adelaparvu.com despre mansarda in tonuri de gri, Suedia, 81 mp, Foto Edward Partners (6)

In apartamente, Design Interior

Mansardă de 81 mp elegant amenajată în tonuri de gri

Dacă auzi vreodată de zugărveală gri sau tonuri de gri pentru amenajare, nu e cazul să te sperii sau să te gândești la beton și ciment. Sunt atâtea tonuri din această nuanță neutră încât poți obține orice atmosferă îți dorești. Plus că într-un mediu urban (orașele clar sunt mai prăfuite), griurile se potrivesc mult mai bine, pereții nu se mai murdăresc la fel de ușor sau cel puțin nu vei sesiza asta. Dar adevărul este că griurile îți lasă libertate totală pentru a creiona ambientul. Devin elegante în combinație cu alburile și sunt contrastul ideal pentru tot ceea ce înseamnă finisaj din lemn sau orice altă culoare. Ca să te convingi, am ales să-ți prezint mansarda de față, cu suprafața de 81 de metri pătrați, situată în Suedia, o locuință cu aer scandinav actual. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre mansarda in tonuri de gri, Suedia, 81 mp, Foto Edward Partners (1)

La ultimul etaj al unei clădiri, dar organizată la rândul ei pe două niveluri, mansarda de față impresionează prin luminozitate și ambientul interior. Totul redus la esențial ca mobilare, dar fiecare zonă frumos tratată. Uite, spre exemplu peretele din cărămidă, care vorbește despre vârsta clădirii, este la vedere, dar finisat cu zugrăveală gri deschis. În ansamblul acestui zid se mai citesc urmele vechii organizări interioare, cu vechiul horn situat pe mijlocul peretelui. Dar când totul este uniformizat prin aceeași culoare, detalii devin unele decorative, deci nu deranjează. Însă tonul de gri face ca plafonul alb să pară mult mai luminos, mai curat. Pe fundalul plafonului înclinat bârnele vechi din lemn devin vizibile și conferă acel aer boem specific mansardelor. În plus, ele devin suportul perfect pentru corpurile de iluminat.

adelaparvu.com despre mansarda in tonuri de gri, Suedia, 81 mp, Foto Edward Partners (12)

În zona peretelui de cărămidă sunt organizate două zone importante, care se văd direct la intrarea în locuință: sufrageria și livingul. Aici nu sunt create contraste mari, ci mobila este aleasă pentru a se pierde pe fundalul gri. Ca atare canapeaua are tapițeria similară, covorul alb amplifică senzația de luminozitate, iar pernele colorate devin mai vibrante când totul e tratat neutru. Senzația generală este de spațiu mult mai luminos și amplu, deși, acesta în realitate este unul lung și îngust. Tocmai pentru a masca forma spațiului s-a recurs la tructurile de decorare pe care ție le-am spus, adică mobila nu este în contrast cu zugrăveala.

adelaparvu.com despre mansarda in tonuri de gri, Suedia, 81 mp, Foto Edward Partners (7)

Spectaculozitatea mansardei este dată însă de prezența șemineului în centrul spațiului, care delimitează bucătăria de sufragerie. Plus deschiderea către terasă, care transformă percepția asupra locuinței. Practic terasa îți dă impresia că locuința este mult mai generoasă, că nu se termină acolo unde există tâmplăria. Bucătăria, este la vedere, dar parțial camuflată de prezența șemineului, astfel că atmosfera generală nu este influențată de caracterul tehnic al acesteia. Mobila închisă la culoare adaugă o senzație de profunzime, iar suprafețele lucioase reflectă lumina naturală, amplificând-o.

adelaparvu.com despre mansarda in tonuri de gri, Suedia, 81 mp, Foto Edward Partners (5)

Finisajele sunt aceleași peste tot, un parchet din lemn cu lamele mărunte, frumos încadrat peste tot de plintă înaltă albă (circa 15 cm), care conferă un aspect îngrijit și elegant locuinței. Ușile interioare din lemn se simt aici ca tușe calde și nu deranjează într-un ambient unde suprafețele verticale sunt în tonuri de gri rece. Chiar și pentru zona de odihnă, fețele de dulapuri din lemn natur, rafturile frumos încadrate în nișe de sub ferestre, vin să adauge notele calde, plăcute ale lemnului, alături de finisajul parchetului. Simplu, funcțional, dar cu o atmosferă cu totul aparte, de-a dreptul elegantă în termeni actuali. Mi-a plăcut mult amenajarea. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre mansarda in tonuri de gri, Suedia, 81 mp, Foto Edward Partners (3)

adelaparvu.com despre mansarda in tonuri de gri, Suedia, 81 mp, Foto Edward Partners (6)

adelaparvu.com despre mansarda in tonuri de gri, Suedia, 81 mp, Foto Edward Partners (4)

adelaparvu.com despre mansarda in tonuri de gri, Suedia, 81 mp, Foto Edward Partners (2)

adelaparvu.com despre mansarda in tonuri de gri, Suedia, 81 mp, Foto Edward Partners (8)

adelaparvu.com despre mansarda in tonuri de gri, Suedia, 81 mp, Foto Edward Partners (7)

adelaparvu.com despre mansarda in tonuri de gri, Suedia, 81 mp, Foto Edward Partners (10)

adelaparvu.com despre mansarda in tonuri de gri, Suedia, 81 mp, Foto Edward Partners (11)

adelaparvu.com despre mansarda in tonuri de gri, Suedia, 81 mp, Foto Edward Partners (14)

adelaparvu.com despre mansarda in tonuri de gri, Suedia, 81 mp, Foto Edward Partners (15)

adelaparvu.com despre mansarda in tonuri de gri, Suedia, 81 mp, Foto Edward Partners (16)

adelaparvu.com despre mansarda in tonuri de gri, Suedia, 81 mp, Foto Edward Partners (13)

adelaparvu.com despre mansarda in tonuri de gri, Suedia, 81 mp, Foto Edward Partners (9)
Foto: Edward Partners

4 raspunsuri pentru Mansardă de 81 mp elegant amenajată în tonuri de gri

  1. Alina spune:

    Iti multumesc pentru articol, imi place foarte mult amenajarea. Crezi ca m-ai putea ajuta cu recomandarea unui designer din bucuresti care sa aiba un stil asemanator cu apartamentul din acest articol?

    Multumesc foare mult.

  2. Raluca Lazar spune:

    Buna Adela, coltarul de unde este achizitionat? si noi vrem un astfel de coltar, dar inca nu am gasit asa ceva. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *