adelaparvu.com despre canapele si paturi produse de Casa Eduard (3)

In Mobila, Romania Mea, Shopping

Da, mi s-au părut suspect de mici prețurile canapelelor și paturilor produse de Casa Eduard

Există acea vorbă cunoscută în domeniul amenajărilor cum că gratis nu există, ieftin nu rezistă. Și da, este adevărat de cele mai multe ori. Așa că atunci când dau peste prețuri mici mă întreb despre calitatea produselor. Știi că există centre comerciale de mobilă, ca niște depozite, cum e Tamilia spre exemplu, unde la un loc găsești de fapt mai mulți producători și importatori. Nu e ca și cum ar fi un singur brand sau o singură firmă prezentă. Ei bine, am fost într-un astfel de centru unde am dat peste canapelele de la Casa Eduard. Îți spun sincer că prețurile mi s-au părut suspect de mici și am avut bănuiala că sunt aduse de undeva din import la container, dar am fost contrazisă vehement. Am aflat că sunt producători români, cu fabrica chiar aproape de București, așa că am fost invitată să mă conving cu ochii mei despre modul în care sunt făcute aceste piese de mobilier. Am aflat și de ce sunt așa de ieftine, lucru care cere sacrificii mari, poate prea mari…

adelaparvu.com despre canapele si paturi produse de Casa Eduard (2)În magazinul Casa Eduard din centrul comercial Tamilia (Ghencea București)

adelaparvu.com despre canapele si paturi produse de Casa Eduard (9)

Proprietarul fabricii este Vasile Busuioc, o persoană timidă, tatăl a doi copii, un băiat și o fată, un om care în ciuda faptului că e patron locuiește la bloc. Alături de fiul său manageriază două afaceri – cea cu mobilă și cea de producție de calapoade pentru pantofi. Sunt două sectoare total diferite, dar pentru oamenii din comuna 1 Decembrie înseamnă locuri de muncă aproape de casă. Am intrat în ambele fabrici și am avut impresia că sunt într-un stup de albine, unde fiecare avea grijă să-și ducă sarcinile la capăt într-un ritm foarte coordonat. Muncitorii, și tineri și la vârsta a doua, au ridicat curioși capetele când și-au văzut patronul, întrebându-se despre mine, care făceam poze peste tot. La fabrica de calapoade nu te auzeai om cu om din cauza mașinăriilor, în schimb în fabrica de mobilă secțiile erau alternate – cele liniștite, cu cele zgomotoase. De la secția de croit tapițeriile până la cea de montaj – totul este organizat conform unui flux tehnologic.

adelaparvu.com despre canapele si paturi produse de Casa Eduard (18)

adelaparvu.com despre canapele si paturi produse de Casa Eduard (19)

adelaparvu.com despre canapele si paturi produse de Casa Eduard (22)

Da, Vasile Busuioc a hotărât să facă în special mobilier tapițat și să producă doar câteva piese de mobilier din PAL cum ar fi livinguri sau măsuțe. Deci s-a axat mai mult pe canapele (fixe sau extensibile), paturi și fotolii. Și este obsedat să le facă bine. Spre exemplu, lăzile paturilor sunt din PAL melaminat. De ce? Ca să nu se agațe lenjeria de pat de eventualele așchii de lemn, iar interiorul să poată fi păstrat curat și aspirat rapid de praf. La canapele mi-a arătat cum sunt îmbrăcate toate părțile cu burete de o anumită grosime și densitate, ca să fie mai confortabile și cum șezutul nu lasă să se simtă structura, folosind toate straturile necesare, inclusiv unul special cu arcuri, care să le confere canapelelor confort și rezistență în timp. S-a și urcat pe o astfel de structură să-mi demonstreze despre ce e vorba.

adelaparvu.com despre canapele si paturi produse de Casa Eduard (28)

adelaparvu.com despre canapele si paturi produse de Casa Eduard (29)

Am văzut și materialele pentru îmbrăcarea pieselor, aduse de la producători cunoscuți din Turcia, materiale de tapițerie nu tocmai ieftine. Nu mulți oameni își dau seama, dar, în general, în orice showroom modelele de canapele disponibile pot fi îmbrăcate în ce material dorește clientul. Trebuie doar ca acesta să ceară mostrarul de țesături. Când vezi o canapea care-ți place ca formă, poți alege alt material pentru ea dacă nu-ți place culoarea și modelul celui expus. L-am cunoscut în fabrică și pe tâmplarul sirian, refugiat la noi în țară, pe care domnul Vasile Busuioc l-a angajat, deși nu are prea multe comenzi speciale care să implice sculptură în lemn, însă acest tâmplar, foarte modest și timid, este un adevărat artist. Domnul Busuioc spune că n-are cum să-l lase pe drumuri și speră ca la un moment dat să le fie de bun augur clienților săi faptul că are un artist în fabrică. Vasile Busuioc însă și-a propus un pariu cu el însuși – să facă mobilă bună la prețuri mici, dar nu se aștepta ca consecințele să-l apese atât de tare. Da, nu doar mersul lui era apăsat, cu spinarea cocoșată, ca și cum ar fi dus după el greutăție nevăzute, dar și privirea îi era foarte tristă.

adelaparvu.com despre canapele si paturi produse de Casa Eduard (21)

adelaparvu.com despre canapele si paturi produse de Casa Eduard (20)

După turul fabricii am ajuns în biroul său, unul foarte mic, unde în ultima perioadă cu siguranță s-a simțit ca într-o închisoare. Așa am avut eu impresia când l-am văzut așezat mohorât deasupra biroului. Mă gândeam că poate l-am întristat eu când i-am spus că prețurile sunt suspect de mici, dar după ce domnișoara de la contabilitate a intrat și l-a întrebat dacă s-a hotărât sau nu, n-am mai rezistat și mi-a spus ceea ce-l apasă. Când am fost acolo era 4 mai, imediat după 1 mai. Mi-a spus că le promisese celor de la contabilitate că va face reduceri de personal pentru a-și menține afacerea conform graficului. De ceva timp tot a amânat acest moment. Și acum o făcea din nou. Ar fi avut dată limită 1 mai, dar cum să concediez pe cineva de 1 Mai, m-a întrebat? Da, prețurile mici pe care le găsim la canapele sunt posibile cu astfel de sacrificii – oameni plătiți cu salarii modeste (oricum mai mari decât în provincie) și uite, chiar cu reduceri de personal. Vasile Busuioc a fost în ultimele luni efectiv chinuit de gândul că va trebui să renunțe la câțiva angajați. În fiecare zi și în fiecare seară se gândea la familiile acestora. Știa despre fiecare ce problemele are, câți copii, cum o duc. Când îl vezi la volanului mașinii sale arătoase (e adevărat că prăfuită) n-ai crede că e atât de nefericit, dar caii putere îi poartă cu o viteză, poate prea mare, între showroomuri și fabrică, timp în care vorbește întruna cu oamenii de vânzări ca să ia pulsul. Poate că până la urmă nu va fi nevoie totuși de concedieri dacă vânzările sunt bune.

adelaparvu.com despre canapele si paturi produse de Casa Eduard (27)

Tâmplarul sirian, căruia, recunosc, nu i-am reținut numele, m-a impresionat prin modestie. Mi-a plăcut și atelierul său din cadrul fabricii, unde au fost realizate și prototipuri de către studenți care au participat la concursul de design de produs din cadrul târgului BIFE.

adelaparvu.com despre canapele si paturi produse de Casa Eduard (26)

Am fost foarte impresionată de situație, dar și de dorința acestui om de-a face bine, de-a fi corect. Se gândește atât la angajații săi, cât și la clienți. L-am întrebat de ce nu mărește puțin prețurile la mobilă, cât să acopere eventualele pierderi, pentru că în acest moment mobila sa e la preț prea mic față de prețul real de producție. Mi-a spus că sunt mulți români care nu-și permit mobilă și că cineva trebuie să se îngrijească și de ei. Ei bine, recunosc că și mie mi-ar fi greu să decid într-o asemenea situație. Cert este că da, chiar dacă n-ai să fii de acord cu mine, îți spun clar că prețurile sunt prea mici la calitatea pe care o oferă fabrica Casa Eduard. Și da, poate că nu te gândești că în centre de mobilă poți găsi mobilă fabricată la noi în țară cu responsabilitate, dar ceea ce poți face este să mergi și să vezi cu ochii tăi. Canapele de la 1600-1700 lei, care să fie și confortabile sau chiar extensibile greu mai găsești. Ori modele cu brațe care ascund zone de depozitare sau paturi cu lăzi din PAL melaminat la prețuri bune.

adelaparvu.com despre canapele si paturi produse de Casa Eduard (14)

Am fost suspicioasă, dar mă bucur că m-am vindecat de asta, însă m-am întristat să aflu că prețurile mici de fapt îi afectează pe oamenii care produc mobila, pentru care mulți se bucură că au găsit-o ieftin. Sunt sigură că sunt mulți patroni ca Vasile Busuioc, cărora firele albe le apar mai repede decât ar trebui, care se străduiesc să facă ceva bine și responsabil ceea ce fac, care se gândesc și la ceilalți nu doar la propriul buzunar. Ei bine, pentru mine astfel de oameni sunt adevărații români, care ar trebui cunoscuți și încurajați să nu cedeze, ci să găsească calea de mijloc pentru binele tuturor. Sunt sigură că nu se așteaptă la acest articol și îmi asum cele scrise, chiar cu riscul că am dat din casă. Dar așa am simțit să scriu și să-ți spun și ție despre ce este vorba, ca să înțelegi că atunci când suntem suspicioși merită să investigăm mai mult și să nu rămânem doar la o primă impresie, ca și cum le-am ști noi pe toate. Așa că mergi și vezi mobila lor, dar intră și pe site-ul www.casaeduard.ro ca să te convingi despre ce vorbesc aici. Sper să-ți prindă bine sursa asta pentru achiziția de mobilă pentru casa ta!

adelaparvu.com despre canapele si paturi produse de Casa Eduard (5)

adelaparvu.com despre canapele si paturi produse de Casa Eduard (3)

La Casa Eduard găsești și un model de măsuță de living, care poate fi transformat în masă înaltă. E un mecanism cumpărat din import atașat pieselor produse la fabrica din România și prezentat la BIFE 2011.

adelaparvu.com despre canapele si paturi produse de Casa Eduard (4)

adelaparvu.com despre canapele si paturi produse de Casa Eduard (11)

adelaparvu.com despre canapele si paturi produse de Casa Eduard (15)

Acest model de colțar cu masă pe colț a fost unul dintre cele mai bine vândute modele realizate de Casa Eduard.

adelaparvu.com despre canapele si paturi produse de Casa Eduard (6)

Găsești la prețuri bune canapele cu forme actuale și cu accesorii confortabile, cum ar fi tetierele reglabile.

adelaparvu.com despre canapele si paturi produse de Casa Eduard (1)

33 Responses to Da, mi s-au părut suspect de mici prețurile canapelelor și paturilor produse de Casa Eduard

 1. Adriana spune:

  M-am bucurat mult cand am vazut ca ai scris despre ei. Cand am fost la Tamilia, magazinul lor mi s-a parut ca iese in evidenta, aveau cateva canapele care aveau o tapiterie de foarte bun gust (combinatii faine de culori si materiale). De asemenea, mi s-a parut ca sunt foarte bine finisate, chiar si pe interior (eu sunt foarte tipicara :))). Le urez succes si ii recomand tuturor care cauta o canapea de calitate la un pret decent. Zi frumoasa, Adela!

 2. briela spune:

  Felicitari, draga Adela! Felicitari ca promovezi astfel de oameni si ca inca mai cauti sa atragi atentia asupra faptului ca si la noi in tara poti gasi lucruri de calitate la preturi mai mult decat acceptabile! Deja am ales ce sa cumpar.

 3. Raluca spune:

  Foarte frumos scris, de un om cu suflet pentru oameni cu suflet! 🙂

  Multumim ca ne impartasiti toate acestea!

 4. Cristina spune:

  Sa le dea Dumnezeu sanatate, nu e usor sa fi antreprenor in Romania, si nu e usoara responsabilitatea pe care o au fata de angajati. Poate ca ar fi bine sa reconsidere putin strategia de marketing si vanzari, e o necesitate sa te opresti din cand in cand si sa vezi din afara cum stai, sa mai gasesti si alte solutii..

 5. Alina spune:

  „Acest model de colțar cu masă la pe colț a fost unul dintre cele mai bine vândute modele realizate de Casa Eduard.”
  „Cred ca va fi o surpriza pentru ei ca am scris acest articol ”
  sunt 2 fraze care se bat cap in cap, in rest numai bine Adela
  PS:nu-i nimic rau sa promovezi, sau faci bani din reclama

  • Adela Parvu spune:

   Nu văd să se bată cap în cap cele două fraze, dar e părerea ta Alina 🙂 La fel ca și cea cu aluzia la bani, dar aici sunt eu împăcată și nu trebuie să dau nimănui socoteală. Zile colorate să ai și senine!

 6. Melania spune:

  Adela, esti un om sincer si deschis! As vrea sa stiu cat costa masa aceea extensibila, care se face din mica, mare? Multumesc 🙂

 7. Laura Frunza spune:

  Am si eu o canapea de la ei, au magazin la mine in cartier. O am de cativa ani si e in continuare in stare foarte buna, si mie mi s-au parut de calitate si la pret foarte bun. Cea cu depozitatea din brat m-a atras si pe mine dar pana la urma m-am hotarat pentru una simpla 🙂

 8. Radu spune:

  Felicitari, Adela ca promovezi astfel de business-uri! Poate ca articolul tau va „vinde” 3 – 4 canapele si cei care le vor cumpara vor recomanda si altora si astfel 2 – 3 oameni nu vor mai ramane fara loc de munca. Felicitari si dlui Busuioc ca nu a uitat sa fie om de cand e patron!

 9. Liliana spune:

  Un articol minunat despre oameni minunati. Sunt in cautarea unei canapele si cu siguranta voi ajunge la ei.
  Multumesc Adela.

 10. Lia spune:

  Cat de mult suflet pui in a prezenta o poveste a unui om cu suflet bun ! Si a unor produse ce merita promovate ! Din pacate mentalitatea multor persoane e „daca e ieftin e prost”… Tu demolezi prejudecatile pentru ca iti pasa, si pentru ca ai o curiozitate de si o calitate de a descoperi lucruri inedite ! Succes in continuare in cautarile tale !
  Si sa nu uit – multumesc ca ai descoperit-o si pe Ioana Craciunescu, una din actritele favorite ale tineretii mele !…

 11. mandra_unik@yahoo.com spune:

  Am sa incerc sa ajung si eu la ei

 12. NISTOR AURA spune:

  NU MI SE PARE CA AR AVEA PRETURI MICI LA MOBILIER SI LA CANAPELE,CAM TOTI FABRICANTI DE MOBILA DIN TARA AU PRETURILE LA FEL ,ASTA SE NUMESTE RECLAMA SA INTELEG!

 13. Andrei spune:

  Felicitari pentru promovarea acestor producatori locali. Am intrat pe site-ul lor si sincer iti spun ca as fi tentat sa cumpar doar 10% din produsele lor. Modelele nu mi se par atat de actuale. Poate ar fi cazul sa apeleze la un designer sau daca au unul … poate ar fi mai bine sa „copieze” modele de succes ale altor producatori . Pana la urma nu este nicio rusine in a produce ceva asemanator, poate chiar imbunatatit, la un pret mai bun . Mult succes !

 14. Ionela spune:

  Noi am achiziționat colțarul Francesca de la Casa Eduard. L.am văzut anul trecut în martie și l.am cumpărat în decembrie. Toate colțarele văzute în acest interval nu s.au comparat cu acesta. Casa Eduard îmbină foarte bine frumosul cu utilul. Am recomandat și recomand în continuare Casa Eduard!

 15. FANEL spune:

  Salutare!

  Foarte frumos si de calitate, eu mi-as permite sa le sugerez sa mearga pe targuri si oboare prin tara,deoarece clientii nevoiasi precum Bunicii si Parintii nostri nu pot merge la Bucuresti,pentru ca au pensii si salarii de mizerie,sa faca poze la impresora cu toate produsele pe care le are la vanzare,sa lase numerele de telefoane prin targuri si oboare sa publice prin toate ziarele locale etc.

 16. marcela spune:

  Un articol super!toata aprecierea pentru astfel de oameni!le uram mult succes!vrem mai multe articole de genul…poate descoperiti si un bun producator de termopane,adica cu un bun raport pret-calitate sau cu alte cuvinte cu „preturi suspicios de mici” 😉

 17. Se spune că cea mai bună reclamă este cea a clientului mulţumit, care se laudă la cunoscuţi cu ce a cumpărat!
  A doua este reprezentată prin acest gen de articole semi-publicitare, în care reclama beneficiază de explicaţii concrete, nu doar de o machetă sau un spot concentrat, de o incursiune descriptivă pozitivă în miezul subiectului.

  • Adela Parvu spune:

   Dacă e să o luăm la rece Marius, cam toate articolele pe tema casă și grădină sunt un soi de publicitate 🙂 Cum ar fi fost să scriu despre ceva, dar să nu spun de unde sunt obiectele sau cine e autorul vreunei amenajări?

 18. mihaela spune:

  Mie mi se pare excelent,faptul ca,iti poti alege :tipul de material,culoarea,dimensiunea.Fiecare dintre noi,dorim sa avem mobila de calitate,frumoasa,ieftina si care sa ne reprezinte.

 19. mara ariciu spune:

  Canapeaua mov este superba. Ma bucur ca sunt promovate si firmele romanesti pe acest segment. M-am saturat sa merg in magazine si vanzatoarea sa laude canapelele super scumpe made in Italy.

 20. Ioana spune:

  Buna ziua,am achizitionar de curand coltarul Leone,am fost foarte multumita pentru ca am putut alege dimensiunile necesare si culorile,dar dupa o saptamana dupa ce am platit avansul am fost informata ca nu au pe stoc culorile alese si ca mai dureaza o luna.
  Mi-aut inlocuit pernele pana sosete materialul pentru cele dorite dar nu mi se pare profesionist sa insite sa le pastrez pe acestea.
  Pixul se curata usor cu Venish stiu acum acest lucru pentru ca manerele erau scrise 🙂
  Acum urmeaza sa testam calitatea materialelor si rezistenta.

 21. bianca spune:

  Dupa ce am cumparat mobila in jumatate de casa de la marile branduri si dupa 1 an am fost dezamagita in ceea ce priveste calitatea, mi-a recomandat un var din Buzau o firma de mobila din Buzau. I-am platit drumul cand a venit si a masurat si am mai platit 200 lei transportul pt mobila. Mi-a facut mobila de bucatarie MDF roz cu blat Corian la pret cu 50% mai mic decat gasisem in Bucuresti si pot zice ca arata impecabil.
  Recomand la toata lumea mobila de la ei http://bucatariicomanda.ro

 22. martin ,luiza spune:

  Mobila de calitate si preturi bune!

 23. Fanel spune:

  Buna ziua!

  Dupa ce am tras concluzii obiective,cele mai bune saltele pentru pat sunt:Emma Colchon.Emma au preturi de bun simt,dar nu exagerat de mici o garantie de zece ani si iti da la dispozitie o suta de zile sa le probezi in fel si-n chip la tine acasa,daca nu esti multumit le returnezi gratuit si iti dau si banii inapoi.Sanatate

 24. Ana spune:

  Eu am canapeaua King de la Casa Eduard de vreo 7 ani.sunt extrem de mulțumită de ea.O folosesc si drept pat..zilnic.Incă rezista.Salteaua este foarte comoda,iar brațele sunt bune pe post de masa de calcat.

  IMG_20171001_095315834_HDR

 25. Adrian Ionescu spune:

  Din păcate experiența mea cu ei nu i la fel de plăcută,am achiziționat un coltar Milan , la comanda (6200 Ron) ,stofa nu i chiar de calitate așa cum o descrieți(se întinde face crețuri și reține orice amprenta) iar execuția lasă și ea de dorit(cusături strâmbe rasucite

  IMG-20190623-WA0003

  IMG_20190621_165130

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *