adelaparvu.com despre casuta lut pentru copii, design Maria Chioveanu (6)

In Amenajari Gradina, Gradina, Romania Mea

Căsuță de lut pentru copii? Da, Maria a construit-o singură pentru fetițele ei

Sunt unele mame care atunci când stau acasă pentru a avea grijă de copiilor lor n-au stare, ci, din contră, le vin idei creative. Maria, medic de profesie, este un astfel de exemplu, căci ea a hotărât să construiască o căsuță de joacă din lut pentru fetițele ei. Dar n-a făcut doar atât. S-a apucat și de bricolat lămpi colorate, tot soiul de decorațiuni, ba a croit și ținute fanteziste pe care le găsești pe pagina Dulăpiorul cu rochițe. Maria spune că dintotdeauna i-a plăcut să meșterească, să creeze, să plămădească și că odată cu rolul de mamă a găsit resursele de-a se exprima așa cum a simțit mereu. Cum de a ajuns medic? La insistențele părinților. Dar acum că e la casa ei și mamă a trei copii și-a dat frâu liber imaginației și cred că poate să facă multe nu doar pentru familia ei, ci și pentru alții.

adelaparvu.com despre casuta lut pentru copii, design Maria Chioveanu (4)

Dar cum a reușit să facă acestă căsuță veselă din lut? După ce s-a documentat pe internet despre construcțiile de tip cob și-a spus că poate e mai bine să contacteze un specialist, dar arhitecta Ileana Mavrodin prea departe de București n-avut cum să o ajute în timpul dorit. Așa că s-a decis să facă totul singură, mai ales că soțul ei are o firmă de construcții, deci cel puțin la partea de structură ar fi avut cine să o ajute. Și așa a procedat. Structura de lemn a fost ridicată împreună cu doi meșteri, iar apoi cu argilă pe care a găsit-o în mod natural aproape de casa ei, undeva pe lângă Balotești, a plămădit-o vară întreagă zidurile. S-a orientat astfel încât căsuța să fie alipită de un corp de clădire existente (crama din curte). Căsuța are la interior o înălțime de 1,70 metri într-o parte și 1,50 de metri în alta, deci un plafon ușor în pantă. Dar deasupra, acoperișul are plante. Mi-a plăcut mult cum a făcut ferestrele, pe care le-a acoperit cu lut ca să pară rotunde și le-a decorat cu plăci de faianță colorată ce compun un mozaic vesel.

adelaparvu.com despre casuta lut pentru copii, design Maria Chioveanu (5)

Dar nici la interior nu s-a lăsat mai prejos. O veche canapea pe care o tot cărase după ea încă din vremea studenției a fost modificată pentru a se potrivi în spațiul atipic rezultat. A tăiat-o pur și simplu ca să o ajusteze pentru spațiul dorit, a reîncadrat-o cu structură de lemn, iar în spatele ei a comandat plăci din PAL decupate cu forme sinuase pe care le-a îmbrăcat cu burete și material textil. Ai să vezi că și mici buturugi sunt transformate în taburete, având deasupra un strat moale, acoperit cu țesătură, legată ca precum celofanul de la borcane. Ingenios! Da, și lămpile sunt făcute de ea și micile decorațiuni de perete sub formă de floricele. A muncit o vară întreagă pentru căsuța aceasta, dar zău că a ieșit frumos. Cred că ar putea să facă fără probleme astfel de căsuțe și obiecte decorative și pentru noi, cei care suntem interesați de așa ceva. Trebuie doar să o provocăm pe Maria. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casuta lut pentru copii, design Maria Chioveanu (2)

adelaparvu.com despre casuta lut pentru copii, design Maria Chioveanu (3)

adelaparvu.com despre casuta lut pentru copii, design Maria Chioveanu (1)

9 raspunsuri pentru Căsuță de lut pentru copii? Da, Maria a construit-o singură pentru fetițele ei

 1. Angela Gavrus spune:

  Splendid, imaginaţie, creativitate şi multă dăruire pentru fiicele ei.O mămică model.

 2. IONITA MARIA spune:

  Sper … vreau si eu
  Cine ma poate ajuta?

 3. […] Adela Parvu Sunt unele mame care atunci când stau acasă pentru a avea grijă de copiilor lor n-au stare, ci, […]

 4. Irina spune:

  Minunată!

 5. radhacross spune:

  genial…mamico esti tare !

 6. Dan spune:

  Frumos!; Felicitari cu drag!

 7. alina spune:

  Foarte creativa doamna. Impresionant.
  Tocmai am vazut si pagina de Facebook. Cred ca fetitele ei se distreaza de minune. Sunt spectaculoase si rochiile si casuta. 🙂

 8. cora spune:

  Imi plac ferestrele si atmosfera de poveste. Foarte ingenios!

 9. Nicu spune:

  Pai ce poti sa mai zici, decat ca este foarte, foarte frumoasa. Probabil copii sunt entuziasmati fiinca au ocazia sa petreaca momente de basm in copliaria lor. Bravo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *