adelaparvu.com despre pereti cu muchi pereti verzi MOSSwall (10)

In Idei pentru acasa, In trend

Pereți verzi flexibili și fonoabsorbanți

Cu siguranță ai văzut deja soluții de decorare a spațiilor cu licheni, așa numiții pereți verzi. Dar nu sunt sigură că știai de faptul că o firmă italiană a fost prima din lume care a introdus pe piața internațională pereții verzi, adică pereții cu plante stabilizate, firmă care evident deține patentul pentru acestă invenție. Verde Profilo, compania italiană de care-ți spun, este deja la a patra generație de produse decorative cu licheni, dezvoltând un sistem unic, inclusive la capitolul montaj. Până acum, existau în portofoliul firmei, în gama brevetată MOSSwall, panouri din oțel galvanizat peste care erau fixați lichenii, panouri gândite cu toate accesoriile de fixare. Oțelul galvanizat asigură un mediu igienic pentru licheni astfel încât totul să fie aseptic, fără miros. Produsele lor sunt certificate la toate capitolele privind folosirea lor în spații rezidențiale și publice. Mai nou însă italienii au dezvoltat două noi produse: panourile flexibile și panourile fonoabsorbante, ambele sub același brand MOSSwall. Și despre acestea vreau să-ți spun acum.

adelaparvu.com despre pereti cu muchi pereti verzi MOSSwall (8)

Dacă panourile fixe s-au bucurat de mare succes și designerii și arhitecții din întreaga lume le-au folosit în cele mai creative moduri cu puțință, după cum poți vedea și în imaginile din articol, recent fiirma italiană a lansat alte două produse la cererea specialiștilor. Astfel, MOSSwall Flexi are materialul verde montat pe un suport tip rețea flexibilă, ceea ce oferă posibilitatea îmbrăcării suprafețelor curbe sau cu forme, volume organice.

adelaparvu.com despre pereti cu licheni, pereti verzi MOSSwall (1)

adelaparvu.com despre pereti cu muchi pereti verzi MOSSwall (18)

adelaparvu.com despre pereti cu muchi pereti verzi MOSSwall (10)

Panourile verzi cu proprietăți fonoabsorbante sunt denumite sugestiv MOSSwall® Acoustic. Acest tip de produs e un perete verde realizat în colaborare cu Fonology by Ares Line Holding (ambele firme fac parte din același grup: Contract Design Network), prin care proprietățile MOSSwall® sunt îmbogățite și cu funcția fonoabsorbantă, ceea e încadrează acest produs în categoria soluțiilor de proiectare acustică a spațiilor. Practic, la interiorul spațiilor ce se doresc a fi izolate fonic, în loc de structura tipică a bureților folosiți până acum în mod uzual se vede un perete verde.

Panourile fonoabsorbante pot fi folosite și ca separatoare în birourile open-space.

Panourile fonoabsorbante pot fi folosite și ca separatoare în birourile open-space.

adelaparvu.com despre pereti cu muchi pereti verzi MOSSwall (4)

Toate tipurile de panouri produse de către firma italiană au aceleași dimensiuni, respectiv de 40 x 60 cm și se livrează la cutii, fiecare cutie având 4 panouri, ce însumează 0.96 mp. Dimensiunile mici permit un montaj de calitate pe diferite suprafețe, dar asigură și o flexibilitate creativă sporită pentru că bucățile mici pot fi mult mai facil decupate, ornamentate, dispuse etc. Culorile disponibile pentru licheni sunt de 22 începând de la alb, variate nuanțe de verde și terminând cu nuanțe de grena, roșu, albastru.

adelaparvu.com despre pereti cu muchi pereti verzi MOSSwall (12)

Panourile MOSSwall® sunt total igienizate, fără riscul infestării cu insecte sau riscul de a mucegăirii, având performanțe înalte, oficial testate și certificate pentru rezistența la foc (Euro Class B2 – USA Class A) și pentru fonoabsorbanță (35%-50%). Aceste panouri verzi nu au nevoie de mentenanță, lichenii rezistând fără probleme doar cu umiditatea din spațiile existente. Prețul pe cutie, adică 0,96 mp este de circa 380 de euro, dar atenție, aceste produse se vând exclusiv către specialiști și nu către clienții finali. Și asta pentru că sunt produse calitative pentru care montajul este esențial, iar integrarea în ansamblul clădirilor se face exclusiv pe baza unui proiect bine întocmit de către arhitecți și designeri. În acest sens, pentru România aceste produse pot fi disponibile specialiștilor prin intermediul firmei Q-Max Business Consulting, mail [email protected]. Pe site-ul verdeprofilo.com ai și toate datele tehnice legate de aceste produse, vezi AICI, iar despre noutăți poți afla pe pagina de Facebook/ VerdeProfilo. Vorba aia, când știi că există astfel de produse îți vin și ideile. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

adelaparvu.com despre pereti cu muchi pereti verzi MOSSwall (22)

adelaparvu.com despre pereti cu muchi pereti verzi MOSSwall (23)

adelaparvu.com despre pereti cu muchi pereti verzi MOSSwall (25)

adelaparvu.com despre pereti cu muchi pereti verzi MOSSwall (17)

adelaparvu.com despre pereti cu muchi pereti verzi MOSSwall (16)

adelaparvu.com despre pereti cu muchi pereti verzi MOSSwall (21)

adelaparvu.com despre pereti cu muchi pereti verzi MOSSwall (14)

adelaparvu.com despre pereti cu muchi pereti verzi MOSSwall (20)

adelaparvu.com despre pereti cu muchi pereti verzi MOSSwall (1)

adelaparvu.com despre pereti cu muchi pereti verzi MOSSwall (13)

adelaparvu.com despre pereti cu muchi pereti verzi MOSSwall (5)

adelaparvu.com despre pereti cu muchi pereti verzi MOSSwall (7)

adelaparvu.com despre pereti cu muchi pereti verzi MOSSwall (24)

adelaparvu.com despre pereti cu muchi pereti verzi MOSSwall (2)

adelaparvu.com despre pereti cu muchi pereti verzi MOSSwall (3)

adelaparvu.com despre pereti cu muchi pereti verzi MOSSwall (19)

adelaparvu.com despre pereti cu muchi pereti verzi MOSSwall (9)

Un raspuns pentru Pereți verzi flexibili și fonoabsorbanți

  1. Marius spune:

    Tare de tot ideea:)
    Multumesc Adela!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *