adelaparvu.com despre o singura camera pentru o fata si un baiat, Foto deschidere

In Idei pentru acasa

Cameră pentru doi copii – fată și băiat

Cum poți să amenajezi o singură cameră pentru doi copii de sexe diferite? Este provocator pentru un designer de interior să găsească soluția cea mai bună, mai ales atunci când diferențele de vârstă sunt mari. Dacă ar fi să luăm o situație des întâlnită, în care cei doi frați sunt apropiați ca și vârstă, am putea stabili principiile de bază pentru amenajarea unei camerei comune. Cel mai important lucru într-o cameră împărțită între frați este stabilirea teritoriului clar pentru fiecare dintre ei. Adică? Adică fiecare să aibă patul lui, dulapul de haine, locul pentru jucăriile sale și, la vârsta școlară, locul de birou. Altfel, iese prăpăd! Apoi, atunci când vine vorba despre sexe diferite e bine să te gândești la o separare care să ofere intimitate. Fie că e vorba despre un paravan, fie că e o etajeră, dulap, perdea, chiar ușă glisantă sau pat supraetajat, această delimitare între zonele fiecăruia este necesară.

Foto DKOR Interiors

Foto DKOR Interiors

Foto Kati Curtis Design

Foto Kati Curtis Design

Foto Patina Home Design

Foto Patina Home Design

Am ales câteva amenajări în care separările între zonele celor doi frați sunt realizate prin mai multe soluții. Ai să vezi de la paturi supraetajate la simple schimbări de culoare în privința așternutului de pat sau a scaunelor de birou. Dacă este posibil, ideal ar fi ca dulapurile de haine să fie organizate în altă parte a casei (hol, spre exemplu) sau zona de birou (care ar putea fi în zona de zi). Nu de alta, dar să grupezi în aceeași cameră pentru doi copii diferiți pat, birou, dulap și mai să mai faci și loc de joacă poate fi dificil. De asemenea, te-aș sfătui să nu pui tv în camera lor, mai ales dacă e diferență de vârstă între ei, pentru că se vor certa pe programele tv, fiecare având cu siguranță alte preferințe. Urmează să revin cu un alt articol despre camere comune pentru doi frați cu diferență mare de vârstă între ei, adică unul bebeluș, iar celălalt deja preșcolar sau elev. Până atunci sper să găsești idei mai jos!

Foto In-Site Interior Design

Foto In-Site Interior Design

Foto Geoff Chick & Associates

Foto Geoff Chick & Associates

Foto Geoff Chick & Associates

Foto Geoff Chick & Associates

adelaparvu.com despre o singura camera pentru o fata si un baiat, Foto 1

Foto Allen Patterson Residential

Foto Allen Patterson Residential

Foto Benjamin Moore

Foto Benjamin Moore

Foto De Jesus Architecture & Design

Foto De Jesus Architecture & Design

Foto Irmaos

Foto Irmaos

Foto Susan Strauss Design

Foto Susan Strauss Design

Foto TRIBU

Foto TRIBU

adelaparvu.com despre o singura camera pentru o fata si un baiat, Foto

Foto Minha Casa

Foto Minha Casa

Foto Minha Casa

Foto Minha Casa

Foto Minha Casa

Foto Minha Casa

9 raspunsuri pentru Cameră pentru doi copii – fată și băiat

 1. silvia spune:

  Foarte frumos, instructiv.
  Mulumesc!

 2. Anca spune:

  Buna! Vreau sa va spun k si eu, impreuna cu sotul meu, am facut camera la copii, ca si exemplul de mai sus, de la „Minha Casa”, cu foarte mici schimbari (in sensul k poate nu ne’au iesit exact unele culori sau dimensiuni), dar in proportie de peste 90% este aceeasi, si vreau sa va spun k a iesit superb, desi ne’a cam luat muult timp s’o facem, satisfactia cand am terminat’o, a fost peste asteptarile noastre, nu ne’a venit sa credem k ne va iesi asa bine, desi suntem 2 oameni simpli, care n’au nici o legatura cu zigravitul. Deci, dak vrei si iti doresti cu adevarat, poti! Multumesc de idei! Sper sa n’o strice copii prea repede :p.

  • Adela Parvu spune:

   Anca, sa stii ca cei mici niciodata nu strica nimic. Doar isi personalizeaza camera 🙂 Asa ca lasa-i sa-si faca de cap. Pana la urma sunt doar niste pereti, iar voi v-ati descurcat de minune sa zugraviti singuri. Bravo pentru initiativa! Poate imi trimiti si poze pe mail 🙂

 3. Anca spune:

  Buna, inc-odata, si multumesc mult pt incurajari, inseamna mult. V-am trimis desigur, poze si pe mail, sper ca le-ati primit. Mult succes in toate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *