adelaparvu.com despre casa in stil rustic, Polonia, Foto Michal Skorupski (2)

In Case, Design Interior

Vecinii i-au ajutat să-și aranjeze casa

Cu siguranță, ai auzit de multe ori despre invidie și răutăți între vecini, dar cred că e cazul să aflăm de și mai deseori despre cum vecinii se pot ajuta între ei și conviețui în armonie. Mi-a plăcut povestea familiei despre care urmează să-ți scriu tocmai pentru că este un exemplu bun de urmat, o poveste din care putem învăța că aproapele nu e musai să fie rudă cu noi, ci că poate fi chiar vecinul nostru. Cuplul a cărui casa o vezi în imagini este polonez. Tomek și Magda au dus timp de mulți ani de zile o viață practic separată. Soțul lucra în capitală, unde își închiriase o locuință de serviciu și unde își aducea familia în weekend, ajungând să nu mai dea pe acasă cu anii. Asta l-a consumat teribil, dar era într-un cerc vicios: ocupat cu serviciul nu mai avea timp pentru nimic, nici măcar să caute un loc propice să-și mute toată familia aproape de oraș. Primii care i-au sărit în ajutor au fost colegii de muncă. Ei au căutat pentru el ofertele imobiliare conform unui buget menționat, la un moment dat, de către Tomek. Apoi, după ce a găsit casa, i-au venit în ajutor vecinii, așa cum nu s-ar fi așteptat vreodată. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa in stil rustic, Polonia, Foto Michal Skorupski (3)

Ce visa acest soț și tată? Visa la o casă cu grădină, așa cum avea și el în localitatea rurală unde trăia familia lui, doar că o astfel de casă în oraș ar fi fost peste puterile lui financiare. Colegii lui însă au găsit la o oră de capitală un loc liniștit, o suburbie aproape de pădure cu o casă cu grădină, tocmai pe bugetul lui. Casa era scoasă la vânzare de către un expat venezuelean, care dorea să se mute repede și, ca atare, ceruse un preț mai mic. Norocul lui Tomek pentru că de îndată ce a văzut-o s-a îndrăgostit de ea. Și-a imaginat cum în spatele ei, în continuarea verandei își va face o terasă pentru a savura cafeaua de dimineață și cum soția lui va fi fericită având bucățica de curte pentru a o transforma într-o grădină cu flori. Însă nu și-a închipuit niciodată că va găsi cei mai buni vecini pe care i-ar fi putut avea.

adelaparvu.com despre casa in stil rustic, Polonia, Foto Michal Skorupski (13)

Încă de când s-au mutat vecinul de lângă ei, actor de profesie, s-a oferit să-i ajute cu transportul obiectelor și mobilierului. Apoi vecina din partea opusă, s-a oferit să-i ajute la vopsitul tâmplăriei pe care din nuanța vaniliei o vroiau grena și le-a dăruit câteva obiecte cu aspect vintage, ea fiind proprietara unui magazin de decorațiuni. Vecina a chemat un alt proprietar din micul cartier, designer de interior care i-a ajutat cu reamenajarea băilor, iar altul, arhitect de profesie le-a făcut proiectul pentru terasa mult visată, iar un fost finanțist, devenit între timp tâmplar prin vocație le-a executat-o, fără a le cere bani pentru manoperă.

adelaparvu.com despre casa in stil rustic, Polonia, Foto Michal Skorupski (1)

Și ei se consideră persoane cumsecade și deschise, dar să fie înconjurați de atâția oameni darnici și talentați, chiar a fost o imensă surpriză pentru ei. Au amenajat casa repede pe gustul lor și au beneficiat și de ajutorul vecinilor la capitolul amenajare interioară și exterioară. S-au trezit în sânul unei comunități care apreciază frumosul, dar și contribuie pentru înfăptuirea lui. Da, fiecare dintre vecini are casa pusă la punct și fiecare l-a ajutat pe celălalt. Tomek a visat la o casă cu grădină, dar visul i s-a împlinit mai mult decât atât, căci totul a venit la pachet cu o mare familie. Vecinii i-au ajutat să-și aranjeze casa, dar aici, în micul lor cartier, lumea sărbătorește împreună de Crăciun și de Paște, au grijă unii de copiii celorlalți, sunt aproape unul de altul și asta îi face fericiți. Dacă ar auzi acești oameni de proverbul nostru cu „Să moară capra vecinului”, sigur ar întreba: De ce? E cumva așa de grav bolnavă? Mi-a plăcut povestea lor, dar și cum arată casa. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa in stil rustic, Polonia, Foto Michal Skorupski (5)

adelaparvu.com despre casa in stil rustic, Polonia, Foto Michal Skorupski (6)

adelaparvu.com despre casa in stil rustic, Polonia, Foto Michal Skorupski (4)

adelaparvu.com despre casa in stil rustic, Polonia, Foto Michal Skorupski (7)

adelaparvu.com despre casa in stil rustic, Polonia, Foto Michal Skorupski (8)

adelaparvu.com despre casa in stil rustic, Polonia, Foto Michal Skorupski (9)

adelaparvu.com despre casa in stil rustic, Polonia, Foto Michal Skorupski (10)

adelaparvu.com despre casa in stil rustic, Polonia, Foto Michal Skorupski (11)

adelaparvu.com despre casa in stil rustic, Polonia, Foto Michal Skorupski (12)Foto: Michal Skorupski

4 raspunsuri pentru Vecinii i-au ajutat să-și aranjeze casa

 1. Cristina spune:

  O casa minunata!!!Totul este superb….

 2. truscan adriana spune:

  Superb…fara cuvinte…M-a emotionat povestea lor…

 3. Dana spune:

  Mda… in mod clar nu vorbim de Romania 🙁

 4. Talamba Ionel spune:

  Dar putem totusi invata si noi din povestea lor….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *