adelaparvu.com despre casa rustica intr-un vechi hambar, casa englezeasca, Foto Brent Darby, Country Homes Interiors (10)

In Case, Design Interior

Așa-mi imaginez o casă veselă pentru o familie fericită

De ce spun că îmi închipui că așa ar arăta o casă pentru o familie? Îmi place faptul că zona de zi este una deschisă, unde structura frumoasă din lemn este la vedere, totul e luminos. Îmi închipui aici părinții trebăluind la bucătărie și copiii jucându-se la doar câțiva pași distanță. Și îmi mai place faptul că nu e nimic pretențios, dar frumos combinat. Mobilă și electrocasnice noi (vezi soba de gătit din fontă) în stil rustic alături de obiecte și piese de mobilier recilate, totul înveselit cu decorațiuni textile făcute în casă. Este o casă englezească, una adăpostită într-un vechi hambar, acum transformat, dotat și renovat pentru a servi ca locuință.

adelaparvu.com despre casa rustica intr-un vechi hambar, casa englezeasca, Foto Brent Darby, Country Homes Interiors (5)

Poate ți se pare mare, dar crede-mă că nu atât de generoasă pe cât ai impresia. Mie mi-e ușor să fac aproximări în privința spațiilor pentru că mă ghidez după corpurile de mobilier. Dar merită să observi cât de bine este exploatat spațiul lung și îngust al zonei de zi. Lângă ușa ce dă înspre exterior este amenajată bucătăria. Știi de ce? Pentru că atunci când locuiești la casă sigur ai o terasă, iar vara o să vrei să mănânci în aer liber, așa că accesul la frigider, la zona de gătit e bine să fie cât mai aproape. Pe laturile spațiului, față-n față este bucătăria și sufrageria, iar mai departe livingul. Acesta are mobilă simplă, dar simetric așezată, la fix și pentru întâlniri cu prietenii, dar și de stat la taclale în familie. Și tot acest spațiul frumos este legat prin decorațiuni. Ai să vezi că au fost alese obiecte și țesături în nuanțe de roșu, alb și albastru. Chiar dacă nu sunt același model sau imprimeu, ele sunt ales în același stil și asta conferă armonie.

adelaparvu.com despre casa rustica intr-un vechi hambar, casa englezeasca, Foto Brent Darby, Country Homes Interiors (4)

Pe cât de vibrantă este zona de zi prin prezența structurii de lemn la vedere și a accesorilor colorate, pe atât de liniștite sunt dormitoarele. Dar știi de ce? Pentru că bârnele au fost vopsite și ele se pierd în nuanța zugrăvelilor camerelor de odihnă. Dormitoarele par aerisite și luminoase pentru că pardoseala din lemn este acoperită cu mochetă deschisă, iar tonurile pentru pereți sunt unele luminoase, pastelate. Doar în camera copiilor decorațiunile animă totul. Și baia mi-a plăcut cu lambriurile în culori diferite pentru pereții și mascarea căzii. O casă veselă, în care spațiile de depozitare sunt rezolvate prin încăperi separate pentru a nu încărca principalele camere, o atmosferă primitoare și caldă, ca pentru familie. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa rustica intr-un vechi hambar, casa englezeasca, Foto Brent Darby, Country Homes Interiors (9)

adelaparvu.com despre casa rustica intr-un vechi hambar, casa englezeasca, Foto Brent Darby, Country Homes Interiors (3)

adelaparvu.com despre casa rustica intr-un vechi hambar, casa englezeasca, Foto Brent Darby, Country Homes Interiors (1)

adelaparvu.com despre casa rustica intr-un vechi hambar, casa englezeasca, Foto Brent Darby, Country Homes Interiors (2)

adelaparvu.com despre casa rustica intr-un vechi hambar, casa englezeasca, Foto Brent Darby, Country Homes Interiors (7)

adelaparvu.com despre casa rustica intr-un vechi hambar, casa englezeasca, Foto Brent Darby, Country Homes Interiors (8)

adelaparvu.com despre casa rustica intr-un vechi hambar, casa englezeasca, Foto Brent Darby, Country Homes Interiors (6)

adelaparvu.com despre casa rustica intr-un vechi hambar, casa englezeasca, Foto Brent Darby, Country Homes Interiors (11)
Foto: Brent Darby, Country Homes Interiors

2 raspunsuri pentru Așa-mi imaginez o casă veselă pentru o familie fericită

  1. Mihaela spune:

    Si eu tot asa mi-o imaginez! Culorile si modelele pernutelor si paturicilor patchwork sunt asa de bine alese!

  2. […] în primul rând pentru confortul familiei sale. Deși cei mai mulți părinți se gândesc la amenajarea casei astfel încât ea să reziste la murdărie și la amprentele copiilor, sunt unii care își […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *