adelaparvu.com despre amenajare balcon deschis, Foto Reveny (1)

In Balcoane

Loc de relaxare pe balcon

Multe din blocurile noi sunt proiectate cu balcoane deschise, care descurajează depozitarea lucrurilor de uz caznic, așa cum se obișnuiește la noi. Dar dacă nu pot fi folosite pentru depozitare, poate că merită ca aceste balcoane să fie amenajate ca zone de relaxare. Și ca să-ți dau o idee îți arăt azi o variantă prin care balconul poate deveni locul preferat când vremea este bună. Sunt câteva tructuri însă de care merită să ții cont, mai ales când o parte din balcon este la vedere și dinspre interior. Dar hai să-ți spun despre ce este vorba.

Mobila din categoria celei de grădină poate fi adaptată și pentru balcon, dar atenție să mergeți la cumpărături cu dimensiunile luate de pe balcon. Pentru locuri de ședere este suficient să aveți bănci cu lățimea de 40 cm, care pot avea ladă de depozitare. Împortant este ca în fața locurilor de ședere să existe un spațiu de circulație de minimum 60 cm. Accesoriile textile pot face băncile cu structură metalică și îmbrăcate cu ratan artificial mult mai comode.

Mobila din categoria celei de grădină poate fi adaptată și pentru balcon, dar atenție să mergeți la cumpărături cu dimensiunile luate de pe balconul vostru. Pentru locuri de ședere nu vă gândiți la seturi de grădină, pentru că este suficient să aveți bănci cu lățimea de 40 cm, care pot avea ladă de depozitare. Important este ca în fața locurilor de ședere să existe un spațiu de circulație de minimum 60 cm. Accesoriile textile pot face băncile cu structură metalică și îmbrăcate cu ratan artificial mult mai comode.

E bine să ții cont și de înălțimea parapetului ferestrei și de cea a balustradei. Când îți amenajezi locul de relaxare pe balcon e bine ca din punct de vedere vizual totul să fie la un nivel ascuns privirilor atât din stradă, cât și din casă. În plus, asta oferă și siguranța că decorațiunile textile vor rămâne în spațiul balconului, chiar dacă dă o rafală de vânt. Deci, când alegi mobila, fii pe fază și la înălțimea ei. O înălțime de 40 cm este acoperitpare (cam cât un taburete).

E bine să ții cont și de înălțimea parapetului ferestrei și de cea a balustradei. Când îți amenajezi locul de relaxare pe balcon e bine ca din punct de vedere vizual totul să fie la un nivel ascuns privirilor atât din stradă, cât și din casă. În plus, asta oferă și siguranța că decorațiunile textile vor rămâne în spațiul balconului, chiar dacă dă o rafală de vânt. Deci, când alegi mobila, fii pe fază și la înălțimea ei. O înălțime de 40 cm pentru mobila destinată șederii este acoperitoare (cam cât un taburete).

Pardosela poate fi una cu aspect de lemn sau chiar din lemn, dar montată pe suporți care să lase apa de ploaie să se scurgă. De asemenea, trebuie să verifici dacă montarea unei pardoseli noi nu împiedică ușa de acces pe balcon să se deschidă. În altă ordine de idei, zona care se vede cel mai bine de pe balcon în casă merită să fie amenajată cu plante verzi. Astfel, ele vor fi prezente atât pe balcon, dar se vor vedea frumos și de la interiorul casei.

Pardoseala poate fi una cu aspect de lemn sau chiar din lemn, dar montată pe suporți care să lase apa de ploaie să se scurgă. De asemenea, trebuie să verifici dacă montarea unei pardoseli noi nu împiedică ușa de acces pe balcon să se deschidă. În altă ordine de idei, zona care se vede cel mai bine de pe balcon în casă merită să fie amenajată cu plante verzi. Astfel, ele vor fi prezente atât pe balcon, dar se vor vedea frumos și de la interiorul casei.

Contează mult nu doar plantele, ci și ghivecele și măștile de ghivece, mai ales dacă plantele urmează să fie transferate în casă pe timpul sezonului rece. De multe ori aspectul unui balcon este alterat de imaginea ghivecelor de plastic, care arată ieftin și neîngrijit. De asemenea, ia în considerare o așezare etajată, o masă îngustă, dar înaltă poate aduce plantele la un nivel al privirii, deci să fie mai vizibile, iar de desubt căștigi spațiu de depozitare. Sper să te inspire și pe tine!

Contează mult nu doar plantele, ci și ghivecele și măștile de ghivece, mai ales dacă plantele urmează să fie transferate în casă pe timpul sezonului rece. De multe ori aspectul unui balcon este alterat de imaginea ghivecelor de plastic, care arată ieftin și neîngrijit. De asemenea, ia în considerare o așezare etajată, o masă îngustă, dar înaltă poate aduce plantele la un nivel de impact al privirii, deci să fie mai vizibile, iar dedesubt câștigi spațiu de depozitare. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Reveny

Un raspuns pentru Loc de relaxare pe balcon

  1. Teodora spune:

    Bună seara! Vă rog să faceţi propuneri pentru o balustradă de balcon pe postament de zid din beton (alb) şi paravane laterale. Balconul fiind la etajul 7 orientat spre nord, adică cu vanturi puternice iarna şi primăvara, zăpadă, ploi furioase cu gheaţă uneori (de a spart geamurile din sticlă ale vechiului glasvant). Culoarea balustradei este galbui/galben.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *