adelaparvu.com despre amenajare apartament 55 mp, Polonia, Design Anna Jablonska, Anomin Project Foto Mariusz Purta (5)

In apartamente, Design Interior

Placajul personalizează acest apartament de 55 mp

De multe ori în căutarea de soluții mai deosebite în amenajarea locuințelor oamenii încearcă să aleagă finisaje cu modele, culori mai aparte sau mobilă cu un aspect mai extravagant. Dar adevărul este că atunci când știi ce-ți dorești e mult mai ușor să obții ambientul visat fără a opta neapărat pentru lucruri care să te condiționeze din start, cum ar fi finisajele. Și ca să-ți exemplific despre ce este vorba, îți prezint azi un apartament de 55 mp cu trei camere în care arhitecta poloneză Anna Jabłońska de la Anomin Project s-a folosit de un material simplu: placajul din lemn pentru a personaliza locuința. Dar hai să-ți spun mai multe, nu înainte de a-ți posta și planul locuinței după reamenajare.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 55 mp, Polonia, Design Anna Jablonska, Anomin Project Foto Mariusz Purta (14)

Ce și-au dorit tinerii care locuiesc aici? În primul rând ca totul să fie cât mai ușor de întreținut, să fie modern și să beneficieze de spații de depozitare cât mai ascunse. Ideea cu placajul a pornit de la amenajarea dormitorului, căci pentru a nu avea dulapuri de la vedere, arhitecta a conceput un spațiu pentru dessing, dar locul pentru pat urma să fie destul de mic. Ca atare a personalizat zona patului cu placaj, iar mai departe acesta a devenit laitmotivul amenajării. Ideea cu patul de 160 x 200 cm a venit pentru a obține suficient spațiu pentru un dressing și loc de birou în fața acestuia. Ca atare, orice nuanțe ar fi folosit arhitecta, locul de dormit tot ar fi părut mic, de aceea a abordat o amenajare de tip pat cușetă.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 55 mp, Polonia, Design Anna Jablonska, Anomin Project Foto Mariusz Purta (2)

În zona de zi, arhitecta a prevăzut deschiderea bucătăriei către living, Spațiul, deși e mic se simte acum mai generos, grație luminii naturale care pătrunde pe două ferestre acum. Și aici este integrat placajul în ansamblul de mobilă al bucătăriei. Practic, cu acest material s-au îmbrăcat pereții și grinzile, ceea ce face ca mobila albă să iasă în evidență. Și pentru că livingul este deschis și către holul de la intrare, acesta a fost și el placat, iar peste materialul cu aspect natural s-au fixat oglinzile. Acestea par să aibă o ramă generoasă, iar peretele din zonă e și mai ușor de întreținut.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 55 mp, Polonia, Design Anna Jablonska, Anomin Project Foto Mariusz Purta (1)

Ideea cu placajul a fost dusă mai departe și la baie, căci în spațiul mic chiar dacă nu se putea monta lemn, au fost alese plăci ceramice cu aspect similar.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 55 mp, Polonia, Design Anna Jablonska, Anomin Project Foto Mariusz Purta (3)

Oricum, ca și temă generală arhitecta a propus tonuri de griuri pentru pereți, mobilă tapițată, decorațiuni textile, dar a luminat ambianța prin folosirea de finisaje și mobilă albă și a dat notele de căldură prin intermediul texturilor din lemn, care se regăsesc de la nivelul pardoselii până la placări și la elemente din lemn de la nivelul pieselor mici de mobilier. O amenajare actuală, funcțională și plăcută, unde suprafețele mari sunt tratate simplu, unitar, iar zonele mici cu accente de texturi și tonuri urbane. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare apartament 55 mp, Polonia, Design Anna Jablonska, Anomin Project Foto Mariusz Purta (13)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 55 mp, Polonia, Design Anna Jablonska, Anomin Project Foto Mariusz Purta (5)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 55 mp, Polonia, Design Anna Jablonska, Anomin Project Foto Mariusz Purta (6)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 55 mp, Polonia, Design Anna Jablonska, Anomin Project Foto Mariusz Purta (4)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 55 mp, Polonia, Design Anna Jablonska, Anomin Project Foto Mariusz Purta (10)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 55 mp, Polonia, Design Anna Jablonska, Anomin Project Foto Mariusz Purta (9)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 55 mp, Polonia, Design Anna Jablonska, Anomin Project Foto Mariusz Purta (8)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 55 mp, Polonia, Design Anna Jablonska, Anomin Project Foto Mariusz Purta (7)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 55 mp, Polonia, Design Anna Jablonska, Anomin Project Foto Mariusz Purta (12)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 55 mp, Polonia, Design Anna Jablonska, Anomin Project Foto Mariusz Purta (11)Foto: Mariusz Purta

6 raspunsuri pentru Placajul personalizează acest apartament de 55 mp

 1. Laura spune:

  Salut,

  ce culoare au usile interioare ale apartamentului?

  nu le-am observat in poze si m-ar interesa ce culoare de usa ar merge cu un parchet de culoarea dusumelei simple si cu pereti albi

  Multumesc.

 2. Irina spune:

  Bună Adela,
  Tocmai am achiziţionat un apartament şi cercetez tot felul de combinaţii ca să-l putem transforma într-o casă caldă şi primitoare, iar tu tocmai m-ai „Luminat”:)
  E o idee bestială. Îmi place foarte mult. Aşa că am să mă inspir din ceea ce ai postat.
  MULŢUMESC

 3. Florin D spune:

  Buna Adela,
  Stii cumva de unde as putea achizitiona LED-uri asema atoare cu cele inserate in sertarul de la pat?
  Multumesc

  IMG_6537

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *