adelaparvu.com despre carte dedicata cresterii cainilor, Foto Adela Parvu (6)

In Idei pentru acasa

Cum să crești un câine în apartament

Da, unii s-ar întreba cum să te gândești să ai un câine în apartament, dar alții, poate la fel ca mine, și din ce în ce mai mulți, nu-și pot imagina viața fără un patruped. Iubesc animalele și pot spune că familia mea este una extinsă. Practic, am și o familie canină formată din trei membrii (vezi foto mai jos). Este o mare responsabilitate să ai în grijă niște suflețele, iar animalele, la fel ca și oamenii au drepturile lor. Am aflat despre toate drepturile lor (recunosc că nu mi-am pus problema) dintr-o carte bine concepută și îngrijit editată „Cum să crești un câine în apartament„, scrisă de autoarea franceză Sandrine Otsmane (specialist în comportamentul câinilor și pisicilor vezi site-ul ei AICI), carte publicată la editura Litera și pe care o găsești atât în librării, cât și în magazinele online. Și da, ai recomandări privind tipurile de câini potriviți pentru traiul în apartament și nu, nu e vorba de cei de talie mică, ci de caracterul celor mai vechi companioni ai omului.

adelaparvu.com despre carte dedicata cresterii cainilor, Foto Adela Parvu (7)

Câinii familiei mele, de la stânga la dreapta: Tasha (mama), Shalosh (fiica), Sheket (tatăl).

adelaparvu.com despre carte dedicata cresterii cainilor, Foto Adela Parvu (1)

Cartea este disponibilă într-un format prietenos, are multe sfaturi, bine grupate și semnalate. O găsești la prețul de circa 49 de lei.

adelaparvu.com despre carte dedicata cresterii cainilor, Foto Adela Parvu (4)

Soțul meu, Adrian Pârvu, lecturând alături de Shalosh, cea mai tânără dintre cățelușii noștri.

Am cumpărat de ceva timp cartea, dar mi-am dat seama că merită să o semnalez din două motive: 1. Prinde bine celor care dețin deja un câine pentru că pot afla multe lucruri utile, 2. Este excelentă pentru cei care și-ar dori un câine, dar nu s-au decis încă să-l ia și, în special, părinților presați de către cei mici în privința unui patruped. Cartea, din categoria, celor utile, are capitole clare, simple, ordonate pe subiecte, așa că orice dilemă ai avea în îngrijirea unui câine, sigur vei găsi sfaturi bune în ea. Cert este că vei fi mult mai conștient de ceea ce înseamnă să fii proprietarul unui câine (sau al mai multor câini, cum e și cazul meu) și că, pe lângă alinarea pe care ți-o poate aduce compania lui, ceea ce este benefic din această relație cu o altă specie este că înveți să fii un om mai deschis, mai atent, mai grijuliu. Până la urmă, dacă reușești să te înțelegi cu un câine, cu siguranță îți va fi mai ușor să comunici cu semenii tăi. Pe de altă parte, dacă te-ai decis să nu ai un câine, vei avea toate argumentele necesare, după ce vei citi cartea, deci nu îți va părea rău, dar vei privi cu mai multă simpatie animalele de companie și pe proprietarii lor. Sper să-ți prindă bine această carte!

Foto: Adela Pârvu

3 raspunsuri pentru Cum să crești un câine în apartament

  1. Neli spune:

    Dar sa crești doi?

    received_1029055263826322

  2. Lenuta39 spune:

    Animalele iti fac viata mai frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *