adelaparvu.com despre casa luminoasa, casa Spania, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (2)

In Case, Design Interior

Luminoasă, elegantă și frumos organizată această casă

Mi-a plăcut atmosfera acestei case și modul cum sunt organizate funcțiunil în special în zona de zi. Dar ceea ce-mi place cel mai mult este faptul că dorințele și pasiunile proprietarilor și-au găsit locul în noua lor casă, pe care au cătat-o ceva timp. Importantă era zona, una cu priveliște, dar și benefică pentru viața de familie, pe de altă parte proprietarilor le place să gătească, să aibă prieteni la masă și sunt mari devoratori de cărți, mai pe șleau le place să citească. Acum, casa nu părea foarte ofertantă ca și dimensiuni, dar designerul spaniol Pia Capdevila a știut să rezolve totul astfel încât la final să rezulte un ambient elegant, confortabil, aerisit și care să includă absolut toate zonele necesare stilului de viață al clienților săi. Dar hai să-ți spun mai multe.

Zona de zi, adică cea de la parter, este mai mult lungă și îngustă, iar în acest spațiu se dorea prezența mai multor funcțiuni, respectiv living, bucătărie, sufragerie și bibliotecă. Cum să încapă toate, mai ales când la masă proprietarii și-au dorit neapărat opt locuri? Apoi, cum să faci ca să separi bucătăria, dar totuși să nu iei din dimensiunile spațiului existent? Ei bine, ai să vezi niște soluții ingenioase, care arată și foarte elegant. Designerul a prevăzut o separare parțială între bucătărie și sufragerie cu un paravan simplu cu geamuri incluse. Poate te întrebi ce rol are această separare. Ei bine, deimitare are un dublu rol. În primul rând că oprește aburul de la mâncare să circule către zona de zi, direcționându-l practic către fereastră, iar în al doilea rând acest paravan devine suport pentru banca din dreptul locului de luat masa. Acum, referitor la bancă trebuie să-ți spun că nu e întămplătoare. Fiind un mobilier fix ocupă mai puțin spațiu decât în cazul scaunelor (ca să te așezi pe scaun trebuie să-l tragi, deci să ai și spațiu mai mult în spatele lui, așa la o bancă te așezi pur și simplu). În plus, cu amplasarea băncii s-a câștigat și mai mult loc de depozitare.

Mai departe, după rezolvarea zonei de gătit delimitată cât mai transparent pentru a ajuta socializarea și cu conceperea locului de luat masa, a urmat zona de living și biblioteca. Designerul s-a folosit de canapea pentru a separa funcțiunile și a așezat-o cu spatele. În față e locul de tv, iar în lateralul acestuia, către scara interioară a fost organizată biblioteca. Locul pentru cărți e excelent gândit în raport cu configurația casei. Designerul s-a folosit de spațiul pe verticală de la parter la etaj, cel din dreptul scării interioare pentru a amplasa o bliotecă înaltă de circa șapte metri. Astfel, un spațiu care n-ar fi fost folosit a devenit perfect pentru volumele proprietarilor, la care aceștia au acces și prin intermediul unei scărițțe din lemn. În rest, dacă observi finisajele, vei observa că totul este simplu tratat – aceeași pardoseală peste tot și alb pentru pereți (unele zone fiind cu un gri cald) pentru a amplifica lumina naturală. Designerul s-a folosit de obiecte decorative, mobilier și țesături (tapițerii, perne, perdele) pentru a colora interiorul și a conferi personalitate acestuia. O casă luminoasă, caldă, plăcută cu loc pentru prieteni, familie și hobby-uri preferate. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa luminoasa, casa Spania, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre casa luminoasa, casa Spania, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (2)

adelaparvu.com despre casa luminoasa, casa Spania, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre casa luminoasa, casa Spania, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (4)

adelaparvu.com despre casa luminoasa, casa Spania, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre casa luminoasa, casa Spania, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre casa luminoasa, casa Spania, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre casa luminoasa, casa Spania, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre casa luminoasa, casa Spania, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre casa luminoasa, casa Spania, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre casa luminoasa, casa Spania, designer Pia Capdevila, Foto ElMueble (11)Foto: ElMueble

8 raspunsuri pentru Luminoasă, elegantă și frumos organizată această casă

 1. Roxana spune:

  Foarte frumos! O „papusa” de casa minunta asortata!

 2. Raluca spune:

  Superb! Cald si primitor!

 3. Codruta spune:

  Buna ziua. Ce nuanta credeti ca a fost folosita pt peretii din dormitor? Nu.imi dau seama dc e un unt sau un gri.

 4. Adi spune:

  Buna ziua. In primul rand felicitari pentru blog si pentru numeroasele idei prezentate aici. In cadrul postarii de fata, foarte interesanta mi se pare solutia pentru delimitarea zonei de gatit, de cea de luat masa. Stiti cumva, exista in Romania vreo firma care sa poata executa un asemenea perete despartitor?

  • Adela Parvu spune:

   Buna Adi! In mod normal orice firma de mobilier poate realiza asa ceva. Ma refer la faptul ca acest perete despartitor este prins de o piesa de mobilier. Daca se doreste o piesa independenta, adica numai tmplarie si geam, firmele care se ocupa de tamplarie te pot ajuta. Ele au si solutiile de prindere atat in pardoseala, cat si de plafon.

 5. Laura spune:

  Adela, iti urmaresc postarile, imi place ceea ce faci si iti apreciez munca. E un blog excelent, ma bucur ca l-am descoperit. Te rog spune-mi de unde sunt cumparate/ comandate patul si bancheta din dormitor. Exact asa ceva caut si eu acum, si nu stiu unde sa gasesc ceva de calitate buna. Multumesc.

 6. Zirbo Sanda spune:

  Sunt impresionată de atenția la detalii.Nici o piesa de mobilier nu este pusă la întâmplare,iar masa din lemn masiv ,mai mult industriala ,cu scaunele retro și acel candelabru fabulos se contopesc într-o căldură vizuală. Superb!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *