adelaparvu.com despre gradina urbana reamenajata, Londra, Design Jenny Bloom Garden Design (10)

In DIY/ Inainte si dupa, Gradina

Grădină mică urbană reamenajată

Spațiile mici destinate grădinilor din mediul urban pot fi amenajate ca niște adevărate încăperi în aer liber. De multe ori e nevoie doar de puțină ordine pentru ca aspectul final al acestora să fie unul încântător. Am ales să-ți prezint azi o grădină mică londoneză amenajată de către peisagiștii de la biroul Jenny Bloom. Aici exista un cuptor de pizza, un loc pentru masă, dar grădina nu mai era aspectuoasă și nici funcțională din cauza degradării lemnului folosit pentru împrejmuire și pentru pardoseala exterioară. Dar tocmai nevoia de a reamenaja grădina i-a făcut pe proprietari să apeleze la peisagiști, care au venit cu soluții simple, de efect, care au maximizat spațiul modest al grădinii.

 

adelaparvu.com despre gradina urbana reamenajata, Londra, Design Jenny Bloom Garden Design (7)

Sus foto înainte de amenajare, jos foto după amenajare

adelaparvu.com despre gradina urbana reamenajata, Londra, Design Jenny Bloom Garden Design (4)

Au fost păstrate jardinierele zidite, înalte, din jurul gardului, dar spre exemplu diferența de nivel din zona cuptorului a fost recreată mult mai aproape de accesul în casă. Astfel, suprafața din zona de cuptor a devenit mai generoasă și a permis și instalarea unei canapele de exterior. Pe lângă accesul facil la cuptor, loc de relaxare pe canapea, proprietarii au și loc pentru exerciții de yoga. Diferența de nivel de lângă casă a fost folosită pentru crearea unui loc de depozitare mai ordonat, care nu se vede din zona de cuptor, fiind mascat de canapea.

adelaparvu.com despre gradina urbana reamenajata, Londra, Design Jenny Bloom Garden Design (8)

Foto înainte de amenajare, jos foto după reamenajare

adelaparvu.com despre gradina urbana reamenajata, Londra, Design Jenny Bloom Garden Design (9)

Gardul a fost înlocuit cu un model mult mai simplu din lemn de cedru, deci și rezistent la intemperii. Pe fundalul acestuia vegetația se citește mult mai frumos. Apoi, jardinierele au fost refăcute, ceea ce a îmbunătățit aspectul general, dar a și eliminat problema scurgerii noroiului din ele la interiorul curții. De asemenea, pardoseala tot din lemn de cedru a fost montată oblic pentru a da senzația că spațiul este mai lat. Vasele de grădină au fost triate, iar în prelungirea jardinierelor zidite, către casă, a mai fost creat un spațiu de plantare la nivelul solului. Idei simple, soluții clare pentru un aspect îngrijit și obținerea unui spațiu exterior relaxant. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre gradina urbana reamenajata, Londra, Design Jenny Bloom Garden Design (6)

adelaparvu.com despre gradina urbana reamenajata, Londra, Design Jenny Bloom Garden Design (2)

adelaparvu.com despre gradina urbana reamenajata, Londra, Design Jenny Bloom Garden Design (5)

adelaparvu.com despre gradina urbana reamenajata, Londra, Design Jenny Bloom Garden Design (1)

adelaparvu.com despre gradina urbana reamenajata, Londra, Design Jenny Bloom Garden Design (3)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *