adelaparvu.com despre casa de vacanta Spania, Costa del Sol, arhitectura Arquitectura ATD, design interior Jean Pierre Martel, Foto Felipe Scheffel (5)

In Case, Design Interior

Casă de vacanță cu interior rustic relaxant

Întotdeauna stilul rustic oferă o atmosferă degajată pentru că finisajele și texturile cu imperfecțiuni naturale dau o stare de bine. E aceea senzație de libertate că nu ai ce să strici, că nu ai cum să alterezi decorul sau obiectele. Și ca să-ți exemplific despre ce vorbesc, am ales să-ți prezint o casă de vacanță spaniolă, unde stilul rustic este frumos actualizat prin inserția de piese mici de mobilier și corpuri de iluminat actuale, la fel și dotări și soluții contemporane. O casă pentru amenajarea căreia au lucrat echipa de arhitecți de la biroul Arquitectura ATD și designerii de la biroul Jean Pierre Martel. Ce o să-ți atragă atenția? Cu siguranță prezența lemnului, dar hai să descoperi trucurile prin care materialele și texturile naturale sunt frumos îmbinate cu cele moderne pentru un ambient relaxant, exact ceea ce se dorește într-o casă de vacanță.

adelaparvu.com despre casa de vacanta Spania, Costa del Sol, arhitectura Arquitectura ATD, design interior Jean Pierre Martel, Foto Felipe Scheffel (10)

Deși este o casă aproape de plajă, proprietarii și-au dorit-o rustică, astfel ca ea să aibă un ambient cald, potrivit și pe timpul iernii, nu doar în sezonul cald. Ca atare, în loc de un decor marin și-au dorit pentru ei și copiii lor, dar și pentru prieteni, să le ofere de-a lungul întregului an un refugiu plăcut, cât mai natural. Arhitecții s-au ocupat de compartimentarea casei pe care au regândit-o astfel ca, de la intrare, prima încăpere să fie bucătăria, apoi sufrageria, iar către terasa exterioară livingul. Prin nuanța mobilierului bucătăriei este sugerată discret ambianța marină, o culoare potrivită cu albul și texturile din lemn.

adelaparvu.com despre casa de vacanta Spania, Costa del Sol, arhitectura Arquitectura ATD, design interior Jean Pierre Martel, Foto Felipe Scheffel (9)

Dacă plafoanele au fost tratate rustic, la fel și tâmplăriile, designerii au echilibrat interiorul cu suprafețele pereților deschise și cu o pardoseală din microciment tot deschisă. De aici și senzația de luminozitate. La nivelul inferior al încăperilor, texturile naturale de lemn sau împletituri sunt prezente prin mic mobilier și decorațiuni textile. De asemenea, la bucătărie placarea cu faianță este doar în dreptul plitei, chiuveta fiind poziționată în fața ferestrei.

adelaparvu.com despre casa de vacanta Spania, Costa del Sol, arhitectura Arquitectura ATD, design interior Jean Pierre Martel, Foto Felipe Scheffel (7)

Țesăturile cu aspect natural sunt folosite din plin, atât pentru îmbrăcarea ferestrelor cu storuri realizate pe comandă, cât și prin perne decorative și covoare. Dungile folosite ca motiv decorativ sunt cele care amintesc de faptul că poziția casei este în zonă de coastă, de plajă. În sufragerie se simte inserția de accente moderne prin designul mobilierului, care este unul actual, contemporan. Corpurile de iluminat semnate de Paola Galiardi, scaunele și masa sunt second-hand recondiționate, ira covorul de la Tailak.

adelaparvu.com despre casa de vacanta Spania, Costa del Sol, arhitectura Arquitectura ATD, design interior Jean Pierre Martel, Foto Felipe Scheffel (8)

Tâmplăria exterioară este metalică și vopsită în aceeași nuanță delicată de verde mentă ca și mobila de bucătărie, iar în locul perdelelor sunt alese doar draperii simple albe, care încadrează golurile, lăsând lumina naturală să pătrundă din plin la interior. Prin covoare, pardoseala din microciment, aleasă pentru a putea fi mai ușor întreținută în zona de mare (din cauza nisipului), este încălzită atmosfera. De asemenea, tapițeriile din stofă deschise la culoare oferă senzația de confort și luminozitate. Mici accente de culoare sunt introduse prin prezența pernelor decorative. Covoarele împletite sunt de la Francisco Cumellas.

adelaparvu.com despre casa de vacanta Spania, Costa del Sol, arhitectura Arquitectura ATD, design interior Jean Pierre Martel, Foto Felipe Scheffel (5)

Zona de șemineu este tratată simetric și ordonat, totul finisat în alb, cu rafturi și comode construite din gips-carton. Obiectele decorative contează foarte mult în ambient, de la coșuri la vase din lut, de la cărți la veioze și plante. Masa dintre canapele, pentru a fi cu textură similară bârnelor de la nivelul plafonului, este realizată din lemn reciclat în atelierul Jean Pierre Martel.

adelaparvu.com despre casa de vacanta Spania, Costa del Sol, arhitectura Arquitectura ATD, design interior Jean Pierre Martel, Foto Felipe Scheffel (6)

Foarte mulți oameni se feresc de tapițerii deschise la culoare, dar acum există materiale teflonate și materiale care se curăță ușor, ca atare teama pentru murdărire nu este justificată. În cazul de față, designerii au ales tapițeriile deschise, în tonuri apropiate de alb pentru a amplifica senzația de luminozitate, mai ales că piesele de mobilier tapițate ocupă o suprafață mare. Mobila tapițată a fost realizată în atelierul biroului de design Jean Pierre Martel.

adelaparvu.com despre casa de vacanta Spania, Costa del Sol, arhitectura Arquitectura ATD, design interior Jean Pierre Martel, Foto Felipe Scheffel (11)

Din zona de living este vizibilă grădina amenajată ca spațiu de relaxare. De remarcat formele simple ale pieselor mari de mobilier. Cu cât sunt mai clare formele, cu atât micile decorațiuni pot completa mai bine și mai clar ambientul.

adelaparvu.com despre casa de vacanta Spania, Costa del Sol, arhitectura Arquitectura ATD, design interior Jean Pierre Martel, Foto Felipe Scheffel (2)

Dormitoarele sunt și ele simplu tratate sub aspectul finisajelor, iar atmosfera este creată prin decorațiuni și mici piese de mobilier. De asemenea, prin prezența șemineului și a fotoliului suspendat (de la Catalina House). Pentru ca totul să fie cât mai potrivit dimensiunilor încăperilor, designerii au prevăzut ca mobila să fie realizată pe comandă, inclusiv piesele mici de tipul măsuțelor și băncilor executate de către artizani.

adelaparvu.com despre casa de vacanta Spania, Costa del Sol, arhitectura Arquitectura ATD, design interior Jean Pierre Martel, Foto Felipe Scheffel (3)

Într-o casă de vacanță merită ca măcar o baie să fie generoasă. Când îți aloci timp pentru relaxare, cu siguranță o parte din el poți să o petreci pentru îmbăiere, iar o cadă freestanding este visul multora. Finisaje rustice, inclusiv pardoseală din lemn, dar dotări actuale. Aici cada este de la Roca, iar bateriile de la Grohe.

adelaparvu.com despre casa de vacanta Spania, Costa del Sol, arhitectura Arquitectura ATD, design interior Jean Pierre Martel, Foto Felipe Scheffel (1)

Un efect interesant în baia matrimonială este dat prin oglinda de deasupra lavoarelor. Prevăzută pe toată înălțimea și lățimea spațiului disponibil, în ea se reflectă grinzile, ceea ce dă senzația de adâncime a băii.

adelaparvu.com despre casa de vacanta Spania, Costa del Sol, arhitectura Arquitectura ATD, design interior Jean Pierre Martel, Foto Felipe Scheffel (4)

Pardoseala teraselor este tratată tot cu microciment, ca atare, de la interior pare că totul se prelungește către grădină, finisajul de la nivel inferior fiind practic același. De asemenea, țesăturile decorative, dar și stilul pieselor de mobilier sunt similare celor de la interior, tocmai pentru ca întreaga amenajare să fie armonioasă.

adelaparvu.com despre casa de vacanta Spania, Costa del Sol, arhitectura Arquitectura ATD, design interior Jean Pierre Martel, Foto Felipe Scheffel (12)

Da, elementele rustice combinate cu finisaje, dotări și piese de mobilier actuale pot sta foarte bine împreună. Importantă este tema de decorare, care să țină cont aât de partea funcțională, cât și de atmosferă. Ceea ce poți reține din amenajarea de față este faptul că finisajele simple sunt fundalul perfect pentru a creiona o ambianță plăcută, că tonurile deschise fac spațiile să fie mai luminoase, iar petele de culoare pot condimenta totul pe suprafețe mici. O casă de vis, absolut perfectă nu doar pentru vacanțe, ci și pentru locuire permanentă. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Felipe Scheffel

Un raspuns pentru Casă de vacanță cu interior rustic relaxant

  1. Lucian spune:

    Aici se afla o casa de locuit ceva mai aparte , tot un fel de rustic …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *