adelaparvu.com despre doua camere in 34 mp, design interior Warsztat Wnetrza (5)

In apartamente, Design Interior

Două camere în doar 34 de metri pătrați

E foarte dificil să împarți un spațiu de dimensiuni reduse în mai multe încăperi, fără a știrbi din confortul lor, dar cert este că întotdeauna se găsesc soluții adaptate stilului de viață al proprietarilor. Și e foarte adevărat că un spațiu mic separat în mai multe încăperi este mult mai confortabil atunci când este gândit pentru maximum două persoane. Însă, întotdeauna apar compromisuri, în special pentru zonele de depozitare pentru că tot ce înseamnă dulapuri, inevitabil, ocupă loc. Am ales însă locuința de față, o garsonieră renovată, pentru a vedea o soluție de ambientare cu bani puțini și o folosire interesantă a nonculorilor alb și negru. Dar hai să-ți spun mai multe.

Locuința de față a fost amenajată pentru o singură persoană și asta se simte în special prin numărul și suprafața dulapurilor. Proprietarul și-a dorit un dormitor separat, dar asta a presupus configurarea unei camere mici dedicată odihnei, care nu mai putea găzdui și un dulap de haine. Pentru acesta, designerii de la biroul polonez Warsztat Wnetrza, au ales varianta mai simplă cu un dulap simplu, înzidit pe hol, care în loc de uși are draperie. O variantă economică. Apoi, la bucătărie (care e defapt o chicinetă) s-a renunțat la corpurile suspendate și chiar și la hotă pentru că proprietarul obișnuiește să ia masa mai des în oraș. De aceea vei vedea și o chiuvetă și o plită minuscule. În locul corpurilor suspendate a fost montată o oglindă care să amplifice lumina natură și să dea impresia de spațiu.

Poate că în unele fotografii locuința pare mai mare, dar pe lângă unghiul aparatului foto, ceea ce dă impresia de amploare se datorează pardoselii albe (din lemn vopsit) în cea mai mare parte neacoperită și a pereților în alb și negru. Pentru a câștiga în înălțime, plafonul vechi a fost îndepărtat și planșeul la vedere a fost vopsit direct cu vopsea lavabilă. Astfel la nivelul de sus a apărut o textură, într-un ritm asemănător peretelui din cărămidă, la rândul lui vopsit tot alb. Dar pentru că instalația electrică nu mai putea fi trasată la nivelul tavanului, designerii au ales varianta unor corpuri de iluminat cu cablu colorat care sunt alimentate din prizele situate perimetral în cameră. Rama neagră maschează prizele, dar și o bandă LED care se aprinde pe timp de seară și transformă atmosfera.

Pe peretele opus celui de cărămidă s-a folosit o nuanță neagră, la fel ca și pe peretele din dormitor. Negrul are forța de-a imprima senzația de adâncime, dă impresia că zidul este mai departe decât e în mod real. În living șemineul cu bioetanol pare să iasă din acest perete, având lateralele negre și fața contrastantă în alb. În dormitor, pentru a echilibra proporțiile, căci tăblia patului e joasă și încăperea îngustă, designerii au prevăzut un joc de dungi dinamice într-o nuanță aurie și au dat senzația că au coborât înălțimea plafonului prin banda de alb de deasupra zonei negre.

Baia mică, dar dotată cu cadă este complet albă, însă pentru un plus de inedit s-au ales plăci ceramice cu textură, însă lavoarul este unul mic și simplu, compromisul făcut pentru a încăpea toate obiectele sanitare și un mobilier minimal. O amenajare interesantă, unde pe fondul de alb și negru orice pată de culoare se observă. Nu întâmplător masa și scaunele sunt alese cu un design scandinav (scaunele sunt de la Le Pukka) și nici canapeaua albastră, căci lemnul și culoare tapițeriei contează în aerul zonei de zi. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre doua camere in 34 mp, design interior Warsztat Wnetrza (4)

adelaparvu.com despre doua camere in 34 mp, design interior Warsztat Wnetrza (2)

adelaparvu.com despre doua camere in 34 mp, design interior Warsztat Wnetrza (9)

adelaparvu.com despre doua camere in 34 mp, design interior Warsztat Wnetrza (3)

adelaparvu.com despre doua camere in 34 mp, design interior Warsztat Wnetrza (13)

adelaparvu.com despre doua camere in 34 mp, design interior Warsztat Wnetrza (1)

adelaparvu.com despre doua camere in 34 mp, design interior Warsztat Wnetrza (12)

adelaparvu.com despre doua camere in 34 mp, design interior Warsztat Wnetrza (11)

adelaparvu.com despre doua camere in 34 mp, design interior Warsztat Wnetrza (8)

adelaparvu.com despre doua camere in 34 mp, design interior Warsztat Wnetrza (5)

adelaparvu.com despre doua camere in 34 mp, design interior Warsztat Wnetrza (6)

adelaparvu.com despre doua camere in 34 mp, design interior Warsztat Wnetrza (14)

adelaparvu.com despre doua camere in 34 mp, design interior Warsztat Wnetrza (10)

adelaparvu.com despre doua camere in 34 mp, design interior Warsztat Wnetrza (7)
Foto: CzteryKaty / Warsztat Wnetrza

3 raspunsuri pentru Două camere în doar 34 de metri pătrați

  1. Irina Anghel spune:

    Un exemplu de ambientara facuta profesionist (texturari pe verticala, adancimi obtinute prin nise si tapet, iluminat), care arata ca un moft cotemporan, nu ca o suma de compromisuri. Nu conteaza ca dispui de 35 mp sau de 130 mp, cand ai vedere spatiala. Iti cerea cineva recomandari pt cursuri; eu ii scriu ca un designer desavarsit necesita un bun oftalmolog.

  2. Teo spune:

    Superbă ideea negletuirii peretelui despărțitor din cărămidă, realizând astfel armonizarea cu tavanul. Inspirațional 😀

  3. […] din lemn este una deschisă, mai degrabă albicioasă decât alb imaculat, la etaj pe lângă pardoselile din lemn vopsite în alb, dormitoarele au pe jos mochete confortabile. În zona de zi mobilierul este simplu, actual, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *