adelaparvu.com despre solutie de a masca balconul, Foto The Garden Trellis (2)

In Balcoane

Mai multă intimitate pe balcon

Sunt situații în care balustrada balconului sau terasei lasă la vedere totul, iar când vrei să-ți petreci timpul liber cât mai relaxant posibil, s-ar putea să simți nevoia de intimitate. Da, mulți dintre voi m-ați întrebat despre variante de a masca parțial zona balconului. Uite, osoluție ar putea fi decorarea balconului sau terasei cu elemente decorative, respectiv cu jardiniere și spaliere. Asfel, nu încalci nicio reglementare vizavi de schimbarea fațadei (cum e în cazul construcțiilor fixe de tipul pergolelor) pentru că este o soluție decorativă și temporară, dar beneficiezi și de intimitate, plus mai multă suprafață de verdeață. Atenție însă la dimensiunile jardinierelor, să nu-ți ocupe prea mult din spațiul balconului sau terasei și, de asemenea, atenție la designul spalierelor, astfel încât să se potrivească cu fațada clădirii. Modalitatea aceasta de intimizare a spațiului terasei sau balconului se poate face cu elemente din lemn tratate și finisate pentru a rezista la exterior.  Pe piața europeană există multe variante și produse, cum sunt și cele din imagini de la producătorul englez The Garden Trellis, care are și site cu prețurile afișate vezi AICI. La noi oferta este destul de restrânsă, dar poți găsi jardiniere cu spaliere sau spaliere decorative, doar că majoritatea sunt cu finisaj din lemn natur. Însă cu siguranță imaginile de mai jos te vor inspira și îți vor da idei!

adelaparvu.com despre solutie de a masca balconul, Foto The Garden Trellis (5)

adelaparvu.com despre solutie de a masca balconul, Foto The Garden Trellis (2)

adelaparvu.com despre solutie de a masca balconul, Foto The Garden Trellis (4)

adelaparvu.com despre solutie de a masca balconul, Foto The Garden Trellis (3)

adelaparvu.com despre solutie de a masca balconul, Foto The Garden Trellis (7)

adelaparvu.com despre solutie de a masca balconul, Foto The Garden Trellis (18)

adelaparvu.com despre solutie de a masca balconul, Foto The Garden Trellis (1)

Foto: The Garden Trellis

 

 

5 raspunsuri pentru Mai multă intimitate pe balcon

  1. Elena Stancu spune:

    Buna ziua,

    Super idee, mi-ar placea si as face asa ceva cu balconul meu, chiar aveam nevoie de aceasta idee.
    Dar, am o intrebare, pentru a monta aceste panouri am nevoie de Autorizatie de la Primarie?
    Multumnesc,
    Elena

    • Adela Parvu spune:

      Bună Elena! Am precizat că nu e nevoie de autorizație pentru că e o soluție temporară 🙂 Practic nu se fixează nimic care să nu poată fi demontat.

    • Andreea spune:

      Pot confirma și eu că nu este nevoie de autorizație, deoarece există și structuri mai solide pentru acoperirea teraselor care sunt, tot așa, considerate temporare și demontabile (pergole retractabile).

  2. Buna seara! In conditiile in care din ce in ce mai mult se dezvolta ansambluri rezidentiale in spatii si locatii tot mai „inghesuite”, aceste recomandari sunt foarte utile. Pentru cei care au posibilitatea de a achizitiona o locuinta cu terasa sau oricum la un nivel superior, este ceva foarte placut sa te relaxezi intr-un asemenea cadru. Dificultatile apar in cazul celor care chiar deschid fereastra si sunt la mai putin de 5 metri distanta de vecinii de vis-a-vis. O vara frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *