adelaparvu.com despre amenajare hol spatiu public, design UNA Studio Melbourne, Foto la Chalet Marquees (5)

In Idei pentru acasa

Artă care transformă pereții

De multe ori când scriu sau postez imagini ale unui proiect frumos, primele întrebări care mi se pun sunt: de unde pot fi cumpărate obiectele prezentate? Ei bine, de cele mai multe ori ele sunt realizate pe comandă și aici trebuie înțeles aportul designerilor și arhitecților, care creează lucruri surprinzătoare. Dar să nu-i uităm pe artiștii vizuali! Am ales să-ți prezint azi un stand realizat în 2015 în Melbourne cu ocazia Cupei de Călărie, un eveniment important în Australia, unde doi ilustratori talentați au transformat radical spațiul prin creațiile lor cu temă florală. Andrew Archer și Kelly Thompson sunt cei doi artiști care au reușit să facă un adevărat spectacol vizual cu ajutorul ilustrațiilor, ce combină desenele realizate manual pe carton (pentru un aer vintage) cu prelucrări ulterioare în Photoshop.

adelaparvu.com despre amenajare hol spatiu public, design UNA Studio Melbourne, Foto la Chalet Marquees (3)

De ce ți-am scris despre acest proiect? Ca să înțelegi că atunci când îți dorești ceva unic și inedit, pe lângă designeri și arhitecți, merită să te gândești la artiștii vizuali despre care poți afla la expozițiile de artă cum e la noi în București Art Safari, din galerii de artă contemporană sau de la muzeele de artă contemporană. Ceea ce creează ei este mereu unic și irepetabil, dar mai ales de mare impact. Un ilustrator talentat poate realiza niște lucrări superbe (de la graffiti la acuarelă, deci mai multe tehnici), care cu ajutorul tehnologiei actuale de imprimare, pot fi transpuse pe tapete, pe țapițerii și chiar imprimate pe mobilă sau alte obiecte cu suprațele plate dintr-un spațiu interior.

adelaparvu.com despre amenajare hol spatiu public, design UNA Studio Melbourne, Foto la Chalet Marquees (1)

Deși ceea ce vezi în imagini este un stand personalizat în cadrul unui eveniment, cu siguranță te poate inspira și pentru amenajarea unei pensiuni, a unui local public de tip pub sau restaurant, al unui hol de hotel și de ce nu chiar pentru un living. Ți-am mai scris și despre tapete realizate de noi în țară, care sunt decorate de către o echipă de artiști (vezi aici) sau despre Matei Apostolescu un talentat artist digital.

adelaparvu.com despre amenajare hol spatiu public, design UNA Studio Melbourne, Foto la Chalet Marquees (5)

Amenajarea de față este toată creată în jurul ilustrațiilor, care sunt puse în evidență prin constrastul cu placările din lemn, o temă florală spectaculoasă inspirat continuată cu materiale naturale și piese mici de mobilier care invită la conversație și care vorbesc despre natură. Mi-au plăcut foarte mult aceste ilustrații și modul cum au fost integrate în ansamblul decorului interior. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare hol spatiu public, design UNA Studio Melbourne, Foto la Chalet Marquees (4)

Foto via knstrct.com

4 raspunsuri pentru Artă care transformă pereții

 1. Minodora spune:

  Buna,
  …ma gandeam sa folosesc niste tapet …”altfel” pt dormitor,si as fi vrut sa va cer parerea…si tocmai atunci am vazut articolul…:)
  Spun „altfel” deoarece stiu ca deobicei se pune tapet pe peretele de la capul patului…dar eu nu vreau asa…(vreau sa il va cand sunt in pat :)…)astfel vreau sa il folosesc pe peretele din stanga-dreapta patului,si in fata-spate(la cap- picioare)sa las alb…+1 tablou fin in fata..
  Dimensiunile dormitorului sunt de 2,5latime pe 3,5lungime(geamul si usa fiind pe lungime-paralele),tapetul vreau sa fie inflorat pe nuante de roz…
  Oare arata bine…frumos…?
  Sau aiurea..?
  Astept raspuns cand puteti.
  Multumesc frumos si toate cele bune!!!
  Va salutam cu drag din Sibiu 😉

 2. Ciripoiu spune:

  Bună, Adela! Pot să aduc accente de loft industrial intr o cameră de 9 mp a unui puști de 15 ani? Ce culoare imi recomanzi mobila? Multumesc!

  • Adela Parvu spune:

   Bună Cristina! Da, normal că poți aduce accente de acest tip. Uite, spre exemplu poți avea corpurile de iluminat în stil industrial, poți avea mânerele mobilierului din țevi. În privința culorii eu zic să-l întrebi pe puștiul de 15 ani. Sunt sigură că are nuanțe preferate și nu te speria vizavi de alegerile lui, ci lasă-l să se exprime. Adolescența trece nedrept de repede, dar e vârsta la care părinții trebuie să le ofere copiilor ocazia de a experimenta, de a învăța să-și asume deciziile și e minunat să poată greși, fără a fi sancționați 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *