adelaparvu.com despre casa SUA, Southampton, designer David Netto, arhitect David Hottenroth, Foto Pieter Estersohn, Architectural Digest (5)

In Case, Design Interior

Pur și simplu superb decorate încăperile acestei case

De multe ori dau peste case foarte mari și mă gândesc că e greu ca omul de rând să-și imagineze ceva la scară mai redusă, să poată împrumuta ceva din decorul lor. Dar casa de față pur și simplu este superbă, orice colț al ei poate fi o sursă de inspirație pentru cei care iubesc soarele, marea și stilul marin actual reinterpretat. Combinațiile de aici gândite de designerul David Netto și spațiile luminoase reorganizate de către arhitectul David Hottenroth te cuceresc prin eleganță. Este o casă în Southampton, SUA, un loc exclusivist unde cei cu dare de mână cumpără proprietăți cu destinație de vacanță. În cazul de față terenul este excelent situat, căci într-o parte e oceanul, în cealaltă parte golful, deci de la interior ai impresia că ești pe o insulă. Dar hai să-ți spun ce mi-a plăcut și ce ai putea împrumuta și tu din tructurile celor doi specialiști americani.

Fiind o casă de vacanță, e adevărat una foarte mare, de circa 900 mp, designerul a găsit-o cu multe camerele întunecoase și holuri alambicate. Pentru a reuși să reorganizeze spațiile a apelat la arhitect care a venit cu soluții de recompartimentare. Construită în 1980 pe structură din lemn, casa nu putea fi pur și simplu decupată aiurea, era nevoie de un arhitect care să ia în considerare cele mai bune soluții pentru desființarea de ziduri și deschiderea spațiilor. Interesul designerului era ca din centrul casei, respectiv locul bucătăriei, când întorci capul să vezi pe o parte oceanul și de cealaltă parte golful. Da, lumina naturală să fie din plin, dar și încăperile deschise către peisajul din zonă.

Finisajele au fost foarte importante pentru că într-o casă la mare nisipul își face din plin prezența la nivlul pardoselilor, așa că aici totul a fost gândit ca în zonele de circulație, holuri și încăperile deschise către terasele de la parter, pardoselile să fie unele ușor de curățat. Apoi, tot ce a fost la interior din lemn în nuanță natur, în special plafoanele și stâlpi au fost vopsiți în alb pentru ca lumina naturală să fie amplificată. La nivelul plafoanelor corpurile de iluminat sunt fie în ton cu nuanța albă, fie coboară și devin adevărate obiecte decorative, în funcție de destinația camerei.

Pe lângă albul prezent la nivelul plafoanelor, tonuri deschise se regăsesc și la nivelul pardoselilor. Camere precum livingul cu șemineu sau dormitorul matrimonial au covoare și mochete groase, albe, plăcute la atingere. Ele conferă luminozitate, textură și senzația de confort. Cu ajutorul pieselor mici de mobilier, cum ar fi măsuțe, fotolii, scaune, designerul a introdus împletituri, deci motive țesute care te duc cu gândul la vacanță și care imprimă ambientului un aer lejer, relaxat. De asemenea, lemnul își face simțit prezența prin finisajele unor piese mici, care aduc un plus de căldură, de familiaritate exact acolo unde ai crede că totul a devenit puțin prea elegant. Există o armonie între zonele finisate în alb și accente de culoare și texturi care poate fi reprodusă și în ambientele unor camere mai mici.

Bucătăria este impresionantă prin combinația de finisaje, plăci ceramice cu model în relief care contrastează frumos cu mobila albă. Dar și aici e aplicat un truc: hota devine nu doar un element funcțional, ci decorativ, căci aspectul ei metalic, cu muchii aurii aduce acea tușă sofistică și personalizată întregului spațiu. Doar muchii aurii, dar există practic o a treia nuanță care pe lângă eleganță aduce și un plus de căldură. Cel mai mult mi-a plăcut locul de luat masa situat lângă fereastra bucătăriei, unde masa și pernele galbene pur și simplu înveselesc ambianța.

Deși este o casă mare, după reamenajarea ei spațiile generoase au căpătat un aer familiar, e adevărat rafinat, elegant, dar nu opulent, în ciuda prezenței strălucirilor metalice. Albul folosit din plin este secretul, căci el temperează totul, aduce nota de calm, oferind totodată contrastul necesar pentru zonele cu texturi, culoare sau imprimeuri. Combinații îndrăznețe, dar mereu o așezare a obiectelor bine gândită, o simetrie calculată, chiar și atunci când totul s-ar dori să pară la întâmplare. Chiar speciale decorurile. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa SUA, Southampton, designer David Netto, arhitect David Hottenroth, Foto Pieter Estersohn, Architectural Digest (2)

adelaparvu.com despre casa SUA, Southampton, designer David Netto, arhitect David Hottenroth, Foto Pieter Estersohn, Architectural Digest (1)

adelaparvu.com despre casa SUA, Southampton, designer David Netto, arhitect David Hottenroth, Foto Pieter Estersohn, Architectural Digest (9)

adelaparvu.com despre casa SUA, Southampton, designer David Netto, arhitect David Hottenroth, Foto Pieter Estersohn, Architectural Digest (10)

adelaparvu.com despre casa SUA, Southampton, designer David Netto, arhitect David Hottenroth, Foto Pieter Estersohn, Architectural Digest (3)

adelaparvu.com despre casa SUA, Southampton, designer David Netto, arhitect David Hottenroth, Foto Pieter Estersohn, Architectural Digest (4)

adelaparvu.com despre casa SUA, Southampton, designer David Netto, arhitect David Hottenroth, Foto Pieter Estersohn, Architectural Digest (8)

adelaparvu.com despre casa SUA, Southampton, designer David Netto, arhitect David Hottenroth, Foto Pieter Estersohn, Architectural Digest (6)

adelaparvu.com despre casa SUA, Southampton, designer David Netto, arhitect David Hottenroth, Foto Pieter Estersohn, Architectural Digest (7)
Foto: Pieter Estersohn, Architectural Digest

9 raspunsuri pentru Pur și simplu superb decorate încăperile acestei case

 1. Cristina spune:

  Superb!

 2. Mari Oita spune:

  ..chiar fain amnenajata,am retinut raftul-biblioteca -usa-cu fundal rosu! O sa-le vopsesc si eu !!

 3. Adriana spune:

  Absolut minunat și de bun gust !

 4. igor spune:

  Îmi place scaunul de sub trofeu. Cred ca are valoare sentimentala pentru proprietar…

 5. Anca spune:

  Wow, ce baie impresionanta 🙂

 6. Melania spune:

  Masa facuta din trunchi de copac e extraordinara! Suprafetele sunt foarte frumos armonizate si aerisite. Felicitari!

 7. Aida spune:

  superrrrrrrrrrrrrr!

 8. Vio Cretu spune:

  Am observat ca la noi se practica f mult combinatiile monocrome, plictisitoare. Nimeni nu vrea sa combine culori indraznete, pt ca cred ca nu suntem obisnuiti ca natie cu culorile vii.In Elvetia sunt saturi cu casute superb amenajate, cu flori colorate (referindu-ne doar la exterior acum), sa nu uitam de Burano sau Grecia. Noi aalegem numai culori neutre care sa nu sara in ochi sau sa nu iasa in evidenta. EU iubesc combinatiile de culori si cand m-am mutat in Cosmopolis, am folosit in decorare numai culori vii care sa ma binedispuna si am ales si un stil architectural inspirational, cu aere mediteraneene. Acum sunt fericita si casa imi da o stare foarte buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *