adelaparvu.com despre idei bricolaj, refolosire creativa rama foto (1)

In Idei pentru acasa

VIDEO. Refolosire creativă a unei rame vechi

Sunt lucruri pe care le cumpărăm cu mare drag, dar care ajung la un moment dat să nu mai fie pe deplin funcționale, însă nici nu ne îndurăm să le aruncăm. Am fost provocată de echipa LaDoiPași să identific un astfel de obiect, dar mai mult să vin cu o soluție de refolosire creativă. Mi-a fost ușor să găsesc obiectul cu pricina, chiar la mine acasă: o ramă foto veche. Aveam la un moment dat un colaj de imagini la interiorul ei, dar când m-am mutat, spatele ramei a fost avariat, la fel și sticla, așa că am rămas efectiv cu cadrul. Ce poți face cu un astfel de obiect? Ai să vezi în materialul video de mai jos, însă ți-am pregătit și alte idei.

adelaparvu.com despre idei bricolaj, refolosire creativa rama foto (3)

TABLOU CU PLANTE. Da, poți folosit cadrul unei rame vechi pentru o instalație cu plante pentru a-ți înveseli un colț din casă sau locul de relaxare de pe balcon. Cum? În cadrul ramei tensionezi și fixezi o bandă elastică în care inserezi  recipiente mici cu apă (de genul celor pentru firele de orhidee) Aceste recipiente le poți masca, cum a făcut-o eu în tuburi de carton, care mi-au rămas de la hârtia de ambalaj. Desigur, eu am folosit plante reale, dar ți-ar fi mult mai ușor dacă în loc de plante adevărate folosești unele artificiale. Practic, rama devine tot suport, dar pentru o pată de verdeață.

adelaparvu.com despre idei bricolaj, refolosire creativa rama foto (2)

adelaparvu.com despre idei bricolaj, refolosire creativa rama foto (5)

IDEE CU CITATE. În zona de birou a copilului sau a ta poți folosi o ramă veche cu panglici tensionate la interior pe post de avizier. Când e vorba despre școală, copilul își poate prinde orarul și alte notițe de care vrea să țină cont, tu însă îl poți folosi pentru citate sau mesaje motivaționale. După cum îți spuneam: ești LaDoiPași să faci și tu un obiecte personalizat dintr-o ramă veche, fără prea mult efort. Mie mi-a luat pe ceas 8 minute să tensionez panglica și să atașez de desenul zig-zagului obținut diverse alte lucruri. Aici, pe site-ul LaDoiPași găsești și alte sfaturi și idei. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre idei bricolaj, refolosire creativa rama foto (4)

Foto: Adela Pârvu 

Un raspuns pentru VIDEO. Refolosire creativă a unei rame vechi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *