Set pahare “Kristall”, vezi detalii și preț AICI

In Idei pentru acasa

Decorul mesei de Crăciun

Pentru a da un aer festiv mesei de Crăciun, pe lângă preparatele culinare tradiționale, merită ca și ambientul să fie mai deosebit. Și poți aduce culoare și strălucire pentru a marca această sărbătoare prin decorațiuni pe care să le achiziționezi de Crăciun, dar marea majoritate dintre ele să le poți folosi și pe parcursul anului. Eu am găsit astfel de decorațiuni la kika, unde evident găsești și o mare varietate de piese de mobilă pentru sufragerie și nu numai. Dar până ajungi în magazin ca să te convingi ori să navighezi pe pagina lor de Internet, hai să-ți spun câteva tructuri referitoare la alegerea decorațiunilor și modul lor de poziționare.

Decorațiune Crăciun “Stea” din lemn, vezi dimensiuni și preț AICI

Decorațiune Crăciun “Stea” din lemn, vezi dimensiuni și preț AICI

Suport lumânare de Crăciun “Bomboane cu Rom”, vezi dimensiuni și preț AICI

Suport lumânare de Crăciun “Bomboane cu Rom”, vezi dimensiuni și preț AICI

Există mai multe planuri într-o cameră, ca în orice spațiu, dar atunci când vine vorba despre decorare e bine să ții cont de scara umană. Practic, la nivelul șederii ai un prim plan în câmpul vizual care poate fi de impact (asta pe lângă cel al pardoselii, unde decorațiunii sunt textile, respectiv covoare). Când stai jos pe canapea sau scaun câmpul tău vizual cuprinde ceea ce este la nivelul unei mese, adică la ceea ce se vede de la înălțimea de 70 cm în sus. Ca și decorațiuni poți să te gândești la cele de pe masă, la cele de pe rafturi (bibliotecă, bufet, comodă), șemineu (în cazul în care-l ai) ori dacă parapetul camerei este similar ca înălțime, la ceea ce ai pe pervaz. Dacă în aceste locuri amplasezi decorațiuni inspirate, conform unei teme bine alese, încăperea se va simți ca fiind bogat decorată.

Gamă de mobilier pentru living și sufragerie “Genetic”, vezi număr piese, dimensiuni, materiale și preț AICI

Gamă de mobilier pentru living și sufragerie “Genetic”, vezi număr piese, dimensiuni, materiale și preț AICI

Masa extensibilă “Adrian”, vezi dimensiuni, materiale, preț AICI

Masa extensibilă “Adrian”, vezi dimensiuni, materiale, preț AICI

Un al doilea plan al decorării este ceea ce este cuprins de la 150 cm în sus, adică din poziția de stat în picioare, unde raza vizuală este deja mai înaltă și poate cuprinde corpurile de iluminat care sunt suspendate și pe care le găsești într-o mare varietate la modele la kika, tocurile ferestrelor, ușilor, partea superioară a mobilierului. Dacă în aceste zone intervii cu decorațiuni de Crăciun sau benzi cu LED amplifici senzația de festivism, iar impactul este imediat la intrarea în încăpere.

Lustră reglabilă pe înălțime “Aggius”, vezi dimensiuni, preț AICI

Lustră reglabilă pe înălțime “Aggius”, vezi dimensiuni, preț AICI

Set pahare “Kristall”, vezi detalii și preț AICI

Set pahare “Kristall”, vezi detalii și preț AICI

Un al treilea plan îl poți considera chiar la nivelul plafonului, dar asta se ia în considerare atunci când înălțimea spațiului este una mai generoasă, adică de la trei metri în sus. Plafonul nu este de neglijat, iar atunci când decorarea la nivelul lui este mai dificilă se pune accentul pe împodobirea corpurilor de iluminat.

adelaparvu.com despre decorarea mesei de Craciun

Poți considera bradul de Crăciun ca elementul vertical ce leagă toate planurile, de la pardoseală la planul șederii, de la planul poziției de mers la cel al plafonului. În toate aceste planuri, dacă ai decorațiuni completate cu iluminat, camera se va simți ca fiind ornată de sărbătoare. Și da, nu e musai să ai sclipici peste tot, ci poți alege, așa cum găsești la kika obiecte cu texturi naturale combinate cu altele cu străluciri metalice. Ideea este ca texturile, culorile și imprimeurile să fie cât mai simple pentru a le putea folosit atât de Crăciun, cât și cu alte ocazii. Este suficientă puțină beteală și instalații cu becuri luminoase pentru a creiona atmosfera specifică de Crăciun, mai ales când ai și un brad. Și ca să-ți exemplific despre ce vorbesc ai mai jos un material video realizat în magazinul kika, dar în articol găsești și seria de obiecte pe care le-am folosit pentru această decorare. Sper să te inspire și pe tine!

1. Scaun dining “Leo”, vezi dimensiuni, materiale, preț AICI 2. Set veselă “Marble Indigo”, vezi număr piese, material, dimensiuni, preț AICI 3. Napron “Avantgarde” , vezi material, dimensiuni, preț AICI 4. Pahare sticlă, vezi dimensiuni, preț AICI 5. Suport lumânare“Dream”, vezi dimensiuni, preț AICI 6. Decorațiune lemn “Stea”, vezi dimensiuni, preț AICI 7. Vază “Aurora”, vzi dimensiuni, preț AICI 8. Sfeșnic lumânare “Vlasti”, vezi dimensiuni, material, preț AICI

1. Scaun dining “Leo”, vezi dimensiuni, materiale, preț AICI
2. Set veselă “Marble Indigo”, vezi număr piese, material, dimensiuni, preț AICI
3. Napron “Avantgarde” , vezi material, dimensiuni, preț AICI
4. Pahare sticlă, vezi dimensiuni, preț AICI
5. Suport lumânare“Dream”, vezi dimensiuni, preț AICI
6. Decorațiune lemn “Stea”, vezi dimensiuni, preț AICI
7. Vază “Aurora”, vezi dimensiuni, preț AICI
8. Sfeșnic lumânare “Vlasti”, vezi dimensiuni, material, preț AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *