adelaparvu.com despre MyHive, cladirile de birouri S-Park, Bucuresti (7)

In Design Interior

Să tot mergi cu plăcere la serviciu

Lumea se schimbă și trăim asta poate fără să ne dăm seama. De la impactul tehnologiei comunicațiilor la nenumărații roboți care înlocuiesc muncile repetitive și plictisitoare, ce să vezi? și spațiile de birouri sunt reinventate. Și nu e doar o afirmație sau vreo idee abstractă, ci un nou concept, pe care-l poți vedea implementat chiar la noi. Am fost de curând într-o astfel de clădire din București și da, pot spune că dacă fiecare dintre noi muncim sârguincios precum albinuțele, cu siguranță stupul e un loc mai mare decât hexagonul distribuit fiecăreia dintre noi. Stupul este mai mult decât un ansamblu de birouri sau spații, este și loc de socializare, de comunicare, de schimb de idei și de ce nu, de noi orizonturi profesionale. Cu siguranță nu întâmplător cei care au creat conceptul de myhive (Stupul meu în traducere), austriecii de la IMMOFINANZ, au ales această denumire și au făcut comparația cu albinele. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre MyHive, cladirile de birouri S-Park, Bucuresti (4)

adelaparvu.com despre MyHive, cladirile de birouri S-Park, Bucuresti (3)

Pentru cine este mai puțin familiarizat cu Bucureștiul, unul dintre reperele urbane este Casa Presei. Ei bine, lângă Casa Presei Libere s-au dezvoltat o mulțime de clădiri de birouri ridicate după cele mai înalte standarde, iar myhive S-Park este unul dintre ele. Dar dacă până acum vedeai ca spațiile comune ale clădirilor de birouri să fie minimale, adică o recepție și în rest câteva piese de mobilă grupate pentru un eventual loc de conversație, acum lucrurile s-au schimbat radical. De ce? Pentru că toate spațiile comune sunt gândite pentru socializare, pentru inspirație și stare de bine, pentru deconectare și relaxare. Și la asta contribuie atât organizarea interioară, cât și mobilarea, decorarea și iluminarea zonelor.

adelaparvu.com despre MyHive, cladirile de birouri S-Park, Bucuresti (14)

adelaparvu.com despre MyHive, cladirile de birouri S-Park, Bucuresti (10)

Ce mi-a plăcut? Faptul că natura este adusă la interior prin multitudinea de plante verzi. Apoi pentru că există spații alternative de lucru. Dacă te-ai plictisit la tine la birou poți oricând să cobori într-una din zonele de la parter ca să-ți reîncarci bateriile sau pur și simplu să te bucuri de un spațiu mai aerisit în care să găsești rezolvarea la problemele profesionale care te frământă. Apoi mi-a plăcut faptul că zona comună este deschisă și vizitatorilor, deci poți lua o pauză ca să te întâlnești cu membrii familiei tale, să discuți cu prietenii sau colaboratorii tăi. Și da, ai la dispoziție și localuri, de la cele de patiserie la restaurant, de la magazin la florărie. Deci nu mai trebuie să te stresezi să ajungi să cumperi vreun cadou dacă dorești să mergi direct de la serviciu la vreo aniversare ori să cumperi flori pentru serbarea copilului ori pentru vreo vizită la cineva drag.

adelaparvu.com despre MyHive, cladirile de birouri S-Park, Bucuresti (12)

adelaparvu.com despre MyHive, cladirile de birouri S-Park, Bucuresti (20)

Socializarea mi se pare foarte importantă, căci de multe ori în aceeași clădire de birouri se află sediile mai multor firme, dar rareori angajații discută între ei. Așa că, beneficiind de un spațiu comun generos și bine gândit pentru conversație și comunicare, într-o astfel de clădire oamenii se pot cunoaște, pot discuta și afla mai multe despre munca fiecăruia și de ce nu, pot lega colaborări și chiar prietenii. Mai mult, există spații dedicate celor care preferă să facă mișcare, să alerge ori să vină cu bicicleta, respectiv vestiare dotate cu dușuri. Parcul Herăstrău aflat în apropiere este pentru mulți oameni care lucrează aici locul perfect pentru sport în aer liber. Așa că vin mai devreme, fac mișcare, dar înainte de a urca în birourile lor au spații unde să se reîmprospăteze și să se aranjeze.

adelaparvu.com despre MyHive, cladirile de birouri S-Park, Bucuresti (24)

Pe lângă zona securizată dedicată bicicletelor, am văzut și locuri de parcare gândite special pentru mașinile electrice. Așa că cine are un astfel de autovehicul, pe durata orelor de birou își poate reîncărca mașina.

adelaparvu.com despre MyHive, cladirile de birouri S-Park, Bucuresti (11)
Desigur, majoritatea dintre noi se gândesc la oamenii care lucrează la birouri, dar eu am stat de vorbă și cu doamnele care fac curat în clădire și le-am întrebat ce părere au despre spațiile comune de la myhive. Ei bine, ele erau încântate de cât de plăcut este amenajat totul, de ideile de ambientare prezente aici, de multitudinea de plante și de gradul mai înalt de atenție pe care oamenii le acordă locurilor comune. Practic, mai pe scurt, mi-au mărturisit că e o plăcere pentru ele să facă curțenie aici, dar și o modalitate de-a învăța mai multe prin modul cum e amenajat totul. Una dintre doamne mi-a mărturisit că s-a inspirat din modul cum sunt amenajate paravanele cu plante pentru a-și face ceva similar acasă.

adelaparvu.com despre MyHive, cladirile de birouri S-Park, Bucuresti (9)

adelaparvu.com despre MyHive, cladirile de birouri S-Park, Bucuresti (29)

Influența spațiilor publice este enormă asupra fiecăruia dintre noi. Într-un spațiu frumos amenajat te simți altfel, mai bine și te comporți altfel, adică mai cu grijă. Dar de asemenea, un spațiu public reușit conceput te și inspiră, îți setează noi standarde și alte așteptări. Am petrecut câteva ore la myhive S-Park și am văzut oameni zâmbitori, relaxați, oameni dispuși să socializeze și să discute cu persoane pe care nu le cunoșteau. Mai deschiși, mai încrezători și mai bine dispuși, așa sunt oamenii care se bucură de un mediu plăcut și relaxant gândit și dedicat lor. Dacă lucrezi într-o clădire de birouri, după ce o vei vedea pe aceasta ți-ai dori să ai biroul aici, iar dacă n-ai fost niciodată într-o astfel de clădire, de acum încolo, măcar după imaginile din articol, sigur vei înțelege că există și modalități ca oamenii să se simtă bine la locul de muncă. E o plăcere să mergi la serviciu, fie că lucrezi la birou, fie că ai grijă de aceste spații. De ce? Pentru că sunt ambientate cu grijă față de oameni. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre MyHive, cladirile de birouri S-Park, Bucuresti (22)

adelaparvu.com despre MyHive, cladirile de birouri S-Park, Bucuresti (23)
Într-o astfel de clădire poți închiria și spații mici, desigur cu condiția să mai fie disponibile. Spre exemplu, cererea pentru 24 de metri pătrați a fost aprobată de către cei din administrație pentru o florărie. Un spațiu mic, dar cochet, însă cel mai important este faptul că prezența unei florării este și de folos oamenilor care lucrează în myhive S-Park.

adelaparvu.com despre MyHive, cladirile de birouri S-Park, Bucuresti (30)
Există zone de mese tip bar unde poți lua o gustare, poți socializa sau poți lucra la laptop. Și pentru lucru ai prize la îndemână încastrate în blatul meselor. Totul contemporan, la cele mai înalte standarde.

adelaparvu.com despre MyHive, cladirile de birouri S-Park, Bucuresti (2)

adelaparvu.com despre MyHive, cladirile de birouri S-Park, Bucuresti (8)
Te poți așeza oricând în zonele dedicate conversației, care seamănă cu livinguri în miniatură, mobilate cu piese confortabile, cu design actual. Cu siguranță aceste zone sunt și de inspirație pentru mulți dintre cei care preferă ambientările contemporane.

adelaparvu.com despre MyHive, cladirile de birouri S-Park, Bucuresti (21)
Zona de magazine și restaurant înlesnește mult viața celor care lucrează aici. De la ședințe la pauze, de la achiziții pentru acasă la cadouri luate de la parterul clădirii în care lucrezi, beneficiile sunt multiple.

adelaparvu.com despre MyHive, cladirile de birouri S-Park, Bucuresti (26)

adelaparvu.com despre MyHive, cladirile de birouri S-Park, Bucuresti (27)

adelaparvu.com despre MyHive, cladirile de birouri S-Park, Bucuresti (25)
Bicicleta poate fi lăsată în siguranță. Imediat în apropiere este și vestiarul dedicat celor care fac sport, vestiar dotat și cu cabine de duș și locuri de depozitare pentru echipamentul sportiv.

adelaparvu.com despre MyHive, cladirile de birouri S-Park, Bucuresti (18)

adelaparvu.com despre MyHive, cladirile de birouri S-Park, Bucuresti (19)

adelaparvu.com despre MyHive, cladirile de birouri S-Park, Bucuresti (28)

adelaparvu.com despre MyHive, cladirile de birouri S-Park, Bucuresti (15)

adelaparvu.com despre MyHive, cladirile de birouri S-Park, Bucuresti (13)

adelaparvu.com despre MyHive, cladirile de birouri S-Park, Bucuresti (6)

adelaparvu.com despre MyHive, cladirile de birouri S-Park, Bucuresti (5)

adelaparvu.com despre MyHive, cladirile de birouri S-Park, Bucuresti (7)Mai multe imagini, inclusiv cu exteriorul clădirii, poți vedea AICI

5 raspunsuri pentru Să tot mergi cu plăcere la serviciu

  1. Gabriel spune:

    Sa tot lucrezi la asa un loc de munca! Ai zilnic idei noi si multa inspiratie.

  2. Cristina spune:

    Sa tot lucrezi in asa loc minunat!!Zici ca esti in alta lume :)))

  3. Iulia spune:

    Impresionant! Adela, ai idee de unde se pot achizitiona corpurile de iluminat de culoare rosie care apar in pozele din articol? Multumesc.

  4. Cred ca este foarte important mediul in care lucrezi, acolo iti petreci toata ziua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *