adelaparvu.com despre casa cu decor inspirat de film, Foto ElMueble (41)

In Case, Design Interior

Și-a făcut casa după decorul unui film american

Unii oameni rămân în minte cu povestea sau personajele filmelor, alții se îndrăgostesc de decor ori poate că e o combinație la mijloc. Când îți place foarte mult un film poate ai vrea să recreezi cumva atmosfera lui în casa ta. Ei bine, casa de față a fost inspirată de ambientul luminoasei locuințe din Hamptons, una situată aproape de plajă, unde se petrece o mare parte din acțiunea filmului Ceva, ceva tot o ieși (Something’s Gotta Give, 2003), film care-i are ca protagoniști în rolurile principale pe Diane Keaton și Jack Nicholson. Și cum a fost adaptat decorul? Câte ceva din principalele elemente carcateristice cum ar fi prezența lambriurilor, amenajarea terasei, mobilierul alb și multe tonuri de cafeniu. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa cu decor inspirat de film, Foto ElMueble (2)

Proprietarul casei spune că i-a plăcut filmul, dar decorul interior al casei l-a marcat atât de mult încât și-a dorit neapărat o locuință în care să refacă atmosfera lui. Dar n-ai cum să reproduci integral o casă, cu atât mai puțin una americană. De ce? Pentru că e vorba în primul rând de dimensiuni, iar apoi să nu uităm că Hamptons este locul celor bogați, deci e clar că o astfel de casă costă mult. Proprietarul casei de față, care este un spaniol, spune că n-a avut mult bani, însă a avut nenumărate idei insiprate de scenografia filmului. I-au plăcut în primul rând ferestrele largi, lumina naturală și aerul de vacanță sugerat de lambriuri. Așa că mica terasă a făcut-o în stil american îmbrăcând stâlpii cu acest finisaj, a montat și corpuri de iluminat cu ventilatoare, iar pentru tâmplărie a optat în favoarea unora în stil francez, modele ce se regăsesc și pentru o parte din mobilă.

adelaparvu.com despre casa cu decor inspirat de film, Foto ElMueble (1)

Dar e foarte interesant modul în care a combinat nuanțele pereților cu cele ale pardoselii și mobilierului. De ce? Pentru că atunci când îți dorești o casă luminoasă nu te-ai gândi la cafeniu pe pereți, nu-i așa? Dar de unde totuși ambianța plăcută? Datorită contrastelor și folosirii a peste 15 nuanțe diferite de marouri pe pereți – de la bejuri la ciocolatiu. În plus, dacă observi, nuanța pereților a devenit fundalul perfect pentru ca obiectele albe să fie frumos reliefate. Luminozitatea casei este sporită și prin pardoselile vopsite în alb din zona de zi, cu excepția bucătăriei unde sunt din plăci ceramice într-o nuanță mai închisă. De asemenea, în decorul casei contează mult textura pieselor de mobilier, de la tapițeria din stofă a canapelelor la împletiturile scaunelor de sufragerie. Și totul simpatic condimentat cu corpuri de iluminat romantice. Pe bune că n-ai spune că un domn s-a ocupat de casă, ci mai degrabă soția lui.

adelaparvu.com despre casa cu decor inspirat de film, Foto ElMueble (6)

Cele mai costitsitoare elemente au fost cele de tâmplărie, dar în rest proprieatrul spune că s-a mulțumit cu finisaje și piese de mobilă accesibile, cumpărate din lanțurile mari de magazine și alte corpuri cu patină achiziționate de la piețile de vechituri. El este de profesie tâmplar, așa că nu ia- fpst greu să mai ajusteze pe ici pe colo atât finisajele cât și o parte din mobila veche. Important este că a reținut din film ceea ce carcateriza ambianța generală și chiar dacă nu a ieșit la fel, cu siguranță atmosfera de aici e una specială. O casă tare plăcută, șarmantă și romantică. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa cu decor inspirat de film, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre casa cu decor inspirat de film, Foto ElMueble (4)

adelaparvu.com despre casa cu decor inspirat de film, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre casa cu decor inspirat de film, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre casa cu decor inspirat de film, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre casa cu decor inspirat de film, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre casa cu decor inspirat de film, Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre casa cu decor inspirat de film, Foto ElMueble (13)

adelaparvu.com despre casa cu decor inspirat de film, Foto ElMueble (12)

adelaparvu.com despre casa cu decor inspirat de film, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre casa cu decor inspirat de film, Foto ElMueble (14)

adelaparvu.com despre casa cu decor inspirat de film, Foto ElMueble (15)

adelaparvu.com despre casa cu decor inspirat de film, Foto ElMueble (16)

adelaparvu.com despre casa cu decor inspirat de film, Foto ElMueble (17)Foto: ElMueble

6 raspunsuri pentru Și-a făcut casa după decorul unui film american

  1. Vienela spune:

    Daca mi-as permite, cred ca as alege sa imi fac o casa care sa imite asezarile fremenilor din Dune. :)))
    Tocmai am vazut un balon cu aer cald lucrat in asa fel incat sa reprezinte capul lui Darth Vader. :))

  2. Radu spune:

    De admirat ca nu a fost suficient de comod sa nu puna in practica ideea care i-a placut. Probabil ca a contat mult si ca e de profesie tamplar si oarecum si-a exercitat si meseria.

  3. Cred ca micile detalii fac diferenta. Ce este cu adevarat wow in casa lor sunt accesoriile de pe mese, mesele insele, o vaza, un taburet, un cos ca sa nu mai zic de usa cu inimioara si maner pe mijloc – de basm. Era cat p-aci sa uit de semineu 🙂 Imi place ca tot mobilierul este alb, iti da o senzatie de casa primitoare, de acasa 🙂

  4. tabarapictura spune:

    Cand eram mica visam la casa Samanthei din filmul ”Ce vraji a mai facut nevasta-mea”. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *