Când au cumpărat apartamentul vechi dintr-o clădire construită în anii 50, proprietarii s-au îndrăgostit de plafoanele înalte și de ferestrele generoase. Și-au dorit să păstreze cumva aerul casei, dar nu știau dacă își doresc ceva clasic sau rustic. Ceea ce știau cu siguranță era că și-ar fi dorit mobilă din lemn, forme și culori care să nu se demodeze prea ușor și să aibă tot ce le trebuie pentru actualul lor stil de viață, respectiv o zonă de zi amplă unde să poată primi oaspeți, locuri de depozitare, neapărat un birou și o baie cu cadă. Și pentru că nu știau cum să procedez și mai ales ce pot sau nu să modifice în apartament, au apelat la designerul Zhenya Zhdanova, care le-a materializat dorințele. Dar hai să-ți spun mai multe.
Primul lucru pe care l-a remarcat designerul a fost numărul și dispoziția ferestrelor, adică șase, care contează mult mai ales într-un apartament, unde de regulă bucătăriile nu beneficiază de suprafețe mari vitrate, la fel nici băile. Așa că a încercat ca în funcție de ele să conceapă reorganizarea spațiului, astfel încât zona de zi să fie cât mai luminoasă și de aici și senzația de amploare. De asemenea, a avut în vedere spațiile de depozitare și s-a folosit de holul generos de la intrare pentru a amplasa acolo dulapuri înzidite. Ca să creeze și mai multe locuri de depozitare în dormitor, a mutat parțial peretele dintre acesta și camera învecinată care a devenit birou. Astfel, în dormitor există pe lângă dulapul încăpător nișe mascate cu uși frumoase, decorative, unde proprietarii își pot pune obiecte la care umblă mai rar, de aceea în fața acestor uși sunt poziționate lampadarele.
În zona de zi, designerul a renunțat la holul care separa baia și bucătăria de camera de zi și l-a înglobat în noul spațiu al livingului. De asemenea, a desființat peretele dintre bucătărie și sufragerie, singura posibilitate de a interveni asupra structurii locuinței, conform aprobărilor. A rezultat un living spațios, unde funcțiunile sunt la vedere, delimitările fiind realizate prin așezarea mobilierului. Dacă bucătăria este simplă, albă, cu un mobilier ale cărui fețe sunt cu geamuri și profile ce imprimă un aer clasic, în sufragerie locul de luat masa și biblioteca de aici au linii provensale. Dar masa masivă din lemn și scaunele albe, combinație adoptată și pentru bibliotecă, vin să imprime senzația de siguranță, dar și aer rustic pe care și le-au dorit proprietarii.
Livingul este simplu, funcțional și fiind la vedere în spațiul zonei de zi, contrabalansează reușit feminitatea sufrageriei prin canapeaua model Chestefield, tapițată cu piele. De asemenea, peretele din zona tv îmbrăcat cu panouri ce imită cărămida îi conferă un aer rustic, dar actualizat. O îmbinare temperată, dar în acord cu preferințele proprietarilor, amatori și de artă contemporană, tablouri care și-au găsit bine locul în zona de zi, având în vedere restul ambientului.
Cel mai fericiți au fost proprietarii de locul de birou, despre care aveau temereri în privința dimensiunilor. De ce? Pentru că dormitorul matrimonial a fost extins către această cameră cu nișele situate de o parte și de alta ale patului și de asemenea, tot din această cameră a fost sacrificat spațiul pentru dulapurile din holul de la intrare. Dar la final nu doar că a existat loc pentru o masă de birou generoasă (găzduită într-o nișă) și bibliotecă, dar și pentru o canapea extensibilă. Astfel, camera poate deveni la nevoie una de oaspeți.
Baia mi-a plăcut foarte mult și ea vorbește prin ambient cel mai bine despre abordarea rustică. Designerul a avut însă în vedere dorința proprietarilor ca decorul casei să se nu demodeze prea repede, așa că a ales modele tradiționale, folclorice, dar unele geometrice, aș zice universal valabile. Totul a fost realizat aici cu mozaic în zona căzii, în rest, s-a pus faianță doar la nivelul de 1,50 metri, iar mai sus de aceasta zugrăveală pentru spații umede. În partea de sus a plafonului, s-a mascat totul cu plăci de MDF imprimate, care formează o cornișă înaltă, decorativă. Pentru că baia a fost și ea lărgită către bucătărie pentru amplasarea căzii, în urma acestei transformări era vizibil stâlpul de rezistență, pe care designerull a ales să-l mascheze cu o draperie, păcălind astfel ochiul asupra dimensiunilor obiectului sanitar.
Un ampartament plăcut, nimic extravagant, cu multe idei ingenioase, de la ușa băii care apare în hol ca o oglindă, nișele din dormitor mascate, la modul de soluționare al spațiilor de depozitare. Designerul Zhenya Zhdanova a știut cum să materializeze dorințele proprietarilor și cum să îmbine preferințele lor pentru stiluri diferite. A rezultat o locuință de trei camere, care în cei 80 de metri pătrați găzduiește suficiente locuri de depozitare, dar care este mult mai luminoasă decât era inițial, cu spațiul mai bine folosit și luminat natural. Sper să te inspire și pe tine!
Dna Adela , mi-ar folosi sa va cunosc parerea despre aranjamentele cu flori artificiale !
In rest , ma bucur mereu de temele pe care le abordati si sunt sursa mea de inspiratie . Multumesc si succes in ceea ce faceti , Mioara
Într-adevăr, ambientarea oferă multe elemente stilistice, prin corpurile de iluminat fabuloase şi piese de mobilier cu personalitate, ca cele două scări cu rafturi şi sertare, ce cadrează biroul. Am mai reţinut şi paharele-cranii şi, total specială, mozaicarea băii.
# D-na Dumitrescu, până vă răspunde „Draga-noastră-Adela”, cum au supranumit-o artiştii plastici şi artizanii români, vă transmit că florile artificiale sunt de mai multe categorii, unele ajungând la preţuri exorbitante, graţie conceptului, tehnologiei de fabricaţie şi a materialelor incluse. Vă mai pot scrie că am văzut buchete ornând interioare din marile muzee europene. Majoritatea sunt lucrate în China, dar diferă esenţial cele expuse în florăriile periferice de oferta showroom-urilor de design interior.
Pentru mai multe lămuriri, aveţi mai jos, câteva link-uri utile:
https://adelaparvu.com/2014/06/15/amintiri-frumoase-pe-flori-de-bumbac-o-sa-ti-placa-aceste-lucrari-artistice-cu-parfum-vintage/
https://adelaparvu.com/2013/09/15/flori-gigantice-din-hartie-pentru-decorul-casei-frumooos/
https://adelaparvu.com/2014/07/09/chiar-eram-curioasa-despre-cum-se-fac-florile-artificiale-din-matase/
Exceptând podeaua unde nu aș fi optat niciodată pentru un parchet click, nu în alegerea stilului clasic și lipsa unei boiserii ,este frumos. Poate mai multă culoare.
pntofii la intrare la vedere…. oribil! si literele alea pe pereti… why???
Pentru ca e casa lor si fiecare isi personalizeaza spatiul cum ii place si cum ii este comod Ilinca, de aceea 🙂
Superbe scaunele albe cu masa rotundă ; îmi puteți spune unde a -si putea cumpara ? Mersi .
Poti cumpara modele similare de la Phoenix Bucea, am scris despre ei aici https://adelaparvu.com/2014/07/17/la-bucea-cluj-se-produce-mobilier-curbat-si-scaune-thonet-de-exceptie/
Buna, Adela! Imi place la nebunie biroul cu cele doua „etajere“ alaturate. Stii cumva cine poate face asa ceva? Multumesc!
Simona, pe comandă se pot face multe. Poți face așa ceva la Movi Design, Biomobila, MTFabrica