adelaparvu.com despre colectia EthnoCentric, designer Mihai Grama pentru Mobila Dalin (25)

In Designeri si Arhitecti, Mobila, Romania Mea, Shopping

Minunată colecția EthnoCentric concepută de designerul Mihai Grama pentru Mobila Dalin!

Și nu doar că piesele de mobilă sunt superbe, dar cei de la Mobila Dalin au amenajat, după părerea mea, cel mai frumos stand de prezentare de la târgul de mobilă BIFE-SIM 2015. Tradiție și folclor fabulos reinterpretate prin culori vii și linii ce aduc aminte de perioada de glorie a designului (anii 60), care-ți aduc pur și simplu zâmbetul pe buze. Eram în stand, încercând să fac poze sau mai exact așteptând să treacă vizitatorii, când s-a apropiat de mine Dan Cotoi, proprietarul și managerul Mobila Dalin care mi-a spus – “Uite, când îi văd pe oameni că zâmbesc, atunci când intră în stand, am mulțumirea că am făcut ceva bine.” Da, despre asta e vorba atunci când alegi mobilă pentru casa ta, să optezi pentru ceva care te face să te simți bine, ceva care-ți destinde chipul și te înveselește.

Dar hai să-ți spun două vorbe despre minunatele piese de mobilă create de designerul Mihai Grama, un om talentat pe care-l apreciez din toată inima, un spirit creativ care nu se mulțumește niciodată cu puțin. Ca dovadă și amenajarea acestui stand spectaculos, dar și noile piese din colecția denumită EthnoCentric.

După succesul răsunător cu mini colecția Bucovina (set canapea, fotlii, taburet), care s-a aflat și în saloanele Festivalului Enescu, și scaunele Teleorman, designerul Mihai Grama și-a dus ideea mai departe de-a reinterpreta motivele tradiționale românești. Noua sa colecție uimește prin modul absolut ingenios de inserare a motivelor tradiționale inspirate de cusăturiile de pe iile românești, din țesăturile autentice (covoare, carpete) pe tapițeriile sau decorul pieselor de mobilă.

Cei de la Mobila Dalin sunt cunoscuți în special pentru piese tapițate, adică tot ce înseamnă canapele, fotolii și scaune, dar în noua colecție găsim și tabureți și mese. Spre exemplu, Masa Teleorman este inedită prin blatul capitonat și brodat protejat cu sticlă, apoi Masa Ethno din fag masiv suprinde prin imprimeul digital realizat direct blat. Nu mai puțin surprinzătoare sunt fotoliile Hora (fucsia cu broderie verde) și Anatolia (roșu) care se rotesc la 360 de grade și a căror formă sculpturală le transformă în adevărate piese extravagante.

Și da, mi-a plăcut și Colțarul Toledo însoțit de două fotolii superb tapițate, toate cu structură din lemn de fag masiv și materiale create de designerul Mihai Grama, produse la Gheorgheni special pentru Mobila Dalin. Jucăușe și inedite sunt și scaunele Ethno Chair Miorița, la fel și taburetele Ethno cu formă hexagonală cu tapițerie brodată sau simplă. Iar pentru cei îndrăgostiți de designul anilor 60, designerul Mihai Grama le-a pregătit setul de canapea, fotolii și măsuță Helsinki, toate din lemn masiv de fag, dar băițuit într-o nuanță închisă. De asemenea, pernele pe care le vezi în stand sunt cu imprimeuri create de Mihai Grama și vor fi disponibile după târul BIFE SIM 2015 pe un site dedicat. Am să-ți spun despre asta când se va lansa site-ul.

Ceea ce m-a uimit însă este canapeaua Hora cu o formă contemporană, extrem de confortabilă grație pernelor cu amestec din pană de gâscă și puf siliconat. Ce m-a uimit? Faptul că este extensibilă. Nu m-aș fi așteptat deloc ca o asemenea alură să permită inserarea unui sistem de extensie. E adevărat că salteaua are 13 cm grosime, deci nu e pentru uz cotidian, ci ocazional, dar chiar și așa e o mare realizare că au reușit să facă acest model extensibil. Ce să mai? Bravo Mobila Dalin, felicitări Mihai Grama! Mi-aș dori să-i găsesc cu stand propriu la târgul de la Milano pentru că prin amenajarea acestui spațiu la BIFE-SIM au reușit să impună un salt calitativ, atât din punct de vedere estetic, cât și ca produse de design la noi. Și da, uite că se poate producție de calitate și design românesc care să ne placă și să mai fie și la prețuri absolut rezonabile.

Mergi și tu să le vezi, căci până miercuri inclusiv, 23 septembrie, între 10 și 19,30 târgul este deschis și ai parte de prețuri speciale pe perioada expoziției. Dacă vrei informații suplimentare legate de prețuri îl poți suna pe directorul de vânzări Ciprian Olărașu la tel 0725.218.123 sau vizitează site-ul www.mobiladalin.ro ca să vezi dacă ai în orașul tău vreun distribuitor. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre colectia EthnoCentric, designer Mihai Grama pentru Mobila Dalin (2)

adelaparvu.com despre colectia EthnoCentric, designer Mihai Grama pentru Mobila Dalin (3)

adelaparvu.com despre colectia EthnoCentric, designer Mihai Grama pentru Mobila Dalin (4)

adelaparvu.com despre colectia EthnoCentric, designer Mihai Grama pentru Mobila Dalin (9)

adelaparvu.com despre colectia EthnoCentric, designer Mihai Grama pentru Mobila Dalin (1)Alături de designerul Mihai Grama și fiul său Radu în standul Mobila Dalin de la BIFE-SIM 2015.

adelaparvu.com despre colectia EthnoCentric, designer Mihai Grama pentru Mobila Dalin (17)

adelaparvu.com despre colectia EthnoCentric, designer Mihai Grama pentru Mobila Dalin (16)

adelaparvu.com despre colectia EthnoCentric, designer Mihai Grama pentru Mobila Dalin (18)Canapea Todelo (preț 4630 lei) și fotolii Toledo (preț începând de la 458 lei în funcție de tapițerie), colecția EthnoCentric, design Mihai Grama pentru Mobila Dalin.

adelaparvu.com despre colectia EthnoCentric, designer Mihai Grama pentru Mobila Dalin (6)

adelaparvu.com despre colectia EthnoCentric, designer Mihai Grama pentru Mobila Dalin (21)

adelaparvu.com despre colectia EthnoCentric, designer Mihai Grama pentru Mobila Dalin (23)

adelaparvu.com despre colectia EthnoCentric, designer Mihai Grama pentru Mobila Dalin (22)Scaune tapițate Toledo (preț începând de la 358 lei în funcție de tapițerie), Masa Ethno preț începând de la 710 lei (în funcție de finisaj, poate fi vopsită sau decorată digital) dimensiune 170 cm și 950 lei varianta extensibilă 170 cm lungime, care se deschide la 210 cm lungime. Designer Mihai Grama pentru Mobila Dalin.

adelaparvu.com despre colectia EthnoCentric, designer Mihai Grama pentru Mobila Dalin (14)Masa Teleorman cu blat tapițat și brodat protejat cu sticlă, preț 1210 lei alături de scaunel tapițate și brodate Teleorman, preț începând de la 571 lei în funcție de tapițerie. Designer Mihai Grama pentru Mobila Dalin.

adelaparvu.com despre colectia EthnoCentric, designer Mihai Grama pentru Mobila Dalin (12)Scaunele Ethno Chair Miorița, designer Mihai Grama pentru Mobila Dalin, preț 378 lei bucata.

adelaparvu.com despre colectia EthnoCentric, designer Mihai Grama pentru Mobila Dalin (10)În spate setul Helsinki, design Mihai Grama pentru Mobila Dalin, canapea Helsinki preț 3220 lei, fotolii Helsinki preț 1253 lei bucata.

adelaparvu.com despre colectia EthnoCentric, designer Mihai Grama pentru Mobila Dalin (24)

adelaparvu.com despre colectia EthnoCentric, designer Mihai Grama pentru Mobila Dalin (15)Fotoliu Hora cu tapițerie brodată, designer Mihai Grama pentru Mobila Dalin, se rotește la 360 de grade, preț 1400 lei și fotoliul Anatolia (roșu, preț 1069 lei).

adelaparvu.com despre colectia EthnoCentric, designer Mihai Grama pentru Mobila Dalin (13)

adelaparvu.com despre colectia EthnoCentric, designer Mihai Grama pentru Mobila Dalin (5)Canapea Hora de 3 locuri extensibilă, cu tapițerie brodată, preț 4100 model brodat, și preț 3767 lei pentru cea mai simplă tapițerie. Taburet Ethno, preț taburet mic 228 lei, preț taburet mare 520 lei, varianta brodată. Designer Mihai Grama pentru Mobila Dalin.

adelaparvu.com despre colectia EthnoCentric, designer Mihai Grama pentru Mobila Dalin (25)

 

 

7 raspunsuri pentru Minunată colecția EthnoCentric concepută de designerul Mihai Grama pentru Mobila Dalin!

  1. Roxana C. spune:

    Foarte frumoasa colectia, felicitari designerului cat si firmei pentru increderea intr-o astfel de tematica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *