adelaparvu.com despre casa 95 mp, designer Marta Prats, Foto ElMueble Ferran Freixa (2)

In Case, Design Interior

Casă lungă și îngustă, de 95 mp, bine organizată și armonios decorată

Câteodată e nevoie doar de puțină ordine și de alegeri inspirate atunci când vine vorba despre mobilare și decorare. Această casă lungă și îngustă, organizată pe două niveluri (total 95 mp, parter 65 mp, etaj 30 mp), a fost achiziționată de către proprietari într-o stare diferită de ceea ce se vede acum, respectiv era mult mai întunecoasă și mai bătrânicios deocrată. Fiind o locuință bine compartimentată, proprietarii au simțit potențialul ei, dar neștiind ce anume să schimbe ca să revigoreze atmosfera interioară a acesei case cu grădină și terasă situată în zona mediteraneană, au apelat la designerul Marta Prats. Și designerul a venit cu o schemă cromatică salvatoare, noi pardoseli și un decor natural ce face legătura dintre interior și exterior. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa 95 mp, designer Marta Prats, schite ElMueble (1)Sus, plan parter/ Jos, plan etaj

adelaparvu.com despre casa 95 mp, designer Marta Prats, schite ElMueble (2)

Știi, de multe ori, te gândești că dacă apelezi la un designer el îți va crea ceva complicat la care nu te-ai fi gândit, dar de multe ori e nevoie de experiența lui numai pentru a aduce un plus de prospețime. În cazul de fața Marta Prats a apreciat organizarea interioară existentă, dar și atuurile casei – spațiile verzi, grădina la parter și terasa de la etaj. Așa că a creat totul în corelație de acestea pentru a da impresia că interiorul este o continuare a naturii de la exterior. Ca atare, a prevăzut deschiderea ușilor către grădină, o comunicare mai facilă între bucătărie și sufragerie prin crearea unui oficiu, alegerea unor culori neutre, dar luminoase pentru zugrăveli și o pardoseală din parchet într-o nuanță aurie, solară, care să deschidă totul.

Încăperile sunt simplu, dar cu bun gust mobilate, spații care imprimă căldură, aduc textura naturală a lemnului în prim plan și confortul sugerat de numeroasele textile din fibre naturale. N-ai să vezi ceva lucios aici, ci mat, iar culorile sunt prezente ca accente prin obiecte mici. De asemenea, pentru a amplifica senzația de natural, designerul nu s-a sfiit să folosească la interior obiecte împletite, mai ales în zona sufrageriei, de la abajurul lustrei la scaunele și masa din ratan. Desigur, albul nu lipsește și îl vei întâlni la nivelul plintei și ca draperii. O casă plăcută, cu un aer relaxant care-ți lasă impresia că un decor similar e ușor de obținut. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa 95 mp, designer Marta Prats, Foto ElMueble Ferran Freixa (5)

adelaparvu.com despre casa 95 mp, designer Marta Prats, Foto ElMueble Ferran Freixa (2)

adelaparvu.com despre casa 95 mp, designer Marta Prats, Foto ElMueble Ferran Freixa (1)

adelaparvu.com despre casa 95 mp, designer Marta Prats, Foto ElMueble Ferran Freixa (7)

adelaparvu.com despre casa 95 mp, designer Marta Prats, Foto ElMueble Ferran Freixa (4)

adelaparvu.com despre casa 95 mp, designer Marta Prats, Foto ElMueble Ferran Freixa (3)

adelaparvu.com despre casa 95 mp, designer Marta Prats, Foto ElMueble Ferran Freixa (6)
Foto: Ferran Freixa/ ElMueble

2 raspunsuri pentru Casă lungă și îngustă, de 95 mp, bine organizată și armonios decorată

  1. Romeo Niy spune:

    Tot ce vine de la voi este la superlativ…..Felicitari pentru ceea ce faceti.

  2. Simona spune:

    bucătăria mi-a atras atentia foarte mult…iar locul de luat masa e absolut superb…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *