adelaparvu.com despre rosii cherry, tomate cherry pe timp de vara (7)

In Gradina, Legume, fructe, plante aromatice

Pot să transplantez roșii cherry în ghiveci?

Am primit mai multe întrebări referitoare la creșterea legumelor pe balcon. De această dată mă opresc la una dintre ele, și anume dacă se pot transplanta roșii cherry din grădină în ghiveci în această perioadă a anului, când deja tomatele sunt productive. Și pentru că nu sunt horticultor, l-am sunat repede pe colegul meu Carli Marian ca să-l întreb mai multe ca să primești răspunsurile corecte. E adevărat că tentația de a aduce de la țară sau din solar roșii cherry este mare, dar atenție, tomatele au rădăcini pivotante. Asta înseamnă că ele se ancorează adânc în sol. Orice ruptură a rădăcinii determină ofilirea plantei, deci compromiterea ei, mai ales în perioada de vară când au și fructe. Rezistă roșiile cherry pe balcon? Da, dar nu oricum. Hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre rosii cherry, tomate cherry pe timp de vara (5)

adelaparvu.com despre rosii cherry, tomate cherry pe timp de vara (2)
Din ce în ce mai mulți oameni din mediul urban vor să-și facă jarniere cu legume ori să le crească pe balcon. Lucru foarte posibil, numai că în cazul roșiilor cherry balconul trebuie să aibă o expunere îndelungată la soare, iar udarea în timpul rodirii să se facă zilnic, chiar și de două ori, dimineața și seara. De asemenea, pământul folosit pentru tomate trebuie să fie unul de la țară, îmbunătățit cu gunoi de grajd, deci trata natural pentru că nu ți-ai dori să folosești chimicale pentru o plantă a cărei fructe urmează să le consumi. Ghiveciul trebuie să fie înalt, având în vedere forma pivotantă a rădăcinii roșiilor. Deci, da, poți să te bucuri de roșii cherry la chiveci, dar trebuie să le asiguri toate condițiile de dezvoltare și să ai timpul necesar și resursele să le uzi, mult mai des decât pe plantele decorative.

adelaparvu.com despre rosii cherry, tomate cherry pe timp de vara (3)

adelaparvu.com despre rosii cherry, tomate cherry pe timp de vara (7)
Dacă ai ratat sezonul plantării lor în primăvară, mai poți beneficia de fructe din răsaduri deja dezvoltate în toamnă. Din semințe e mai greu să obții vara plante care să-ți și rodească, dar din răsaduri productive, pe care le poți găsi la sere deja plantate în ghivece, nu e imposibil să te mai bucuri de recolta târzie.

adelaparvu.com despre rosii cherry, tomate cherry pe timp de vara (8)
De unde poți cumpăra răsaduri mari? Caută la producătorii de legume care au sere proprii, de asemenea mai poți găsi și online cum ar fi AICI și AICI.

adelaparvu.com despre rosii cherry, tomate cherry pe timp de vara (1)
Mie îmi plac roșiile cherry vara, când pentru o gustare pufoasă și răcoritoare îmi fac repede niște sandvișuri cu Almette peste care tai câteva roșii pe jumătate. Când e cald afară nici nu mai am nevoie de altceva pentru că un astfel de sandviș este hrănitor și plăcut la gust. Desigur, poți să faci și salate, dar la fel de bine poți să savurezi fructele goale pentru că dacă nu știai, roșiile sunt de fapt fructe. Sper să te fi lămurit informațiile de mai sus!

adelaparvu.com despre rosii cherry, tomate cherry pe timp de vara (4)

adelaparvu.com despre rosii cherry, tomate cherry pe timp de vara (6)

adelaparvu.com despre rosii cherry, tomate cherry pe timp de vara (9)

2 raspunsuri pentru Pot să transplantez roșii cherry în ghiveci?

  1. Marius spune:

    Imi puteti spune de ce mi se ofilesc frunzele din partea de jos a plantei,care este cauza,nu ma prea pricep si am vazut ca dumneavoastră sunteți specialist.Multumesc anticipat!

    inbound7879394423422763211

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *