adelaparvu.com despre amenajare apartament 85 de mp, Spania, Foto ElMueble (9)

In apartamente, Design Interior

Și-a organizat și decorat singură apartamentul de 85 de mp

Dacă ai încredere în tine și știi ce vrei, ce-ți place și ce ai nevoie poți să ajungi să ai o locuință în care să te simți bine. Am ales să-ți prezint apartamentul de față care măsoară 85 de metri pătrați cu tot cu balcoane, o locuință amenajată de către proprietară, care nu este designer de interior, dar care și-a stabilit niștre reguli clare: simplificare, analiza nevoilor, reutilizarea mobilierului, reducerea cheltuielilor, inspirație de pe rețelele de socializare, combinații personale. Da, Esther este de origine olandeză și a ajuns cu serviciul și cu familia ei să trăiască în Spania. S-a mutat de multe ori și de fiecare dată a învățat câte ceva legat de organizarea spațiului. Așa a ajuns să-și formuleze clar niște principii, care te-ar putea inspira și pe tine. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 85 de mp, Spania, Foto ElMueble (4)

Simplitate și simplificare, adică mobilier și dotări modulare care să fie cât mai neutre, ușor de transportat, ușor de întreținut și facil de reorganizat. Ăsta e un principiu de la care Esther nu abdică. Cum l-a implementat? Păi când a venit vorba despre bucătărie a ales din start una modulară, cu corpuri standard pe care să le poată reașeza la nevoie în alt spațiu. Nuanța mobilierului? Albă pentru că se potrivește oriunde. Dotările? Unele încorporabile, mai puțin frigiderul, pentru că în funcție de spațiu acesta mereu trebuie reașezat, dar hota este una telescopică, deci inclusă într-un corp suspendat, plita la fel în blat precum și chiuveta. Și pentru costuri mai mici a ales ca atunci când s-a mutat să schimbe doar blatul bucătăriei pentru a poziționa corect chiuveta și plita în funcție de instalații. Deci, a ajuns și la un alt principiu: reducerea cheltuielilor. În loc să cumpere o bucătărie nouă a ales să refolosească corpurile celei vechi și electrocasnicele, schimbând doar blatul pe care de această dată l-a ales închis la culoare.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 85 de mp, Spania, Foto ElMueble (2)

Da, cea mai mare parte din mobilă este una refolosită, dar analizând exact ce are nevoie Esther a ajuns să aibă numai strictul necesar. A renunțat la piese care erau incomode, prea mari sau fără o utilizare exactă. Și da, analizându-și atent familia a constat și ce țineau prin dulapuri și cât de accesate erau acele lucruri, așa că după o riguroasă și pragmatică constatare și-a simplificat viața. Acum găsește tot ce are nevoie repede pentru a că renunțat și la multe alte lucruri care erau ținute doar așa, în eventualitatea că ar fi folosite cândva. Chiar și în camera fetiței ei a ales ca pentru depozitare să-i lase doar exact cât are nevoie pentru haine, nimic în plus, nimic în minus, ceea ce asigură și ordine în încăpere. De asemenea, a știut să achiziționeze din start și corpuri de iluminat frumoase, care se potrivesc oriunde, respectiv cu forme simple și cu sticlă clară. Acestea oferă și lumină din plin, dar nici nu se observă în spațiu, nu-l încarcă.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 85 de mp, Spania, Foto ElMueble (7)

Desigur, atunci când s-au mutat a simțit nevoia de personalizare, dar nu s-a gândit nicidecum la ceva pretențios. A transformat unele piese, cum ar fi comoda pentru tv, a refolosit în altă parte o etajeră, acum pe post de masă consolă în spatele canapelei și a vopsit în alb piese de mobilă care aveau o altă nuanță. S-a inspirat de pe rețelele de socializare pentru soluții de efect, dar cu costuri mici vizavi de finisaje și le-a folosit doar acolo unde era nevoie. Spre exemplu, camera fetiței a fost extinsă către balcon și a ales să pună tapet în partea de jos a parapetului, acolo unde cea mică își face teme, deci are tendința să murdărască cu picioarele zidul de sub masă, precum și în timp ce se joacă. Apoi în dormitorul matrimonial pentru că totul era simplu și cu mobilă albă, a adăugat textură alegând un finisaj cu cărămidă pe care a vopsit-o în gri-albăstrui, o nuanță pe care a asortat-o mai departe cu pledul de pe pat și cu rame foto situate deasupra comodei. A făcut propriile combinații de vechi și nou și a adaptat ceea ce a văzut pe Internet conform propriilor nevoi.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 85 de mp, Spania, Foto ElMueble (15)

Te-ai prins cum și-a aplicat principiile? Când îți dorești o casă luminoasă, plăcută, ușor de întreținut și ordonată mizează pe simplitatea mobilierului, iar cu albul nu greșești niciodată. Analizează nevoile, dar vezi și ce lucruri ai tendința să depozitezi. Ceea ce nu mai folosești donează, nu-ți încărca spațiul aiurea. Reutilizează piesele de mobilier sub o altă formă sau dacă nu-ți mai plac cum arată schimbă-le aspectul, finisajul și ajungi astfel să faci cheltuieli mai puține. Inspiră-te de pe Internet, dar adaptează totul la preferințele tale, familia ta și nevoile tale și da, nu-ți fie teamă de combinații personale. Poți aduce culoare și prospețime cu piese de mobilă mici, cu decorațiuni textile și nu în ultimul rând cu plante de interior. Hai să-ți postez în ordine imaginile ca să-ți faci mai ușor o părere despre întreaga amenajare. Sper să te inspire și pe tine!
adelaparvu.com despre amenajare apartament 85 de mp, Spania, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 85 de mp, Spania, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 85 de mp, Spania, Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 85 de mp, Spania, Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 85 de mp, Spania, Foto ElMueble (12)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 85 de mp, Spania, Foto ElMueble (2)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 85 de mp, Spania, Foto ElMueble (13)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 85 de mp, Spania, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 85 de mp, Spania, Foto ElMueble (16)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 85 de mp, Spania, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 85 de mp, Spania, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 85 de mp, Spania, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 85 de mp, Spania, Foto ElMueble (14)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 85 de mp, Spania, Foto ElMueble (15)Foto: ElMueble

14 raspunsuri pentru Și-a organizat și decorat singură apartamentul de 85 de mp

 1. Foarte placuta si aerisita amenajarea! Stiti unde as putea gasi o canapea asemanatoare, de preferinta extensibila? Nu am avut noroc pana acum sa gasesc

 2. Stefan spune:

  Ikea rules 🙂
  Foarte faina amenajarea. Luminos dar nu monoton!

 3. danyelyta spune:

  imi place casuta cu care se joaca fetita

 4. ANCA spune:

  Foarte placuta cromatica! Caramida este placata sau e cea veche a casei? unde se gaseste caramida daca vrei sa plachezi un perete de bloc anii 80?

  • Andreia spune:

   Este caramida aparenta la magazinul Le Roy Merlin. 65 lei m2. Alba -manhatan sau caramizie (2 nuante), ia in calcul materialul de lipire, cel de rostuire si lacul de impregnate. Si…un mester care stie sa o monteze. Bafta!

   • Adela Parvu spune:

    Atentie! Caramida aparentă se montează de sus în jos, în caz contrar, la nivelul superior, unde peretele întâlnește plafonul, poate să iasă inestetic și strâmb.

 5. Stela spune:

  Este foarte luminos si pare usor de intretinut.

 6. Adina spune:

  Am vazut ca are si in bucatarie parchet, ceea ce m-ar incanta si pe mine…
  Adela, Poti sa ne povestesti mai multe despre optiunea asta…parchet in bucataria open space…tipuri,secrete…ce sti tu mai bine ca ar fi de precizat…
  Mersiiii

  • Adela Parvu spune:

   Parchetul laminat de trafic intens rezistă foarte bine în bucătărie Adina, dar uite, am să revin pe această temă cu un articol dedicat. Mulțumesc pentru sugestie!

 7. Vlad spune:

  Corpurile de iluminat din bucatarie unde le-as putea gasi? Multumesc mult!

 8. AngelaP spune:

  Buna Adela,

  Imi place mult site-ul asta si ma inspir destul de mult. Intr-adevar sunt in plina amenajare al unui apartament. Nu am apelat la un designer, am facut singura planurile in 3D sa pot sa ma orientez pentru gama de culori, si foarte important pentru dimensiunea mobilei. Nu am un buget foarte mare, dar deajuns sa iasa ceva cu gust… sper! 🙂
  In orice caz, iti multumesc pentru prezentarile si ideile frumoase.
  Multa sanatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *