adelaparvu.com despre apartament cu terasa, design interior Anna Taberner, Foto ElMueble (2)

In apartamente, Design Interior

Superb apartamentul cu terasă locuit de o familie cu copii

Sunt clădiri de locuințe colective, ca să nu le spun neapărat blocuri, care au apartamente la ultimul nivel, care este mansardat. Și unele dintre ele, aflate în clădiri vechi, pot să nu arate foarte bine la prima vedere, dar cu ajutorul unui designer de interior se pot transforma în locuințe de vis. În cazul de față apartamentul beneficia de terase luminoase și ferestre generoase, care lăsa lumina să pătrundă din plin la interior. Proprietarii, tineri părinți din Barcelona, și-au dorit să obțină un ambient plăcut, cald, prima lor casă ca și familie cu copii, unde totul să fie cât mai armonios și să nu se demodeze prea repede. Și da, le plăceau și elemente clasice, rustice și contemporane, dar nu știau cum să le combine, însă designerul Anna Taberner a știut rețeta. Dar hai să-ți spun mai multe.

Mulți tineri cu copii s-ar feri să locuiască la mansardă, mai ales când aceasta beneficiază și de terase frumoase, dar nu e și cazul familiei de față. Când ai posibilitatea să locuiești în oraș, e perfect pentru cei mici, care trebuie duși la grădiniță, la școală și mai au și activități extrașcolare. În plus, locuința avea deja câteva elemente clasice frumoase, cum ar fi arcadele, ferestrele sau stâlpi vechi, elemente care confereau din start un strop de noblețe. Cu toate acestea tinerii soți și-au dorit un suflu nou, iar designerul i-a ajutat să combine partea de antichități cu designul actual, punând accentul pe finisaje care să dureze în timp, practic să creioneze un fundal neutru, dar trainic al spațiilor, iar ca ambientare să intervină cu alături de piese contemporane și cu alură clasică.

Dar întotdeauna o casă locuită de o familie cu copii trebuie să fie mai întâi de toate practică. Astfel că spațiile de depozitare au fost vitale și bine gândite. Apoi, s-au făcut modificări legate de împărțirea camerelor. Livingul inițial, care era compus din două încăperi separate cu un glasvand, a revenit copiilor, practic două camere de juniori, care comunică între ele. Apoi în zona dormitorului matrimonial holul a fost înglobat în spațiul camerei pentru a face loc și dulapului generos, iar între pat și dulap a fost amplasată o comodă, deci un nou loc de depozitare, dar și de delimitare subtilă a funcțiunilor din același spațiu.

Tot practic a fost gândită și bucătăria, care a fost dotată și utilată contemporan, cu loc suficient pentru toate vasele și ustensilele, dar și un loc de luat masa tratat în stil eclectic, adică o combinație între scaunele Eames moderne, candelabru cu cristale clasic și o vitrină cu aspect rustic. Toate acestea dau o notă inedită bucătăriei foarte simple, actuale aleasă cu fronturi albe și blaturi gri, deci funcțional îmbinat cu estetic. Terasele sunt și ele frumos amenajate. La nivelul pardoselilor s-a ales tot lemn, pentru a continua vizual parchetul de la interior, iar accentele clasice sunt marcate prin mobilierul din fier alb, pe când cele rustice sunt subliniate de balustrada din lemn înălțată față de cea inițial din fier pentru protecția copiilor.

Locuința n-ar mai arătat la fel de vie fără flori, care în imaginile de față sunt petele de culoare vesele care amplifică senzația de căldură a casei. Oricum, este o locuință cu un șarm aparte, primitoare și interesant decorată cu elemente din trei stiluri diferite: clasic, contemporan și rustic. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament cu terasa, design interior Anna Taberner, Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre apartament cu terasa, design interior Anna Taberner, Foto ElMueble (14)

adelaparvu.com despre apartament cu terasa, design interior Anna Taberner, Foto ElMueble (19)

adelaparvu.com despre apartament cu terasa, design interior Anna Taberner, Foto ElMueble (16)

adelaparvu.com despre apartament cu terasa, design interior Anna Taberner, Foto ElMueble (17)

adelaparvu.com despre apartament cu terasa, design interior Anna Taberner, Foto ElMueble (15)

adelaparvu.com despre apartament cu terasa, design interior Anna Taberner, Foto ElMueble (18)

adelaparvu.com despre apartament cu terasa, design interior Anna Taberner, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre apartament cu terasa, design interior Anna Taberner, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre apartament cu terasa, design interior Anna Taberner, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre apartament cu terasa, design interior Anna Taberner, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre apartament cu terasa, design interior Anna Taberner, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre apartament cu terasa, design interior Anna Taberner, Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre apartament cu terasa, design interior Anna Taberner, Foto ElMueble (12)

adelaparvu.com despre apartament cu terasa, design interior Anna Taberner, Foto ElMueble (4)

adelaparvu.com despre apartament cu terasa, design interior Anna Taberner, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre apartament cu terasa, design interior Anna Taberner, Foto ElMueble (13)Foto:ElMueble

5 raspunsuri pentru Superb apartamentul cu terasă locuit de o familie cu copii

 1. Laury spune:

  Wow, superb apartament intradevar! Nu stiu cum se face dar designerii acestia spanioli sunt toti geniali! Si floricelele sunt f speciale, sunt flori de mimoza, imaginati-va parfumul? Multumim Adela

 2. Cristina spune:

  Da, e superb!

 3. Adriana spune:

  Arcadele de la usi si geamuri mi-au placut foarte mult! Iar Spania are o clima care iti permite sa investesti intr-o locuita cu terasa, chiar la ” bloc”, ai cand sa te bucuri de ea.
  Foarte frumos! Multumim, Adela!

 4. Catalin spune:

  Imi pare rau sa va dezamagesc fetelor, dar apartamentul acesta este cel mult frumusel, in nici un caz superb!
  Pai daca va dau citeva link-uri cu apartamente sau case efectiv de vis , cred ca nu mai dormiti o saptamina, serios!
  Felicitari in orice caz celor care au facut si gandit usile acelea cu arcade, acelea pot fi laudate ca superbe intr-adevar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *