adelaparvu.com despre casa montana decorata in alb, casa Spania, designer Mercedes Alvarez de Toledo, Foto ElMueble (16)

In Case, Design Interior

Au patru copii, dar n-au ezitat să-și decoreze casa în alb

Fiecare are propriul vis în privința amenajării casei, dar de multe ori pare că e mai greu să-l împlinești atunci când ești părinte și trebuie să ții cont de nevoile celor mici. În plus, atunci când ai copii pare că locuința va fi mereu plină de jucării, că pereții și mobila vor purta amprentele artistice ale juniorilor sau că murdărirea este inevitabilă, mai ales când există țesături albe. Dar există familii în care părinții aleg să-și urmeze visul cu toate riscurile de rigoare, ba mai mult ajung să insufle și celor mici grija pentru ambientul interior. Am ales să-ți prezint o astfel de casă, unde alburile sunt dominante și unde de zece ani de zile atmosfera este cuceritoare pentru toți cei din familia aceasta care are patru copii. Dar hai să-ți spun mai multe.

În urmă cu zece ani de zile proprietarii și-au dorit o casă ca în povești, o casă de munte, unde lemnul să fie într-o nuanță plăcută, caldă, iar în rest totul să fie cât mai alb, ca un decor de iarnă. Dar mai mult, visau la această casă ca la un refugiu unde să-și găsească tihna cu toții și măcar la masă să se strângă cu toții, după zilele solicitante. Familia spaniolă de care-ți spun a făcut pasul în a-și împlini visul și au ridicat o casă cu parter și mansardă ca loc pentru vacanțe la munte și visul, în special al ei, a devenit realitate. Doar aici au fost și s-au simțit ca o familie. În decorul imaculat, foarte relaxant, cu toții au senzația că sunt răsfățați, căci casa are o căldură și o delicatețe cu totul ieșite din comun. Au apelat la decoratoarea Mercedez Alvarez de Toledo, care i-au ajutat să reproducă peisajele montane de iarnă la interior, începând de la covoarele moi și pufoase și terminând cu corpurile de iluminat sferice, ca niște bulgări de zăpadă.

Proprietara a fost fermă și decisă de la bun început în privința unei reguli clare: toată lumea se descalță la intrare. De aceea a și dorit un vestibul mai generos unde încălțăminte și hainele să fie depozitate cum trebuie. Și da, este nu doar un exercițiu ce ține de igienă, dar ea spune că ar fi păcat să nu simți moliciunea covoarelor. Cu toții s-au conformat, iar acum după zece ani regula aceasta a devenit reflex. Vorba aia – cum îți educi copiii, așa-i ai. Între timp și ei au crescut, iar aici pentru ei decorul acesta a devenit similar cu ideea de familie, dar și de deconectare.

Decorul casei este cu adevărat special, căci alburile sunt prezente în diferite tonuri, iar texturile țesăturilor contează enorm în a imprima senzația de confort. Pentru că scara din lemn părea prea masivă în finisajul similar plafoanelor înclinate, ea a fost vopsită în alb, la fel ca și pereții, iar acum se contopește cumva pe fundalul lor. Oricum, nu mai este la fel de prezentă. Parterul include livingul,sufrageria, bucătăria și dormitorul părinților, iar la etaj sunt două camere, una pentru fete și cealaltă pentru băieți. Însă holul de la etaj a devenit locul de joacă pentru cei mici, de aceea aici a fost amenajat un fel de al doilea living, unde ei pot să se și uite la televizor, dar, de asemenea, pot găzdui prieteni care vin la ei să stea peste noapte.

Casa nu este mare, dar pare mult mai amplă și mai spațioasă grație alburilor și în special datorită pardoselilor albe care se regăsesc peste tot. Dacă la parter pardoseala din lemn este una deschisă, mai degrabă albicioasă decât alb imaculat, la etaj pe lângă pardoselile din lemn vopsite în alb, dormitoarele au pe jos mochete confortabile. În zona de zi mobilierul este simplu, actual, confortabil, iar orice piesă care iese din registru, cum ar fi masa și scaunele sufrageriei devin mai prezente și par să imprime tușe rustice. La fel și în celelalte încăperi, prezența pieselor mici de mobilă de altă nuanță și textură aduc un plus de căldură interioarelor. Alburile sunt astfel complimentate de cremuri, de bejuri, dar contrastul major este la nivelul plafoanelor, care par să plutească deasupra unui decor în tonuri deschise și delicate. O casă reconforantă și elegantă, un vis împlinit pentru o familie ce iubește muntele și iarna. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa montana decorata in alb, casa Spania, designer Mercedes Alvarez de Toledo, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre casa montana decorata in alb, casa Spania, designer Mercedes Alvarez de Toledo, Foto ElMueble (15)

adelaparvu.com despre casa montana decorata in alb, casa Spania, designer Mercedes Alvarez de Toledo, Foto ElMueble (14)

adelaparvu.com despre casa montana decorata in alb, casa Spania, designer Mercedes Alvarez de Toledo, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre casa montana decorata in alb, casa Spania, designer Mercedes Alvarez de Toledo, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre casa montana decorata in alb, casa Spania, designer Mercedes Alvarez de Toledo, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre casa montana decorata in alb, casa Spania, designer Mercedes Alvarez de Toledo, Foto ElMueble (16)

adelaparvu.com despre casa montana decorata in alb, casa Spania, designer Mercedes Alvarez de Toledo, Foto ElMueble (2)

adelaparvu.com despre casa montana decorata in alb, casa Spania, designer Mercedes Alvarez de Toledo, Foto ElMueble (4)

adelaparvu.com despre casa montana decorata in alb, casa Spania, designer Mercedes Alvarez de Toledo, Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre casa montana decorata in alb, casa Spania, designer Mercedes Alvarez de Toledo, Foto ElMueble (17)

adelaparvu.com despre casa montana decorata in alb, casa Spania, designer Mercedes Alvarez de Toledo, Foto ElMueble (12)

adelaparvu.com despre casa montana decorata in alb, casa Spania, designer Mercedes Alvarez de Toledo, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre casa montana decorata in alb, casa Spania, designer Mercedes Alvarez de Toledo, Foto ElMueble (13)

adelaparvu.com despre casa montana decorata in alb, casa Spania, designer Mercedes Alvarez de Toledo, Foto ElMueble (1)Foto: ElMueble

4 raspunsuri pentru Au patru copii, dar n-au ezitat să-și decoreze casa în alb

  1. Florina spune:

    Foarte frumoasa si eleganta casuta . Felicitari !

  2. ion spune:

    Doua cuvinte: foarte frumos! O combinatie foarte placuta si de admirat in orice locatie pe unde am fost, am observat cate un colt de frumusete si de retinut. Combinatie de lemn natur si lemn vopsit (cu alb) necesita si o alegere a obiectelor si mobilierului adecvat in functie si de necesitatile in familie. Cat despre copii, educatia este necesara pentru respectul prezentului ce-i inconjoara. [Dar cam 90% am putea spune ceva despre vorba din batrani ,,copii cuminti si baba frumoasa” ??!! ] De retinut combinatia! La o asemenea prezentare demna de apreciat, ar fi de stiut si cum sunt prevazute utilitatile: grupul sanitar, camera de bucatarie, sistemul de incalzire pentru perioadele reci si nu in ultimul rand, camera copiilor. Multumesc pentru prezentare. Deja am copiat un aranjament pentru casa mea de la munte!

  3. Drumea Ilie spune:

    IMAGINILE CU INTERIOARE DIN LEMN SUNT SUPERBE.

  4. […] inclusiv mobilier să existe lemn de stejar, peste tot băițuit în aceeași nuanță (vezi AICI cum ar arăta finisaje invers, cu alb pe pardoseală și stejar pentru plafon). Astfel, lemnul prezent peste tot imprimă o […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *