adelaparvu.com despre casa eleganta in Londra, Design Interior Sims Hilditch (8)

In Case, Design Interior

Eleganță la interiorul unei case amenajată în stil tradițional englezesc

Există case ale căror decor interior cuceresc prin nuanțe pastelate și motive decorative vegetale, prin lumină naturală blândă și o eleganță subtilă. O ambianță în care-și fac loc și piese de mobilă din lemn masiv, unele cu alură rustică, iar altele prețioase din categoria antichităților. Dar totul bine dozat, cu accente rafinat și strategic așezate pentru ca la final atmosfera să aibă un parfum artocratic. Este acel stil englezesc care combină imaginea de conac cu cea de locuință amenajată în stil clasic, dar unul reinterpretat, epurat de detalii opulente. Am ales să ți prezint această casă pentru a vedea cum se pot alătura frumos elemente rustice și clasice pentru a obține un interior cu totul special.

Deși este o casă veche, înălțimea plafoanelor nu este mare, așa cum se întâmplă de regulă, și totuși încăperile par mari și aerisite. De ce? Pentru că suprafața ferestrelor este mare în zona de zi, iar modul de decorare al ferestrelor cu draperii lungi de-o parte și de alta a lor accentuează verticala spațiilor. Draperii lungi, care atârnă în parte de jos, ceea ce conferă greutate și senzația de bogăție, dar draperiile nu sunt însoțite de perdele, lăsând lumina să pătrundă din plin. Caloriferele poziționate în lateralul ferestrelor ample sunt mascate, ele fiind prezente la interior ca niște piese de mobilier. E adevărat că și tâmplăria ferestrelor este una frumoasă, iar mica grădină urbană ce înconjoară casa lasă la interior să se întrevadă verdeața plantelor cățărătoare ce îmbracă gardurile. Este o casă în Londra, amenajată de designerul Sims Hilditch, o locuință desfășurată mai mult pe verticală, lotul de teren fiind destul de mic la bază. De aici și camerele cu suprafețe normale, deci fără spațiile generoase, deschise. Dar asta a ajutat într-un fel și la senzația de intimitate pe care o are fiecare cameră în parte.

Cea mai mare încăpere este rezervată livingului unde, într-o încapere în formă de L sunt grupate două zone. Prima în jurul șemineului, cea de living, de primire a oapeților, a doua, cu bibliotecă și deschidere către grădină. Pe colțul L-ului ce formează camera este așezat un fotoliul alături de un dulăpior frumos, vechi, într-o nuanță de coniac pe care designerul l-a asortat în living cu o comodă cu sertare, iar în bibliotecă (hai să0i spunem așa) cu o consolă din aceeași gamă. Dar ceea ce mi-a plăcut foarte mult este capitolul decorațiunilor. Același tapet îmbracă pereții și aceleași draperii încadrează ferestrele. Dar plintele albe înalte, ca și cornișele ornamentate vin să lege decorul, iar tapițeriile în țesături de stofă, deschise la culoare, ca și covoarele simple vin să pondereze imprimeurile încărcate de pe draperii și textura sidefată și în relief a tapetului. Motivele vegetale de pe materialul draperiilor se leagă frumos cu fotoliul în carouri, iar nuanțe de verde (ca de ou de rață) sunt prezente discret pe oglinda din bibliotecă și abajurul lămpii de aici.

Merită să obervi că sunt multe corpuri de iluminat la toate nivelurile, de la lustre la lampadare așezate lângă canapele ori lămpi de masă pe comode. De asemenea, în zona de bibliotecă sunt amplasate pe mobilier mici lămpi cu abajur. La fel, uită-te cu atenție la micile detalii aurite, de la suportul corpurilor de iluminat la feroneria pieselor vechi de mobilă și tâmplăriei la întrerupătoare și accesoriile din fața șemineului. Sunt suprafețe mici aurite, dar exact cât trebuie în zona de zi pentru a imprima senzația de lux.

Dacă livingul este cel mai elegant, celelalte spații impresionează prin senzația de intimitate, de calm și relaxare pe care o dau nuanțele și texturile. Bucătăria a fost extinsă cu un loc de luat masa sub o structură ca de seră. Designerul s-a folosit astfel și de lumina naturală pentru ca ea să pătrundă mai din plin în spațiul de gătit, iar în privința dormitoarelor totul este foarte delicat tratat. Aici dimensiunea ferestrelor este mult mai mică și totuși țesăturile sunt mai prezente. Cum? Prin drapaje frumos create în jurul paturilor. Baldachinul este elementul principal în fiecare dormitor, iar tratarea lui e diferită în funcție de dimensiunea camerelor. De asemenea, țesăturile sunt prezente și în ansamblul dulapurilor de haine. Multe au fețe de sticlă în spatele cărora se află materiale cu imprimeuri mărunte, care contribuie din plin la senzația de intimitate, dar conferă și textură și culoare.

Sunt multe detalii subtile care contribuie la atmosfera finală, dar ceea ce percepem din prima sunt nuanțele delicate. Un interior elegant, rafinat în care luxul se simte mai degrabă prin calitatea textilelor și a detaliilor mici, îngrijite și atent realizate. Mi-a plăcut mult această casă și cred că și la noi se poate obține așa ceva cu piese produse la noi în țară. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa eleganta in Londra, Design Interior Sims Hilditch (6)

adelaparvu.com despre casa eleganta in Londra, Design Interior Sims Hilditch (1)

adelaparvu.com despre casa eleganta in Londra, Design Interior Sims Hilditch (8)

adelaparvu.com despre casa eleganta in Londra, Design Interior Sims Hilditch (9)

adelaparvu.com despre casa eleganta in Londra, Design Interior Sims Hilditch (15)

adelaparvu.com despre casa eleganta in Londra, Design Interior Sims Hilditch (2)

adelaparvu.com despre casa eleganta in Londra, Design Interior Sims Hilditch (10)

interiors

adelaparvu.com despre casa eleganta in Londra, Design Interior Sims Hilditch (3)

adelaparvu.com despre casa eleganta in Londra, Design Interior Sims Hilditch (5)

adelaparvu.com despre casa eleganta in Londra, Design Interior Sims Hilditch (4)

adelaparvu.com despre casa eleganta in Londra, Design Interior Sims Hilditch (14)

adelaparvu.com despre casa eleganta in Londra, Design Interior Sims Hilditch (12)

adelaparvu.com despre casa eleganta in Londra, Design Interior Sims Hilditch (11)
Foto: Sims Hilditch

Un raspuns pentru Eleganță la interiorul unei case amenajată în stil tradițional englezesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *