adelaparvu.com despre ceasuri cu motive traditionale romanesti, design Artesis, Gina Bursuc (2)

In Artisti, artizani, handmade, Decoratiuni, Romania Mea, Shopping

Ceasuri cu motive tradiționale create la un atelier din Iași, o idee inspirată de cadou

De cele mai multe ori ideile originale vin fie după o nevoie neîmplinită, fie după o experiență de viață revelatoare, iar ceasurile de față nu fac excepție. Când Gina și Ionuț s-au căsătorit în 2006 au hotărât ca la nunta lor să se îmbrace în costume tradiționale și totul să fie cât mai în ton tematicii, de la decorul sălii la mărturii. Și-au dorit atunci să găsească niște obiecte mai deosebite pe care să le ofere invitaților, în afară de linguri, blide sau ștergare, ceva util și frumos, cu motive românești, dar n-au găsit. Atunci le-a venit pentru prima dată ideea cu ceasurile, însă până au pus-o în practică a trecut ceva timp. Dar hai să-ți spun mai multe.

Gina este economist de profesie, iar Ionuț Bursuc, soțul ei, este sociolog. O vreme au lucrat separat, Gina lucrând în sistemul bancar. Apoi și-au deschis propria firmă de consultanță în implementare fonduri europene. Au devenit și părinți, iar în perioada când fetițele lor erau mici, adică în urmă cu cinci ani, Gina și-a reamintit de ideea lor cu ceasuri de la nuntă. Între timp valul de artiști, designeri și oameni creativi care au mers pe drumul reinterpretării motivelor folclorice a crescut și asta i-a încurajat mult mai mult pe cei doi soți. Așa că după un an de cercetare și documentare, în 2013 au deshis Artesis, atelierul a cărui nume vine de la artă (Arte) și de la surori cu gândul la fetițele lor (sis de la sister în engleză). Au găsit și două femei harnice și devotate Diana și Mariana, cărora le place să coase, au cumpărat și echipamentele speciale pentru prelucrarea MDF-ului din care sunt făcute ceasurile, s-au zbătut până au dat și de uneltele care perforează materialul și de restul accesoriilor – mecanismul ceasurilor, suporturile pentru ele, ambalajul etc.

Au muncit mult, dar ideea a fost clară: cadouri frumoase și utile, obiecte care să prindă bine în orice casă sau birou, dar care să vorbească despre România. Nu e de mirare că au avut mare succes mai ales ca și cadouri corporate. Așa că s-au văzut asaltați și de cereri pentru gravarea, incripționarea sau personalizarea obiectelor. Mulți oameni însă voiau să ducă aceste obiecte ca și cadouri în străinătate, așa că s-au preocupat mult timp și de cutie și de modul de ambalare pentru a fi ușor de transportat și cu avionul, deci să încapă cu ușurință în bagaje. Mi-a plăcut mult cutia decupată cu harta României prin care poți vedea și modelul ceasului (ceea ce mi-a adus aminte de oglinda în formă de harta României creată de artista Cuzina (CristinaToma))

Locuind în Iași, unde au și firma, Gina și Ionuț au încercat să ajungă în cât mai multe locuri din țară cu obiectele lor. Poate că nu-ți dai seama prea bine din imagini, dar MDF-ul este perforat, iar motivele sunt cusute manual, ceea ce le conferă o textură foarte frumoasă. Pur și simplu te invită să le atingi. Au reușit să distribuie obiectele lor în Librăriile Cărturești, la galerii din Sibiu, dar regretul lor este că nu pot ajunge și la târguri. Parte bună însă este că ceasurile lor pot fi comandate online pe site-ul lor artesis.ro, deci pot ajunge oriunde în țară și în străinătate (au trimis prin Poșta Română în UE cu taxe suplimentare de 70-100 lei maximum). Una din țările unde nu pot livra din cauza politicii țării respective este Elveția, care interzice importul, trimiterea de cadouri care sunt ceasuri (asta nu o știam!). Dar în rest, poți să comanzi ceasurile lor oriunde și poți cere personzalizarea lor cu logo-uri, cu inscripții, versuri ce mai vrei tu. Uite aici datele lor de contact www.artesis.ro, telefonul Ginei 0743.604.671, adresa de mail [email protected] Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

adelaparvu.com despre ceasuri cu motive traditionale romanesti, design Artesis, Gina Bursuc (15)

adelaparvu.com despre ceasuri cu motive traditionale romanesti, design Artesis, Gina Bursuc (14)

adelaparvu.com despre ceasuri cu motive traditionale romanesti, design Artesis, Gina Bursuc (16)

adelaparvu.com despre ceasuri cu motive traditionale romanesti, design Artesis, Gina Bursuc (3)

adelaparvu.com despre ceasuri cu motive traditionale romanesti, design Artesis, Gina Bursuc (10)

adelaparvu.com despre ceasuri cu motive traditionale romanesti, design Artesis, Gina Bursuc (5)

adelaparvu.com despre ceasuri cu motive traditionale romanesti, design Artesis, Gina Bursuc (8)

adelaparvu.com despre ceasuri cu motive traditionale romanesti, design Artesis, Gina Bursuc (4)

adelaparvu.com despre ceasuri cu motive traditionale romanesti, design Artesis, Gina Bursuc (9)

adelaparvu.com despre ceasuri cu motive traditionale romanesti, design Artesis, Gina Bursuc (6)

adelaparvu.com despre ceasuri cu motive traditionale romanesti, design Artesis, Gina Bursuc (7)

adelaparvu.com despre ceasuri cu motive traditionale romanesti, design Artesis, Gina Bursuc (11)

adelaparvu.com despre ceasuri cu motive traditionale romanesti, design Artesis, Gina Bursuc (13)

adelaparvu.com despre ceasuri cu motive traditionale romanesti, design Artesis, Gina Bursuc (12)

adelaparvu.com despre ceasuri cu motive traditionale romanesti, design Artesis, Gina Bursuc (1)
Foto: Artesis

4 raspunsuri pentru Ceasuri cu motive tradiționale create la un atelier din Iași, o idee inspirată de cadou

 1. Adrian spune:

  sunt extraordinare!

 2. Anya spune:

  O idee ingenioasă!

 3. Mirela spune:

  Superbe!!!

 4. Danu spune:

  Bănuiesc ca trebuie sa lucrezi în sistemul bancar ca sa îți permiți o asemenea minune))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *