adelaparvu.com despre foisor cu bucatarie de vara amenajate in stil rustic, foisor Rusia, design Ekaterina Zorkaya, Foto Olga Olyushina (17)

In Amenajari Gradina, Gradina

Foișor în stil rustic cu bucătărie de vară

Poți avea un foișor rustic cu o adevărată bucătărie de vară, care să arate elegant și rafinat, dacă știi cum să armonizezi finisajele, mobilierul și dotările. Și ca să-ți exemplific clar despre ce este vorba am ales să-ți prezint azi o amenajare exterioară concepută de către artista rusoaică Ekaterina Zorkaya. Foișorul de față era deja construit cu stâlpi din lemn, frumoși sculptați, fără a a vea balustrade sau zonă de bucătărie. Artista s-a folosit de prezența stâlpilor, dar și de spațiul foișorului pentru a organiza aici mai multe funcțiuni: de gătit, bar, loc de luat masa și loc de conversație. Dimensiunile foișorului sunt la nivelul pardoselii de circa 3 x 4 m, adică 12 mp. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre foisor cu bucatarie de vara amenajate in stil rustic, foisor Rusia, design Ekaterina Zorkaya, Foto Olga Olyushina (9)

adelaparvu.com despre foisor cu bucatarie de vara amenajate in stil rustic, foisor Rusia, design Ekaterina Zorkaya, Foto Olga Olyushina (11)

Partea rustică este la nivelul finisajelor și structurii, fiind o construcție din lemn. Accentele decorative de impact sunt stâlpii sculptați. Apoi, pentru a organiza bucătăria, una dintre laturile foișorului au un parapet din piatră, deci un alt element rustic important. Partea contemporană este adusă prin finisajul pardoselii, o gresie hexagonală într-un gri deschis, dar și plafonul alb ce include partea de iluminat. Apoi, albul se regăsește la nivelul placării zidului din spatele plitei cu hotă construită și configurată sub forma unui grătar. Tot contemporane sunt și scaunele, barul și etajerele de deasupra mesei concepute ca loc pentru lumânări.

adelaparvu.com despre foisor cu bucatarie de vara amenajate in stil rustic, foisor Rusia, design Ekaterina Zorkaya, Foto Olga Olyushina (7)

La partea de finisaje a fost realizată o combinație între rustic și contemporan, iar mai departe la nivelul mobilierului este continuată aceeași abordare. Zona de bucătărie este zidită, adică un mobilier fix placat cu cărămidă, iar alături e zona de bar cu tentă industrială. Masa este rustică, din lemn, dar scaunele metalice cu design industrial. Zona de conversație este marcată cu o bancă cu spătar rustică, dar care are alături mic mobilier de grădină împletit cu alură actuală. Este de mare efect albul, care se regăsește peste tot ca un fundal menit să pună în evidență principalele forme și elemente rustice ale foișorului, de la plafon la balustradele și draperiile albe, care scot în evidență stâlpii sculptați și adaugă un plus de romantism foișorului. O amenajare reușită, cu pete de culoare bine alese și marcate, o adevărată zonă de zi în aer liber frumos creionată. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre foisor cu bucatarie de vara amenajate in stil rustic, foisor Rusia, design Ekaterina Zorkaya, Foto Olga Olyushina (2)

adelaparvu.com despre foisor cu bucatarie de vara amenajate in stil rustic, foisor Rusia, design Ekaterina Zorkaya, Foto Olga Olyushina (16)

adelaparvu.com despre foisor cu bucatarie de vara amenajate in stil rustic, foisor Rusia, design Ekaterina Zorkaya, Foto Olga Olyushina (6)

adelaparvu.com despre foisor cu bucatarie de vara amenajate in stil rustic, foisor Rusia, design Ekaterina Zorkaya, Foto Olga Olyushina (5)

adelaparvu.com despre foisor cu bucatarie de vara amenajate in stil rustic, foisor Rusia, design Ekaterina Zorkaya, Foto Olga Olyushina (1)

adelaparvu.com despre foisor cu bucatarie de vara amenajate in stil rustic, foisor Rusia, design Ekaterina Zorkaya, Foto Olga Olyushina (3)

adelaparvu.com despre foisor cu bucatarie de vara amenajate in stil rustic, foisor Rusia, design Ekaterina Zorkaya, Foto Olga Olyushina (14)

adelaparvu.com despre foisor cu bucatarie de vara amenajate in stil rustic, foisor Rusia, design Ekaterina Zorkaya, Foto Olga Olyushina (15)

adelaparvu.com despre foisor cu bucatarie de vara amenajate in stil rustic, foisor Rusia, design Ekaterina Zorkaya, Foto Olga Olyushina (13)

adelaparvu.com despre foisor cu bucatarie de vara amenajate in stil rustic, foisor Rusia, design Ekaterina Zorkaya, Foto Olga Olyushina (10)

adelaparvu.com despre foisor cu bucatarie de vara amenajate in stil rustic, foisor Rusia, design Ekaterina Zorkaya, Foto Olga Olyushina (4)

adelaparvu.com despre foisor cu bucatarie de vara amenajate in stil rustic, foisor Rusia, design Ekaterina Zorkaya, Foto Olga Olyushina (8)

adelaparvu.com despre foisor cu bucatarie de vara amenajate in stil rustic, foisor Rusia, design Ekaterina Zorkaya, Foto Olga Olyushina (12)
Foto: Olga Olyushina

Un raspuns pentru Foișor în stil rustic cu bucătărie de vară

  1. Manolescu Carmen spune:

    Buna ziua, parca mi ati citi gandurile, exact asta cautam , aveam nevoie sa amenajez o mica terasa rustica care sa includa si o bucatarie , imi place ideea de rustic , se potriveste mai bine cu ceea ce exista deja.
    Va urmaresc, si imi plac ideile voastre , din toate mai fur cate ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *