adelaparvu.com despre CEZ Romania, CEZ Confort (5)

In Idei pentru acasa

Încarcă-te cu energie, bucură-te de ea!

Mi-a plăcut ceea ce mi-a spus de curând cineva legat de cumpătare și anume că oamenii înțelepți își folosesc energia pentru a învăța din greșelile altora. De ce mi-a plăcut? Pentru că problemele apar mereu în viață, la fel și situațiile dificile, dar de ce să-ți cheltuiești energia încercând totul pe pielea ta, când te-ai putea informa, când ai putea cere ajutorul altora mai pricepuți? Ne consumăm prea multă energie gândindu-ne cum să facem și să rezolvăm lucruri la care nu ne pricepem, în loc să ne bucurăm de ceea ce avem. Și ca să-ți dau un exemplu clar referitor la case: de ce vrei să afli exact cum să faci instalații, cum să repari, cum să rezolvi tu niște lucruri legate de amenajare, când ai putea să te bucuri că ai casa ta știind că există alți oameni care se pricep de minune să te ajute atunci când ai o problemă?

adelaparvu.com despre CEZ Romania, CEZ Confort (2)

Casa, locuința este simțită deseori ca o extensie a noastră, este adăpostul nostru, al familiei noastre și a tot ceea ce ne este drag, de la plante, animăluțe la obiecte, cărți preferate, tablouri, poze despre amintiri. Investim multă energie în a ne construi acest cuib, dar deseori uităm să ne bucurăm cu adevărat de el. Ne proiectăm în viitor, ne facem griji pentru probleme care nu există, dar pe care le formulăm cu “dacă va fi”, ne risipim energia în presupuneri sau ne lamentăm de lucruri neimportante: plinta nu e dreaptă, rosturile de la faianță s-au decolorat, covorul nu stă perfect, canapeaua pare șifonată etc. Cum ar fi să te bucuri pur și simplu că ai ceea ce ai? Că ai plintă, că ai covor, că ai canapea, dar mai ales că ai o locuință a ta? Că poți să-ți faci o cafea bună sau un ceai, că poți găti o mâncare bună pentru ai tăi, că poți face duș, că ai apă caldă, că ești în putere să faci curat, că ai pentru cine și unde să faci toate acestea?

Da, sunt multe probleme legate de locuințe și aud despre ele mai mereu. Și da, unele pot fi grave, cum ar fi cele legate de instalații, de la cea electrică la cea de gaze. Dar hei, dacă tot nu te pricepi la ele, de ce vrei tu să le rezolvi cu mâna ta când există specialiști care să facă asta? De ce să-ți consumi energia enervându-te când poți să apelezi la specialiști!

Da, sunt multe probleme legate de locuințe și aud despre ele mai mereu. Și da, unele pot fi grave, cum ar fi cele legate de instalații, de la cea electrică, sanitară la cea de gaze. Dar hei, dacă tot nu te pricepi la ele, de ce vrei tu să le rezolvi cu mâna ta când există specialiști care să facă asta? De ce să-ți consumi energia enervându-te când poți să apelezi la specialiști!

Când ai o problemă la instalația electrică, sanitară, la cea de gaze, canalizare sau termoficare pe cine chemi? Este clar indicat să apelezi la specialiști autorizați pentru că aceștia nu doar că știu despre cum să abordeze problema și îți oferă garanție pe lucrare, dar vin cu uneltele și sculele potrivite și vor folosi numai materialele adecvate reparațiilor, totul transparent, cu costurile la vedere, care se plătesc în baza unui abonament anual. Degeaba apelezi la vecinul instalator sau la un meșter pe care-l găsești pe siteurile de anunțuri pentru că nu vei avea garanția unei lucrări bine făcute, nu ai controlul asupra autorizării lui, plus că va veni doar când poate. În schimb, prin serviciile CEZ Confort îți poți lăsa grijile în seama meșterilor autorizați, care sunt disponibili 24 de ore din 24, șapte zile pe săptâmână, de fiecare dată când ai o urgență.

Avem o problemă cu meșterii în țara noastră, dar există și furnizori de energie, cum ar fi CEZ Vânzare, care pe lângă electricitate și gaze, pe baza unui abonament lunar îți oferă consultanță și execuție specializată prin serviciul CEZ Confort, adică îți asigură specialiștii, meșterii pe care toată lumea îi caută.

Avem o problemă cu meșterii în țara noastră, dar există și furnizori de energie, cum ar fi CEZ Vânzare, care pe lângă electricitate și gaze, pe baza unui abonament lunar îți oferă consultanță și execuție specializată prin serviciul CEZ Confort, adică îți asigură specialiștii, meșterii pe care toată lumea îi caută.

Dacă e să fii învățat și eu ceva din experiența mea, dar și a altora este că în loc să-ți consumi energia cu lucruri la care nu te pricepi, mai bine te bucuri de energia pe care o ai, chiar și atunci când întâmpini o problemă. Până la urmă gândește-te că ai casa ta, nu stai sub cerul liber, chiar dacă intervine o situație mai neplăcută, ea poate fi remediată cu ajutorul altora. Bucură-te mai mult, fii mai deschis, gândește-te că poate o dificultate întâmpinată este de fapt o ocazie să înveți ceva, să întâlnești oameni deosebiți, să te încarci de noi trăiri, de noi experiențe. Nu-ți risipi energia, ci lasă-te încărcat de ea, bucură-te de fiecare clipă pentru că ea nu va veni niciodată înapoi și fii recunoscător față de ceea ce ai: o casă pe care o poți numi acasă!

adelaparvu.com despre CEZ Romania, CEZ Confort (1)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *