adelaparvu.com despre Bookfest 2019 Bucuresti (3)

In Magazine, targuri, expozitii

Mergeți la Bookfest 2019!

Am observat că îmi este din ce în ce mai greu să mă concentrez să citesc cărți, mă lupt cu mine ca să nu adorm de oboseală sau să nu pierd șirul logic al narațiunilor. Și nu doar eu pățesc asta. De ce? Pentru că ne-am învățat să fim superficiali. Așa că am ascultat sfatul soțului meu, care este scriitor, și la final de săptămână îmi închid telefonul, închid televizorul pentru a mă dedica lecturii volumelor de cărți. Putem trăi o singură viață liniară și plictisitoare sau putem trăi mai multe, de fiecare dată când citim o carte. Punctul nostru de vedere este dintr-un singur unghi, dar, citind, ajungem să vedem viața și din alte unghiuri, să cunoaștem alte perspective, să ne hrănim cu alte povești. Pe măsură ce citim devenim mai smeriți, mai modești și mai toleranți. Realizăm că nu avem cum să le știm pe toate, dar totodată realizăm că viața noastră merită privită dintr-o lumină a recunoștinței, a faptului că avem atâtea lucruri de care nu ne bucurăm. Când citim ne deschidem mintea și sufletul, ne concentrăm, ne petrecem timp cu noi înșine, devenim altruiști, devenim umani. Când stăm doar pe postări, pe rețelele de socializare suntem egoiști, devenim incisivi, agresivi, chiar răi. Trebuie să ne găsim echilibrul și una dintre modalități este lectura. Așa că mergi la Bookfest, salonul internațional de carte, organizat la Romexpo din București. Intrarea este liberă, programul extins de la ora 10-21 sâmbătă și de la 10 la 20 duminică. Ia-ți copiii, familia și mergi să simți miros de carte, de cunoaștere, de umanitate. Fii un om curios, hrănește-ți mintea, imaginația, cunoașterea și sufletul tău va deveni mai bun.

Cea mai mare și de neștirbit bogăție este CUVÂNTUL. Ca atare, cu cât înțelegem și utilizăm mai multe cuvinte, cu atât mai cuprinzătoare este averea noastră spirituală”. Adrian Pârvu

 

adelaparvu.com despre Bookfest 2019 Bucuresti (1)

adelaparvu.com despre Bookfest 2019 Bucuresti (4)

În standul organizat pentru invitații din Marea Britanie poți asista la lecturi publice și poți pune întrebări scriitorilor.

adelaparvu.com despre Bookfest 2019 Bucuresti (2)

Standul Marii Britanii au fost conceput de către arhitecții de la biroul JB Arhitectura din Brașov în colaborare cu sculptorul Virgil Scripcariu. Vei vedea un mobilier ingenios realizat din carton.

adelaparvu.com despre Bookfest 2019 Bucuresti (5)

Intrarea la Bookfest 2019 este liberă, iar programul este prelungit. Sâmbătă 1 iunie programul este între orele 10-21, iar duminică 2 iunie este între 10-20. Sunt peste 4000 de titluri noi și un număr total de peste 1.000.000 de cărți aflate la vânzare, multe la reducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *