adelaparvu.com despre casa de vacanta la munte, casa in Baqueira, Spania, Foto ElMueble (2)

In Case, Design Interior

Casă mică, dar cu o atmosferă caldă și confortabilă

Mi-a plăcut tare mult sezația de cuib pe care această casă de lemn o emană prin finisajele ei, mobila și decorațiunile atente alese. Este o casă de vacanță și gândită pentru o familie cu copii. Spațiile nu sunt mari, dar sunt bine concepute și organizate, mai ales ținând cont de destinația casei, dar și de peisajul către se deschid ferestrle. Da, este ridicată la munte, iar pe geamurile generoase din camera de zi se văd munții. Și totul arată minunat indiferent de anotimp.

Nu întâmplător canapelele au fost orientate către ferestrele largi, căci într-o casă de vacanță televizorul nu prea își mai are rostul. Iarna familia este pe pârtie, iar vara în drumeții, casa devenind refugiul pentru odihnă și pentru mese alături de cei dragi. Deși spațiile sunt mici și lemnul ce îmbracă pereții este închis la culoare, ambientele nu se simt înghesuite sau sufocate, ci mai degrabă intime. Totul este pe tonuri de marouri, de la o nuanță de cafea cu lapte pe pereți, la textura împletită a lustrelor din răchită.

Deși este o cabană mică de munte și finisajele din lemn predomină, mi-a plăcut că amenajarea est euna contemporană. Un model de amenajare interioară unde se simte căldura ambientului, dar mobila este actuală, deci nimic rustic. Astfel, fibra lemnului iese frumos în evidență, ca și unele piese de mobilă masive, în cazul de față măsuțele din living, niște bușteni bine finisați și masa de sufragerie, una foarte frumoasă, dar cu linii actuale. Și scara interioară este una simplă, dar care arată bine în context.

Dormitoarele mici, dar cel matrimonial cu vedere către terasa unde are acces și fereastra generoasă. Dormitoarele celor mici sunt gândite efectiv ca refugiu, cu paturi supraetajate, dar cu aer de vacanță, grație finisajelor alese. Chiar și locul pentru studiu are un șarm aparte, cu corpuri de iluminat industriale, dar care în loc de mese efective are un balt suspendat pe console, ceea ce-i dă un aspect actual și mărește senzația de spațiu. O casă plăcută, caldă, situată în zona stațiunii de munte Baqueira din Spania în care-ți poți închipui laolaltă o familie fericită. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa de vacanta la munte, casa in Baqueira, Spania, Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la munte, casa in Baqueira, Spania, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la munte, casa in Baqueira, Spania, Foto ElMueble (13)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la munte, casa in Baqueira, Spania, Foto ElMueble (4)

 

adelaparvu.com despre casa de vacanta la munte, casa in Baqueira, Spania, Foto ElMueble (14)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la munte, casa in Baqueira, Spania, Foto ElMueble (12)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la munte, casa in Baqueira, Spania, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la munte, casa in Baqueira, Spania, Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la munte, casa in Baqueira, Spania, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la munte, casa in Baqueira, Spania, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la munte, casa in Baqueira, Spania, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la munte, casa in Baqueira, Spania, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la munte, casa in Baqueira, Spania, Foto ElMueble (9)
Foto: ElMueble

3 raspunsuri pentru Casă mică, dar cu o atmosferă caldă și confortabilă

  1. silvialuli spune:

    Asta este casa mea de vis. Totul este relaxant, natural. Nimic nu te poate deranja in aceasta atmosfera de basm romanesc.

  2. […] tare mult când dau peste astfel de familii. Asta m-a făcut să mă opresc asupra acestei case, o casă simplă din lemn ridicată cu zeci de ani în urmă într-o zonă rurală australiană. Proprietarii s-au mutat […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *