adelaparvu.com despre casa pentru familie cu deschidere catre terase, casa Spania, Foto ElMueble (22)

In Case, Design Interior

Casă pentru familie în nuanțe deschise și zonă de zi deschisă către terasă

Fiecare om cu visurile lui, dar atunci când devine părinte, visurile sale se îndreaptă în primul rând pentru confortul familiei sale. Deși cei mai mulți părinți se gândesc la amenajarea casei astfel încât ea să reziste la murdărie și la amprentele copiilor, sunt unii care își materializează casa la care au visat exact opus, cu gândul că mai bine îți faci locuința așa cum îți dorești de la început în loc să faci compromisuri pe care nu le mai rezolvi în timp decât foarte greu, căci copiii te socilită și ca timp și din punct de vedere financiar și ajungi să nu mai faci ceea ce ți-ai propus. Am ales să-ți prezint azi o casă luminoasă, plăcută, unde locuiește o familie spaniolă formată din cinci membri. Pentru ei este un vis devenit realitate. Dar hai să-ți spun mai multe.

Cristina, proprietara și mamă a trei copii, și-a dorit dintotdeauna o casă unde parterul să fie luminos și deschis. Așa că atunci când au hotărât că locuința lor nu le-a mai fost suficientă, au ales să aibă o casă mai spațioasă, unde zona de zi să fie deschisă către terasă, bucătăria să comunice direct cu exteriorul casei, iar sufrageria și livingul să aibă locuri de ședere pentru toți, ambele funcțiuni fiind grupate într-un singur spațiu, dar separat față de locul de gătit. Cel mai mult îi place Cristinei faptul că deși zona de zi nu e mare, măsoară circa 29 de metri pătrați, deschiderile către terase, de o parte și de alta a casei, îi dă un sentiment de amploare și luminozitate spațiului, ce pare să se continue dincolo de ferestrele generoase.

Bucătăria este separată pentru că ei gătesc mult, dar și pentru că aici este spațiul preferat al familiei. Din cauza spațiului nu foarte generos și nici farte înalt, a ales nuanțe deschise pentru piesele mari de mobilă, dar finisajul pardoselii cald în tonuri de stejar. Uși glisante separă bucătăria de casa scării, iar tâmplăria pentru ele a fost aleasă albă, iar geamurile sunt generoase pentru a lăsa lumina să pătrundă din plin și către centrul casei unde este situat holul. Mobilierul este ergonomic gândit, dar pentru a-i imprima un aer familiar, Cristina și l-a dorit cu blaturi din lemn, în nuanță aurie, ca să păstreze aerul dat de pardoseală, una din lemn și în zona de gătit.

Livingul deși modest ca spațiu, care comunică direct cu sufrageria formală, este amenajat în tonuri plăcute, pastelate și luminoase. În loc de colțar a optat pentru două canapele, care oferă sufiecient loc de ședere, dar și spațiu ca la granița dintre ele să poată fi amplasate măsuțe. A corectat vizual spațiul de pe colțul livingului prin așezarea unui paravan, care accentuează verticala camerei (de altfel cam joasă) și distrage atenția de la stâlpul din zonă. Un colțar ar fi atrast atenția asupra acestui loc, cam incomod de mobilat. Nuanța pereților este o idee mai închisă decât albul, dar pe fundalul zugrăvelii, tapițeria deschisă a canapelelor și tonurile imprimerilor draperiilor se văd elegant, plus că aduc luminozitate. Decorațiuni mai degrabă moi și pufoase, decât colorate vin să imprime senzația de confort.

La etaj sunt dormitoarele, dar Cristina a ales ca acestea să nu fie numeroase, respectiv strict necesare. Astfel, pentru băieți a ales să fie o singură cameră pe care aceștia să o împartă. Dormitorul matrimonial are propria baie, restul camerelor copiilor fiind deservită doar de o singură încăpere dedicată igienei. Culorile sunt și aici plăcute, dar pentru copii oarecum clasice, de la rozul pentru camera fetiței la tonurile de albastru pentru băieți. Corectarea vizuală a spațiului s-a făcut prin montarea storurilor direct din plafon, ca spațiile să pară mai înalte, mai ales la copii unde au fost montate lambriuri până la pervaz, iar în rest mobilierul este deschis la culoare. Cu excepția camerei celei mici unde există tapet, în rest s-a mers pe zugrăveli în nuanțe pastelate, luminoase.

Este o casă luminoasă și plăcută, iar grijile pentru curățenie au fost transferate în zona educației. Dacă un copil crește într-un mediu plăcut, frumos, el va învăța să aibă grijă de ceea ce-l înconjoară pentru că apreciază nu doar efortul părinților, ci și decorul ca atare. O casă plăcută, cu multă veselie pe parcursul zilei, unde această familie are parte de multe momente fericite. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu deschidere catre terase, casa Spania, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu deschidere catre terase, casa Spania, Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu deschidere catre terase, casa Spania, Foto ElMueble (12)

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu deschidere catre terase, casa Spania, Foto ElMueble (14)

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu deschidere catre terase, casa Spania, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu deschidere catre terase, casa Spania, Foto ElMueble (4)

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu deschidere catre terase, casa Spania, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu deschidere catre terase, casa Spania, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu deschidere catre terase, casa Spania, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu deschidere catre terase, casa Spania, Foto ElMueble (13)

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu deschidere catre terase, casa Spania, Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu deschidere catre terase, casa Spania, Foto ElMueble (2)

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu deschidere catre terase, casa Spania, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre casa pentru familie cu deschidere catre terase, casa Spania, Foto ElMueble (7)
Foto: ElMueble

16 raspunsuri pentru Casă pentru familie în nuanțe deschise și zonă de zi deschisă către terasă

 1. Cristina spune:

  O casa superba! Totul e atit de armonios.Culorile iti fac o impresie de loc linistit unde te poti relaxa. Cred ca copiilor tot le place.

 2. Gabriela Pop spune:

  Exact pe gustul meu, luminos, functional, nu prea mare, dar totusi spatios!

 3. Raluca M. spune:

  Superba amenajarea:) Ne puteti spune de unde sunt canapelele? Multumesc

 4. silvialuli spune:

  Serenitate si delicatete

 5. Cami spune:

  Foarte frumos!
  Imi puteti spune va rog de unde au fost cumparate draperiile din camera roz?

 6. Eugenia spune:

  Foarte frumos! Eu as dori sa stiu cine este designerul 🙂

 7. Stoiana spune:

  Foarte frumos! Imi place absolut Totul!

 8. Adriana spune:

  Pur si simplu superb! Ai idee de unde a achiziționat paturile din camerele copiilor? Multumesc

  • Adela Parvu spune:

   Adriana, multe dintre piesele de mobilier pe care le vezi in locuinte amenajate de catre designeri sau cu ajutorul lor sunt realizate la comanda. Nu gasesti in magazine ceva care sa se potriveasca la fix intr-un spatiu.

 9. Adina spune:

  Foarte frumoasa casa. Peretele si usa de la bucatarie din lemn si geam unde au fost facute? Se poate un link sau numar de telefon? Multumesc!

 10. […] te poți strânge cu ai tăi și colțuri decorate care să-ți aducă aminte de momente fericite. Casa aceasta este un astfel de exemplu, iar proprietarii ei Anna și Condrad, doi soți polonezi care au o fată […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *