adelaparvu.com despre amenajare apartament 68 mp, design Ukvartira (14)

In apartamente, Design Interior

Apartament elegant și inedit reconfigurat

Multe dintre locuințele nou construite au zona de zi deschisă către holul de la intrare, lăsând lumina naturală să pătrundă către cel mai întunecat loc. Dar acest lucru poate fi pentru unii o mare dilemma atunci când ajung la partea de mobilare pentru că deși beneficiază de un spațiu luminous și generos, în timp realizează că nu vor să aibă la vedere holul cu încălțăminte și haine la vedere. Cum se poate separa holul, dar această separare să aibă și un rezultat funcțional? Ei bine, am ales să-ți prezint azi un apartament de două camere cu suprafața totală de 68 de metri pătrați, interesant reconfigurat de către designerii ruși de la biroul Ukvartira, astfel ca holul să fie în cea mai mare parte ascuns privirii din living. În plus, prin reconfigurarea spațiului s-a obținut un loc de tv încadrat de bibliotecă, dar și un loc de luat masa. Totul elegant amenajat, cu majoritatea pieselor de mobilier realizat pe comandă. Dar hai să afli mai multe, după ce vezi și planul locuinței.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 68 mp, design Ukvartira (14)

Inițial, din holul de la intrare se făcea accesul în toate celelalte camere, iar accesul în living era direct și deschis. Între living și bucătărie exista un perete, dar bucătăria era minimală și nu mai exista loc suficient pentru o masă. Soluția designerilor a fost de a separa holul față de living prin intermediul unui perete îngust din gips-carton (prin care să fie retrasată instalația electrică). De-a lungul acestui perete, designerii au prevăzut un ansamblu de mobilier, care înspre living să fie loc de tv, iar înspre bucătărie un loc de depozitare pe colț. Apoi, prin desființarea peretelui dintre bucătărie și living să fie creat un loc de luat masa. De asemenea, în spațiul holului de la intrare un colț a fost separat cu draperie pentru instalarea cuierului.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 68 mp, design Ukvartira (16)

Practic, printr-un perete cu o formă de linie frântă s-a rezolvat atât separarea dintre hol și living, cât și cea dintre living și bucătărie, dar s-au exploatat colțurile noului zid pentru depozitare, astfel ca circulația să nu fie îngreunată. Și pentru camera de zi a fost aleasă o canapea colțar pentru a fi exploatat colțul camerei, dar s-a avut în vedere ca suprafața geamurilor ferestrelor să rămână liberă pentru ca lumina naturală să pătrundă din plin la interior. Desigur, spațiul a devenit mult mai restrâns, dar amenajarea elegantă compensează acest lucru.

Imagine 3D din faza de proiect a amenajării. Spațiul final rezultat a fost dificil de fotografiat din toate unghiurile, dar proiectul a fost respectat.

Imagine 3D din faza de proiect a amenajării pentru zona de TV din living. Spațiul final rezultat a fost dificil de fotografiat din toate unghiurile, dar proiectul a fost respectat.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 68 mp, design Ukvartira (1)

Chiar dacă bucătăria a fost deschisă către living, ea nu este la vedere direct din spațiul acestuia, însă prin reconfigurarea spațiului toate ferestrele sunt libere și asta face ca interiorul zonei de zi să se simtă foarte luminos.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 68 mp, design Ukvartira (10)

Între living și bucătărie a fost prevăzut un loc de luat masa cu scaune de tip bar pentru ca alura mobilierului să fie cât mai suplă. De asemenea, spațiul fiind destul de modest ca dimensiuni, culorile mobilierului și ale zugrăvelii sunt similare, tonuri de gri deschise care se asortează ușor cu orice altă culoare și care dau un aspect urban, elegant prin alăturări cu plinte albe și plafoane albe. Forma bibliotecii din living a fost gândită mai decorativ pentru ca spațiul să fie perceput mai plăcut, nu doar funcțional. Mobila a fost realizată pe comandă din MDF, după proiectul designerilor.

Între spațiu mic de multe ori o masă mai înaltă de tip bar poate fi o soluție bună prin diferențele de nivel care se creează în spațiu, dar și prin dimensiunile mai mici ale mesei. Aici masa a fost realizată pe comandă după proiectul designerilor. De remarcat modul de finisare și decorare al pereților cu profile decorative vopsite în aceeași nuanță cu a zugrăvelii.

Într-un spațiu mic ,de multe ori, o masă mai înaltă de tip bar poate fi o soluție bună prin diferențele de nivel care se creează în spațiu, dar și prin dimensiunile mai mici ale mesei. Aici masa a fost realizată pe comandă după proiectul designerilor. De remarcat modul de finisare și decorare al pereților cu profile decorative vopsite în aceeași nuanță cu a zugrăvelii. Accentele aurite conferă eleganță, alături de linia suplă a pieselor mici și a tapițeriilor din catifea.

Mobila de bucătărie este parțial vizibilă din zona locului de luat masa, iar finisajul ei este ales în ton cu nuanțele pereților pentru a nu fi create contraste mari de culori.

Mobila de bucătărie este parțial vizibilă din zona locului de luat masa, iar finisajul ei este ales în ton cu nuanțele pereților pentru a nu fi create contraste mari de culori. Pentru mai multă luminozitate, parchetul ales este unul foarte deschis continuat în zona de bucătărie cu o gresie care imită aspectul de lemn.

Colțul din bucătărie rezultatul în urma ridicării peretelui de delimitare față de hol și living a fost exploatat pentru spațiu de depozitare în bucătărie. Mobila a fost realizată pe comandă cu fronturi din MDF frezate.

Colțul din bucătărie rezultatul în urma ridicării peretelui de delimitare față de hol și living a fost exploatat pentru spațiu de depozitare în bucătărie. Mobila a fost realizată pe comandă cu fronturi din MDF frezate.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 68 mp, design Ukvartira (13)

Dormitorul este o cameră mai mult lungă și îngustă, ca atare ea a fost exploatată pentru două zone importante: locul de odihnă și locul pentru dressing. Patul este poziționat în vecinătatea ferestrei pentru senzația de mai mult spațiu, chiar dacă dimensiunile camerei au fost calculate la centimetru pătrat pentru ca toate lucrurile să încapă. Un truc bun poate fi alegerea șemineului fals pe post de comodă tv, această mască fiind mult mai îngustă comparativ cu o comodă standard pentru tv.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 68 mp, design Ukvartira (15)

Prin tăblia tapițată cu ramă aurie s-a imprimat din start linia elegantă a dormitorului. În funcție de acest pat au fost alese apoi noptierele și veiozele. Acestea nu sunt la fel, dar materialele lor sunt similare. De asemenea, modul de aranjare al patului cu lenjerie, perne decorative și pleduri contează mult în atmosfera finală.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 68 mp, design Ukvartira (9)

În jurul patului există un spațiu minimal de acces pentru ca totul să încapă la fix. Spre exemplu, înspre fereastră culoarul de pe lângă pat este mai mic de 60 cm, dar cumva suficient pentru așezarea unei comode (lățime 40 cm) și pentru acces la ferestre.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 68 mp, design Ukvartira (4) O noptieră mai generoasă a fost aleasă pentru latura mai ușor accesibilă a patului. Pentru configurarea locului fiecărui obiect, designerii au fost atenți încă din faza de proiect astfel încât să prevadă și prizele și întrerupătoarele necesare.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 68 mp, design Ukvartira (2)

Aproape față-n în față cu ușa interioară a dormitorului este poziționată și o oglindă generoasă. Având în vedere că dressingul se află în același spațiu cu dormitorul era nevoie de aceasta. Și acest colț de cameră a fost exploatat pentru un loc de lectură marcată prin prezența unui fotoliu de dimensiuni mai reduse, dar confortabil.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 68 mp, design Ukvartira (5)

Dressingul este separat față de dormitor printr-o draperie. Este o soluție simplă, dar eficientă pentru un acces rapid și faci într-un spațiu restrâns ca și dimensiuni. Materialul draperiei contează în aspectul final al camerei, de aceea designerii au prevăzut o țesătură elegantă similară catifelei.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 68 mp, design Ukvartira (11)

Baia este un spațiu mic, dar exploatat la maximum, inclusiv pentru amplasarea suportului pentru uscarea hainelor. În locul căzii a fost configurat un duș care se închide cu panouri din sticlă în zona de acces, restul fiind configurat închis din zidărie. Spațiul de depozitare este prevăzut sub blatul lavoarului, mobilierul realizat pe comandă având sertare.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 68 mp, design Ukvartira (8)

În hol de intrare, lângă ușa interioară a ușii interioare a băii este un loc de cuier, mascat la rândul său cu o draperie realizată din același material ca și cea care separă dressingul față de pat. În hol mobilierul ales este unul elegant, în ton cu restul amenajării, iar lumina naturală pătrunde din laterale, acolo unde există zonele de circulație către living și respectiv bucătărie. O locuință elegant amenajată, dar și interesant recompartimentată. Sper să te inspire și pe tine!

Foto via Ukvartira

 

8 raspunsuri pentru Apartament elegant și inedit reconfigurat

 1. Annemarie spune:

  Știți cumva de unde a cumparat mobilă de bucătărie?

 2. Sun Leader spune:

  WOW! Absolut wow! Foarte bine arata apartamentul. Foarte frumoasa mobila si culorile alese!

 3. alexandra spune:

  De unde este canapeaua? am cautat si eu o canapea mare si albastru aprins peste tot. multumesc

 4. george toma spune:

  Sarut mana Doamna Adela, am citit cu mare placere postarea dumnevoastra, multumesc ptr tot materialul postat acolo, deja l-am tiparit pe hartie e foarte interesant.Multumesc tare mult ina odata, sincer as vrea sa mai organizati o intalnire cu publicul interesat la Afi Cotroceni, e o ocazie sa mai vedem si sa mai auzim noutati din domeniul amenajarilor spatiilor de locuit. Cu simpatie,

 5. Velio Anca spune:

  Bunea seara, Mobila de dormitor unde a fost realizata va rog

 6. mihaela spune:

  Buna Adela, ma intereseaza biblioteca, imi poti recomanda o firma care poate realiza asa ceva? Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *