Sunt unele locuințe care te surprind atât de mult prin decorul interior încât te transpun în altă lume, iar cea de față este fără îndoială una dintre ele. Amenajată la mansardă, într-o clădire veche, decorul ei interior te duce cu gândul la vacanță, undeva la țară. Dar nu e nici pe departe într-un mediu rural, ci chiar în mijlocul orașului belgian Brugge (sau Bruges în franceză), unul încărcat de istorie cu multe obiective turistice de vizitat. De altfel, proprietarii au hotarât ca acest loc, de care toți se minunau, să fie scos pentru închiriere și l-au denumit Apartment Dijver, așa că ai șansa să stai în el câteva zile, dacă ți-ai propus să mergi în Belgia. Dar hai să-ți spun mai multe.
Din start finisajele sunt cele care dau nota rustică a ambientului, de la lambriurile ce îmbracă pereții și plafoanele înclinate la pardoseala veche din stejar. Finisate atent lambriurile, într-o nuanță de gri albăstrui, imaginea lor îngrijită contrastează cu cea a podelei în care urmele de vechi sunt autentice, un lemn recuperat care și-a găsit locul aici, la mansardă. Pe fundalul neutru al finisajelor pereților mobilierul rustic și vechi are contrastul perfect. Obiectele încălzesc atmosfera, la fel ca și prezența din plin a textilelor. Are o bucătărie complet echipată și chiar dacă este recent realizată se integrează ca imagine în aerul mansardei. În aceeași nuanță ca și lambriurile, mobilierul pare să se desprindă din volumul încăperii. Zona pentru gătit, respetiv pentru plită, este bine aleasă în locul cel mai înalt posibil pentru că sub panta acoperișului ar fi existat riscul ca flăcările să bată în peretele înclinat.
Mi-au plăcut mult însă și obiectele decorative, atât de simple, dar sugestive și atât de în ton cu mobilierul vechi. De la tocătoare și funduri de lemn pe pereți la coșuri, de la vase de ceramică la mici putini pe post de suport pentru lampadar, de la blidar în dormitor pe post de bibliotecă la cratițe ca și măști de ghivece. Și da, faptul că nu vezi seturi, cum ar fi masa înconjurată de scaune diferite, dar vezi simetrii cum e la baie zona lavoarului și în dormitoare încadrarea paturilor sau decorarea cu storuri romane a ferestrelor. O atmosferă de poveste, unde culorile sunt aduse și prin covoare cu motive folclorice și textile ca accente cromatice, de la perdeluțele mobilierului bucătăriei la abajururile lămpilor și lampadarelor. O locuință despre care pur și simplu n-ai crede că este un apartament, ci o casă pe pământ cu o curte idilică plină de trandafiri și legume. Mi-a plăcut mult atmosfera de aici. Sper să te inspire și pe tine!
Fromoooos!
Îmi place foarte mult!!! Multam Adela!
Foarte frumos si stilat, in aceste minunate culori de pamant! O casa care te linisteste si te incarca, in egala masura!
este minunat! unde as putea gasi o oglinda ca cea de la baie? sau macar ceva similar, dar pentru baie (rezistenta deci la abur si umezeala).
Multumesc
very best
O casa ce poarta eticheta „Reciclare Inteligenta”. Am retinut perdeluta din bucatarie — stiam ca este folosita drept masca pt chiuveta, dar n-am intalnit-o in set, mai ales pozitionata la altitudine. * Cleopatra, oglinzi de acel gen, gasesti la doi furnizori ai mei (or mai fi si altii): Mobexpert si Vivre. Fara grija, solutiile sunt ori rasini turnate in matrita ori lemn sculptat, tratat cu lacuri ultra-rezistente, de tip yacht. Se poate pune un strat ulterior, de Kober Klarlack de la orice retailer de bricolaj, Dedeman ori Hornbach. Succes!
Multumesc frumos, @Irina Anghel
Imi place! Uitandu-ma la fotografiile acestea mi-am dat seama cat de linistitoare e casa. Multumesc!
Minunat si odihnitor camin!
Iti multumesc pentru tot ce ne prezenti cu atata dragoste Adela !
Minunat!!!
Superb!! Stie cineva daca in Romania se gasesc asemea draperii? <3
Mara, astfel de draperii se pot face pe comandă. Poți lua legătura cu designerul Alina Țâru alinaemilia.taru@gmail.com