adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Montse Cottage Portugalia, design SA&V International, Carmo Aranha si Rosario Tello (4)

In Case, Design Interior

Cine nu și-ar dori un loc așa de plăcut pentru vacanță?

Când vine vorba despre un loc destinat vacanțelor, mai ales celor de vară, simplitatea și funcțonalitatea trebuie să primeze. O casă din lemn poate fi exact ce căutai ca și soluție pentru un refugiu estival, dar mai departe contează cum reușești să o ambientezi. Deși majoritatea oamenilor se ferește de alb, ai să vezi în această casă de vacanță din Portugalia cât de mult schimbă albul percepția asupra spațiului, unui unde încăperile sunt modeste ca și dimensiuni, dar ferestrele sunt generoase lasă lumina să pătrundă din plin la interior. În plus, terasele par a fi adevărate extensii ale interiorului, completând reușit atmosfera, dar și zonele unde te poți relaxa. Simplu, funcțional și cu accente sofisticate, acest loc te face să visezi la vacanța binemeritată. Dar hai să-ți spun mai multe despre decorul casei.

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Montse Cottage Portugalia, design SA&V International, Carmo Aranha si Rosario Tello (3)

Casa nu este foarte aproape de plajă, dar este situată astfel încât în zare să se citească marea. Ca atare amenajarea spațiului verde de lângă casă contează și nu întâmplător a fost construită o piscină. Construcția este simplă, din lemn, pe un sinugr nivel, dar cu înălțime mai mare. La exterior vopsită în alb și bleu, cu acoperiș de stuf, nuanțe și materiale care te duc cu gândul la vacanță, dar care se potrivesc foarte bine și în context. Amenajată de biroul SA&V International, respectiv de către arhitectele Carmo Aranha și Rosàrio Tello, casa are la interior un aer special, căci pe fundal albului imaculat au ales piese care să coloreze ambientul, să-i confere textură și evident personalitate.

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Montse Cottage Portugalia, design SA&V International, Carmo Aranha si Rosario Tello (1)

Tot ce înseamnă spații umede, de la bucătărie la băi este tratat simplu și funcțional. Nu s-a dorit ca aceste încăperi să iasă în evidență, din contră ele să fie cât mai simple și ușor de întreținut. Ca atare finisajele sunt discrete, fără placări ceramice pe pereți, ci din panouri de sticlă în locul faianței (cum ai să vezi și la duș), în rest a fost lăsat la vedere lambriurile din lemn vopsit în alb ce îmbracă toată casa.

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Montse Cottage Portugalia, design SA&V International, Carmo Aranha si Rosario Tello (16)

Bucătăria este deschisă către spațiul zonei de zi, dar gândită într-o alveolă, restrasă privirii, iar o masă de tip bar separă locul de gătit de partea de socializare a zonei de zi. Doar scaunele din lemn recuperat (realizate într-un atelier local) sunt accente de culoare aici, unde mobila este albă cu blat gri antracit. Și la băi s-a ales tot un mobilier alb, astfel încât spațiile să fie cât mai curate și ordonate, iar atenția să fie captată de peisajul care se vede pe ferestrele generoase.

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Montse Cottage Portugalia, design SA&V International, Carmo Aranha si Rosario Tello (12)

Livingul, deși unul dintr-o casă folosită preponderent pe timpul verii, este dotat cu un șemineu, unul care atrage atenția prin finisajul negru și care încălzește casa în serile răcoroase. În funcție de el arhitectele au ales și alte obiecte negre pentru a mai estompa prezența lui, cum ar fi galeria draperiilor, taburete, perne decorative și scaunele din jurul mesei de sufragerie (model Totem de la firma Sovet). Deasupra mesei rotunde un corp de iluminat spectaculos atrage atenția (lampa Half a Mile de la Mood), dar prin textura lui, la fel ca și aplicele de deasupra canapelei (realizate într-un atelier local), te duc cu gândul la mare, la pescuit. Mobilier confortabil, tapițat, piesele mari în nuanțe deschise și accente de culoare prin decorațiuni, de la tablouri la perne, de la cărți la obiecte decorative. În loc de masă în living, este foarte bine ales un taburet generos, perfect pentru ca toți cei din casă să-și potă întinde picioarele când doresc asta.

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Montse Cottage Portugalia, design SA&V International, Carmo Aranha si Rosario Tello (9)

Dormitoarele sunt și ele plăcut decorate, dar totul un strict minimal bine gândit. Accentul este pus pe confort și pe senzația de spațiu ordonat, încăperi unde să te poți deconecta de tot și de toate. Ca ce mi-a plăcut foarte mult este faptul că arhitectele s-au gândit la cât mai multe locuri de dormit și este firesc pentru că într-o casă de vacanță se strâng nu doar membrii familiei, ci și prietenii. Astfel, pentru două dintre dormitoare arhitectele s-au folosit de înălțimea camerelor pentru a crea supante, practic locuri suplimentare de dormit. Dacă tot ce înseamnă mobilă și finisaje creionează un ambiente curate, cuminți, accentele de culoare sunt prin decorațiuni, în special textile, cum ar fi lenjeriile de pat, adică exact acele lucruri care pot fi schimbate rapid și fără costuri mari pentru a personaliza încăperile.

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Montse Cottage Portugalia, design SA&V International, Carmo Aranha si Rosario Tello (22)

Mi-au plăcut mult terasele spațioase, căci pentru o casă de vacanță zonele exterioare sunt cel mai des utilizate. Aici se stă cel mai mult defapt, ca atare confortul și aspectul lor contează mult. Draperii vaporoase adăugă note romantice, dar dincolo de aspect sunt binevenite pe timpul serii pentru protecția împotriva insectelor, atrase de luminile aprise. Mobilier rezistent, dar suplu (scaune Crinoline și masa Link de la B&B Italia), care nu încarcă, nu umplu spațiile, ci le lasă să respire, la fel ca și pergolele ce umbresc plăcut zonele de relaxare de la exterior. O casă simplă, dar cu accente care te încântă, un loc unde simți că ai putea să-ți încarci bateriile. Mai jos ai și o scurtă prezentare video a casei. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Montse Cottage Portugalia, design SA&V International, Carmo Aranha si Rosario Tello (6)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Montse Cottage Portugalia, design SA&V International, Carmo Aranha si Rosario Tello (7)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Montse Cottage Portugalia, design SA&V International, Carmo Aranha si Rosario Tello (8)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Montse Cottage Portugalia, design SA&V International, Carmo Aranha si Rosario Tello (9)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Montse Cottage Portugalia, design SA&V International, Carmo Aranha si Rosario Tello (10)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Montse Cottage Portugalia, design SA&V International, Carmo Aranha si Rosario Tello (11)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Montse Cottage Portugalia, design SA&V International, Carmo Aranha si Rosario Tello (12)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Montse Cottage Portugalia, design SA&V International, Carmo Aranha si Rosario Tello (20)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Montse Cottage Portugalia, design SA&V International, Carmo Aranha si Rosario Tello (19)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Montse Cottage Portugalia, design SA&V International, Carmo Aranha si Rosario Tello (15)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Montse Cottage Portugalia, design SA&V International, Carmo Aranha si Rosario Tello (13)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Montse Cottage Portugalia, design SA&V International, Carmo Aranha si Rosario Tello (14)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Montse Cottage Portugalia, design SA&V International, Carmo Aranha si Rosario Tello (17)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Montse Cottage Portugalia, design SA&V International, Carmo Aranha si Rosario Tello (18)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Montse Cottage Portugalia, design SA&V International, Carmo Aranha si Rosario Tello (21)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Montse Cottage Portugalia, design SA&V International, Carmo Aranha si Rosario Tello (22)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Montse Cottage Portugalia, design SA&V International, Carmo Aranha si Rosario Tello (23)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Montse Cottage Portugalia, design SA&V International, Carmo Aranha si Rosario Tello (5)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Montse Cottage Portugalia, design SA&V International, Carmo Aranha si Rosario Tello (4)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, Montse Cottage Portugalia, design SA&V International, Carmo Aranha si Rosario Tello (2)Foto Saaranha Vasconcelos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *