adelaparvu.com despre amenajare loft in stil rustic combinat cu industrial, Foto Marcin Czechowicz (1)

In Idei pentru acasa

Rustic și industrial combinate pentru o locuință de familie

Da, când te gândești la un apartament generos situat la ultimul etaj al unei clădiri, unul de tip loft, ți-ar fi mai ușor să ți-l imaginezi modern sau industrial decât rustic. Ei bine, atunci când îți dorești să te bucuri de o ambianță rustică, dar reinterpretată în manieră urbană, poți să obții locuința la care ai visat. Proprietarii locuinței de față sunt polonezi și și-au amenajat singuri interiorul cu obiecte vechi de la bunici. Au combinat elementele industriale, adică cele din fier, dintre care scara iese cel mai mult în evidență cu finisaje ambivalente, adică ceva potrivit ambelor stiluri, și au obținut ceea ce și-au dorit: confort urban, atmosferă rustică.

Cărămida transformă total imaginea locuinței, una înaltă și luminoasă. Într-un interior unde plafoanele ar fi fost mai joase și spațiile mai puțin generoase, pereții îmbrăcați în cărămidă ar dat senzația de încărcat. Aici, grație dimensiunilor ample nu deranjează nici pardoseala cu finisaj antichizat, deși totul ar fi devenit mult mai cald și mai luminos cu o pardoseala deschisă, simplă, cu aspect de lemn, dar nu atât de ritmată. Însă aici echilibrul a fost găsit prin folosirea multor piese de mobilier albe, ce sunt în contrast cu nuanța și textura pereților. În plus, decorațiunile atrag atenția, de la cele textile la obiectele decorative așezate în vitrine.

adelaparvu.com despre amenajare loft in stil rustic combinat cu industrial, Foto Marcin Czechowicz (4)

Tot pentru a obține o atmosferă mai degajată s-au folosit și pete de nuanță verde mentă. Astfel scaunele, paturile folosite aici aduc nu doar culoare, dar creează contraste plăcute. Multe griuri sunt prezente în ambient, de la zugrăveala pereților la finisajul ușilor interioare și cel al mobilierului de bucătărie. Cert este că plinta albă conferă senzația de ordine, de curățenie și delimitează plăcut planurile, fiind și unul din elementele care leagă întregul decor.

adelaparvu.com despre amenajare loft in stil rustic combinat cu industrial, Foto Marcin Czechowicz (9)

La baie a fost adoptată o soluție interesantă, respectiv transformarea unei comode vechi în mobilă care susține lavoarele. Pentru a putea fi folosită, în condițiile în care traseele țevilor sunt prezente în spatele ei, mobila a fost decupată, iar rafturile de la interior micșorate. De asemenea, blatul mobilierului a fost schimbat cu unul mai solid pentru ca tot ce este sub el să fie cât mai bine protejat de apă. Combinația de stiluri este evidentă, dar modul cum a fost ea realizată chiar e inedită. Tot ce au fost mobile vechi care nu păreau să se potrivească în ambient au fost vopsite în alb pentru că, da, albul este salvator atunci când spațiile devine deja încărcate de la modelul și textura finisajelor. Un loft interesant cu o atmosferă specială. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare loft in stil rustic combinat cu industrial, Foto Marcin Czechowicz (2)

adelaparvu.com despre amenajare loft in stil rustic combinat cu industrial, Foto Marcin Czechowicz (3)

adelaparvu.com despre amenajare loft in stil rustic combinat cu industrial, Foto Marcin Czechowicz (55)

adelaparvu.com despre amenajare loft in stil rustic combinat cu industrial, Foto Marcin Czechowicz (6)

adelaparvu.com despre amenajare loft in stil rustic combinat cu industrial, Foto Marcin Czechowicz (7)

adelaparvu.com despre amenajare loft in stil rustic combinat cu industrial, Foto Marcin Czechowicz (8)

adelaparvu.com despre amenajare loft in stil rustic combinat cu industrial, Foto Marcin Czechowicz (10)

adelaparvu.com despre amenajare loft in stil rustic combinat cu industrial, Foto Marcin Czechowicz (12)

adelaparvu.com despre amenajare loft in stil rustic combinat cu industrial, Foto Marcin Czechowicz (11)

8 raspunsuri pentru Rustic și industrial combinate pentru o locuință de familie

 1. igor spune:

  Un amalgam de stiluri și obiecte diverse… culmea, a ieșit ceva foarte frumos!

 2. Flory spune:

  Pare un pod industrial. Marimea conteaza. Interesantele transformarile mobilierului.

 3. Mihai spune:

  Buna, imi poti face o recomandare de produs pentru a avea finisajul unui perete de caramida similar cu cel din pozele atasate ? Am inteles ca se poate folosi lacul de lemn, dar mi-e teama ca nu mai respira peretele si pot avea mirosuri neplacute in casa pe viitor…multumesc.

  • Adela Parvu spune:

   Mihai, ori folosești cărămidă recuperată de la construcții vechi ori folosești cărămidă cu aspect vintage pe care o găsești la magazinele de bricolaj. Dar dacă e să folosești o cărămidă dreaptă, orice finisaj i-ai da nu vei obține acest efect pentru că suprafața ei va fi pur și simplu prea plată. Aici e vorba despre textură, despre rugozitate dacă vrei, de unde și aspectul de vechi.

  • Lucica spune:

   Buna, eu am folosit caramida aparenta cu aspect antichizat cumparata din Sat Rupea, Brasov, de pe olx,in bucatarie si am folosit lac special pentru piatra de la dedeman pentru a proteja in zona aragazului

 4. Mariana Oancea spune:

  Îmi place foarte mult!

 5. Mihai spune:

  Cum ziceam, eu am folosit caramida recuperata de la casa ce-am demolat-o si deoarece are urme de tencuiala, adica este mai albicioasa pe alocuri, m-ar interesa sa aflu daca este vreo solutie care sa-i redea aspectul original, caramiziu.

 6. Mihai spune:

  Multumesc pentru recomandari, o sa incerc lacul de piatra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *