adelaparvu-com-despre-semineu-imbracat-in-gabioane-arh-ewa-patalas-1

In Idei pentru acasa

Șemineu îmbrăcat cu gabioane

Gabioanele sunt de ceva ani folosite la exterior în amenajările de grădină, asta după ce soluția a fost împrumutată din domeniul construcțiilor civile, mai exact de la consolidarea malurilor apelor. Am scris despre garduri din gabioane sau de gabioane folosite decorativ în grădină, dar la interior nu prea am văzut, până acum. Este vorba despre un șemineu ale cărui focar și coș de fum au fost îmbrăcate cu gabioane. Soluția concepută de arhitecta poloneză Ewa Patalas este materializată într-o locuință la mansardă. Proprietarii și-au dorit o ambianță modernă, dar neapărat o tușă oarecum rustică care să marcheze centrul apartamentului unde visau la un șemineu.

adelaparvu-com-despre-semineu-imbracat-in-gabioane-arh-ewa-patalas-3

Prin acest concept, arhitecta a reușit să împace toate preferințele clienților ei, iar cu gabioanele a ajuns la varianta de compromis, căci plasa de sârmă rigidă are un aspect industrial, pe când pietrele dau un aer rustic. Prietenii proprietarilor au ajuns acum să le aducă în dar diverse pietre care să completee gabioanele parțial umplute, deci șemineul a ajuns nu doar o piesă interesantă, ci și subiecte de tachinare simpatică. Cert este că e o idee cel puțin interesantă, mai ales pentru cei care au un șemineu cu o formă care nu le place sau nu se mai potrivește stilului de amenajare. Cu ajutorul gabioanelor acesta poate fi mascat ingenios. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu-com-despre-semineu-imbracat-in-gabioane-arh-ewa-patalas-1

adelaparvu-com-despre-semineu-imbracat-in-gabioane-arh-ewa-patalas-2

adelaparvu-com-despre-semineu-imbracat-in-gabioane-arh-ewa-patalas-4Foto: via Ewa Patalas

2 raspunsuri pentru Șemineu îmbrăcat cu gabioane

 1. andrei spune:

  foarte interesanta abordarea, este altceva!

  si eu ma gandesc sa imi fac singur un semineu
  imi plac si astea din piatra necioplita, gen cum cel din poza de aici

  http://www.femeiastie.ro/casa-gradina/bine-de-stiut/construirea-semineelor-de-catre-un-mester-priceput-ca-tine

 2. Catalina spune:

  Nu imi place…pentru mine semineul trebuie sa arate bine, sa imi dea acea senzatie de caldura, de sarbatoare. Cu unul ca cel prezentat mai sus as avea impresia ca stau cu santierul in living 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *