adelaparvu.com despre casa romantica in tonuri pastelate, casa Spania, design interior Isabel Flores, Foto ElMueble (39)

In Case, Design Interior

De-a dreptul relaxant ambientul acesta în nuanțe diafane

Cu toții avem nevoie de puțin romantism în viața noastră, dar unii aleg ca ambientul casei să fie creionat astfel încât să întrețină această fantasmă. Da, un stil ce sugerează clasicul, dar nu e clasic, unde pastelurile imprimă note femine, suave, dar și unde piesele masive sunt lăsate ca atare în tonuri închise și alăturate fără teamă unor mobile mai recente. Există un dozaj echilibrat între tonuri neutre și culori, între prezența finisajelor solide și obiecte delicate, între motive elaborate și linii drepte. Secretul? Obiectele să aibă o poveste (a ta!), una care să fie în acord cu ceea ce-ți dorești și cum vrei să te simți acasă. Locuința de față aparține unei decoratoare spaniole Isabel Flores, care a ales nu doar să-și aranjeze casa așa cum dorea, ci și să tranforme vechile piese de mobilier sau decorațiuni pentru a contura decorul la care visa. Așa că a aplicat o mulțime de trucuri despre care merită să-ți spun mai multe.

Înainte de toate contează foarte mult modul de organizare al unei case și elementele ei fixe, cum ar fi forma și mărimea ferestrelor și a ușilor, prezența grinzilor, a stâlpilor, fluiditatea spațiilor. Și da, contează mult și orientarea în raport cu punctele cardinale. Degeaba îți dorești o casă luminoasă dacă ea nu are parte de lumină naturală. Poți să pui toate alburile din lume că nu vei ajunge să beneficiezi de atmosfera caldă și plăcută pe care o vezi aici. Dar dincolo de asta poți vedea în primul rând tratarea suprafețelor mari, de la zugrăveala pereților la cea a pardoselilor. Cu cât sunt mai simple și mai unitare, cu atât ambientul va părea mai aerisit. Apoi, poți da căldură prin decorațiuni și tot cu ajutorul acestora poți lega piesele de mobilă, chiar dacă ele sunt din registre diferite.

Varietatea într-o casă cu finisaje simple o obții și prin detalii diferite. Ce vreu să spun? Nu te crampona de asortări la milimetru. Poți avea parchet deschis la culoare și canapele albe, dar acestea să aibă o nunață mai închisă pentru picioare. Poți avea două bufete diferite ca nuanță și ca stil, dar deasupra lor să pui tablouri care au aceeași ramă și astfel să creezi armonie. Gândește-te la nivelurile diferite ale unui spațiu – pardoseală, ședere, la înălțimea ochilor și apoi nivelul plafonului. Când între aceste niveluri faci corelări de nuanțe și obiecte totul devine echilibrat. Și da, dacă ai piese de mobilă vechi care-ți plac, dar nu se potrivesc ca și nuanță, le poți vopsi, poți apela la un artist vizual să-ți dea o patină pe ele sau poți să le lași ca atare, transformându-le în piese vedetă. Ai să vezi și aici canapele și fotolii care nu sunt la set, dar care au aceeași tapițerie, masă de sufragerie maro închis cu scaune grizate cu finisaj antichizat, bibliotecă și masă de scris în dormitor nuc închis alături de pat și noptiere în tonuri pastelate.

E foarte important să poți vedea cu alți ochi și mobila veche, mai ales cea tapițată. Poți transforma radical o astfel de piesă numai prin schimbarea tapițeriei. Apoi, poți avea parte de motive decorative și volume discrete pe pereți cu tablouri, care nu e musai să aibă rame, mai ales când șasiurile arată bine. Poți pune pe cadre simple de lemn țesături sau tapete care ți-au plăcut și să le transformi în decorațiuni de perete. În privința ferestrelor poți opta pentru simple draperii, fără a mai fi însoțite de perdele, iar pentru spațiile tehnice, unde mobila este mai modernă, cum e la bucătărie, poți creiona atmosfera romantică optând pentru un tapet în dungi în loc să alegi plăci ceramice, faianță pentru pereți. Culoare? Nu uita de plante decorative, dar mai ales de țesături – de la perne la pleduri, cuverturi, lenjerii, căci aceste obiecte sunt ușor de ănlocuit, dar totodată sunt și foarte prezente în ambient. Te las să te bucuri de imagini, regăsind în ele combinațiile de care-ți vorbeam mai sus. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa romantica in tonuri pastelate, casa Spania, design interior Isabel Flores, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre casa romantica in tonuri pastelate, casa Spania, design interior Isabel Flores, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre casa romantica in tonuri pastelate, casa Spania, design interior Isabel Flores, Foto ElMueble (2)

adelaparvu.com despre casa romantica in tonuri pastelate, casa Spania, design interior Isabel Flores, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre casa romantica in tonuri pastelate, casa Spania, design interior Isabel Flores, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre casa romantica in tonuri pastelate, casa Spania, design interior Isabel Flores, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre casa romantica in tonuri pastelate, casa Spania, design interior Isabel Flores, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre casa romantica in tonuri pastelate, casa Spania, design interior Isabel Flores, Foto ElMueble (4)

adelaparvu.com despre casa romantica in tonuri pastelate, casa Spania, design interior Isabel Flores, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre casa romantica in tonuri pastelate, casa Spania, design interior Isabel Flores, Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre casa romantica in tonuri pastelate, casa Spania, design interior Isabel Flores, Foto ElMueble (13)

adelaparvu.com despre casa romantica in tonuri pastelate, casa Spania, design interior Isabel Flores, Foto ElMueble (12)

adelaparvu.com despre casa romantica in tonuri pastelate, casa Spania, design interior Isabel Flores, Foto ElMueble (14)

adelaparvu.com despre casa romantica in tonuri pastelate, casa Spania, design interior Isabel Flores, Foto ElMueble (17)

adelaparvu.com despre casa romantica in tonuri pastelate, casa Spania, design interior Isabel Flores, Foto ElMueble (15)

adelaparvu.com despre casa romantica in tonuri pastelate, casa Spania, design interior Isabel Flores, Foto ElMueble (16)

adelaparvu.com despre casa romantica in tonuri pastelate, casa Spania, design interior Isabel Flores, Foto ElMueble (1)Foto: ElMueble

8 raspunsuri pentru De-a dreptul relaxant ambientul acesta în nuanțe diafane

  1. Frumos, idilic… mi-ar placea! 🙂

  2. Ioana spune:

    Minunat, de referinta, de analizat la scoala, se vede ca e mana de designer, ce mai! Dar textul tau a fost foarte bun, sfaturile tale sunt aur pentru oamenii ca noi… multe multumiri, Adela.

  3. Mihaela toma spune:

    Superrr

  4. Simona spune:

    Esti un om atat de bun. Tocmai am vizionat emisiunea „Visuri la cheie” si iar am plans si am trait emotii alaturi de tine. Iti vizionez blogul de ceva vreme si as vrea sa ma ajuti cu cateva idei in decorarea casei si nu stiu cum sa te contactez. Daca m-a poti ajuta si reusesti sa rupi din timpul tau si pentru mine te rog sa imi raspunzi pe mail.

  5. lenuta spune:

    Foarte placut !

  6. Marina spune:

    Totul arata minunat,parca face parte dintr-o poveste,supeeerb 🙂

  7. cristina spune:

    superb, te admir de cand a aparut emisiunea si te apreciez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *