adelaparvu.com despre subsol transformat in living, Design Anna Pustovoytova si Elena Nikitina, Archbaby, Foto Vladimir Burtsev (21)

In Design Interior, Idei pentru acasa

Creativ amenajat! Subsol transformat în living

Dacă locuiești la casă și ai un spațiu generos la subsol, cu siguranță vei dori să-l exploatezi și să-l folosești pentru mai mult decât depozitare. Am ales să-ți prezint azi un proiect foarte frumos și creativ materializat al unui subsol transformat în living. Ambientarea a fost gândită de două arhitecte rusoaice Anna Pustovoytova și Elena Nikitina pentru un cuplu care nu era hotărât ce destinație să confere subsolului casei lor. Și-ar fi dorit cumva o cramă, dar nu erau pasionați de vinuri, pe de altă parte și-ar fi dorit un loc și pentru oaspeți, dar părea că subsolul nu ar fi spațiul cel mai indicat. Cert este că cele două arhitecte le-au propus o soluție neașteptată: un living cu sufragerie la subsol. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre subsol transformat in living, Design Anna Pustovoytova si Elena Nikitina, Archbaby, Foto Vladimir Burtsev (1)

Cele mai dificile probleme pe care le poți întâmpina la amenajarea unui subsol de casă sunt umiditatea (izolarea termică) și lipsa luminii naturale (ventilație). În cazul de față, subsolul avea o înălțime excelentă, respectiv 2,70 metri, ceea ce le-a determinat pe arhitecte să se gândească la o amenajare mai îndrăzneață.

adelaparvu.com despre subsol transformat in living, Design Anna Pustovoytova si Elena Nikitina, Archbaby, Foto Vladimir Burtsev (2)

adelaparvu.com despre subsol transformat in living, Design Anna Pustovoytova si Elena Nikitina, Archbaby, Foto Vladimir Burtsev (7)

După ce plafonul, pereții și pardoseala au fost complet izolate, la fel ca și instalațiile, s-a trecut la placări și finisaje. Pereții diametriali opuși au fost îmbrăcați cu tapet care imită textura de lemn (de a firma suedeză BorasTapeter), plafonul a fost și el îmbrăcat, de această dată cu lambriuri montate tip casete (similare ușii de tip hambar, realizată la comandă, prin care se face accesul în cameră).

adelaparvu.com despre subsol transformat in living, Design Anna Pustovoytova si Elena Nikitina, Archbaby, Foto Vladimir Burtsev (21)

adelaparvu.com despre subsol transformat in living, Design Anna Pustovoytova si Elena Nikitina, Archbaby, Foto Vladimir Burtsev (18)

Dar ceea ce mi-a atras atenția, dincolo de combinația de culori, finisaje și mobilibă a fost modul de iluminare artificială. Pe lângă benzi LED la nivelul plafonului și corpuri suspendate, în dreptul mesei de sufragerie arhitectele au conceput un decor ingenios. După o placare cu trafoare realizate la cutter-ploter sunt ascunse lumini care dau senzația unei ferestre. Astfel, dintr-o dată spațiul nu se mai simte claustrofobic, iar imaginea de subsol este cu adevărat ștearsă. Ai impresia că panoul luminos este de fapt o fereastră mascată cu panouri decorative. Chiar este o soluție foarte creativă.

adelaparvu.com despre subsol transformat in living, Design Anna Pustovoytova si Elena Nikitina, Archbaby, Foto Vladimir Burtsev (10)

adelaparvu.com despre subsol transformat in living, Design Anna Pustovoytova si Elena Nikitina, Archbaby, Foto Vladimir Burtsev (16)

De asemenea, oglinda antichizată din spatele șemineului adăugă o notă de strălucire, dar are efectul unei ferestre. La partea de decorare, fiecare poate aprecia subiectiv, dar mie mi-au plăcut toate combinațiile realizate aici pentru că sigur arhitectele le-au ales și prevăzut în funcție de preferințele proprietarilor. O lucrare chiar ingenioasă și creativ materializată. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre subsol transformat in living, Design Anna Pustovoytova si Elena Nikitina, Archbaby, Foto Vladimir Burtsev (9)

adelaparvu.com despre subsol transformat in living, Design Anna Pustovoytova si Elena Nikitina, Archbaby, Foto Vladimir Burtsev (11)

adelaparvu.com despre subsol transformat in living, Design Anna Pustovoytova si Elena Nikitina, Archbaby, Foto Vladimir Burtsev (8)

adelaparvu.com despre subsol transformat in living, Design Anna Pustovoytova si Elena Nikitina, Archbaby, Foto Vladimir Burtsev (4)

adelaparvu.com despre subsol transformat in living, Design Anna Pustovoytova si Elena Nikitina, Archbaby, Foto Vladimir Burtsev (6)

adelaparvu.com despre subsol transformat in living, Design Anna Pustovoytova si Elena Nikitina, Archbaby, Foto Vladimir Burtsev (5)

adelaparvu.com despre subsol transformat in living, Design Anna Pustovoytova si Elena Nikitina, Archbaby, Foto Vladimir Burtsev (3)

adelaparvu.com despre subsol transformat in living, Design Anna Pustovoytova si Elena Nikitina, Archbaby, Foto Vladimir Burtsev (12)

adelaparvu.com despre subsol transformat in living, Design Anna Pustovoytova si Elena Nikitina, Archbaby, Foto Vladimir Burtsev (13)

adelaparvu.com despre subsol transformat in living, Design Anna Pustovoytova si Elena Nikitina, Archbaby, Foto Vladimir Burtsev (15)

adelaparvu.com despre subsol transformat in living, Design Anna Pustovoytova si Elena Nikitina, Archbaby, Foto Vladimir Burtsev (19)

adelaparvu.com despre subsol transformat in living, Design Anna Pustovoytova si Elena Nikitina, Archbaby, Foto Vladimir Burtsev (17)

adelaparvu.com despre subsol transformat in living, Design Anna Pustovoytova si Elena Nikitina, Archbaby, Foto Vladimir Burtsev (14)Foto: Vladimir Burtsev

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *