adelaparvu.com despre materiale de constructii sanatoase, gama Klima de la Baumit, Foto Baumit (2)

In Constructii

Materiale de construcție sănătoase pe bază de minerale

Sunt foarte mulți oameni preocupați de a construi case sănătoase, mai ales că în ultimii ani poluarea afectează și îi sensibilizează în special pe copii, care au din ce în ce mai multe alergii. Oamenii inhalează până la 13,5 kg de aer interior şi 1,5 kg de aer proaspăt pe zi – cu cantităţi atât de mari, calitatea aerului este vitală. Umiditatea aerului, puritatea şi temperatura au un impact crucial asupra calităţii vieţii noastre şi în consecinţă, asupra sănătăţii noastre. Partea bună este că pe lângă interesul crescut al oamenilor pentru case sănătoase, există companii de materiale de construcție care sunt atente la acest aspect, iar Baumit este lider în domeniu atât prin produse, dar și prin cercetare. De curând, au lansat noua gamă Klima, disponibilă și în România, care permite echilibrarea umidității la interior, produse pe care au reușit să le fabrice după ce le-au testat în VIVA – Parcul de Cercetare Baumit – cel mai mare parc de cercetare din Europa pentru compararea diferenţelor dintre diferite materiale de construcţie şi a metodelor de construcţie. Dar hai să-ți spun mai multe și să afli cum varul bunicilor a fost încorporat în produse absolut inovatoare pentru construcțiile contemporane.

adelaparvu.com despre materiale de constructii sanatoase, gama Klima de la Baumit, Foto Baumit (3)

În ziua de azi, construcţia eficientă din punct de vedere energetic înseamnă clădire bine etanşată. În consecinţă, toţi poluanţii emanați de materialele de construcții, finisaje și mobilă rămân la interior mai mult timp. De aceea, contează ca materialele de construcţie să nu conţină substanţe poluante. Baumit a creat şi a oferit timp de 25 de ani soluţii de sistem benefice şi ecologice cu produsele sale pentru aer interior sănătos, iar cele mai noi fac parte din gama Klima, elaborată după doi ani de cercetări intense realizate în parcul VIVA.

adelaparvu.com despre materiale de constructii sanatoase, gama Klima de la Baumit, Foto Baumit (7)

VIVA – Parcul de Cercetare Baumit – a fost dezvoltat ca fiind cel mai mare proiect de cercetare din Europa pentru compararea diferenţelor dintre variate materiale de construcţie şi a metodelor de construcţie. Datele colectate din parcul de cercetare VIVA sunt analizate și de Institutul Austriac pentru biologia şi ecologia clădirilor (IBO), Universitatea de Ştiinţe Aplicate Burgenland şi Universitatea de Medicină din Viena. Astfel, în urma unui studiu intensiv, derulat în ultimii doi ani de zile, s-au colectat peste 5 milioane de date, iar cei de la Baumit au putut crea noi materiale de construcție sănătoase.

adelaparvu.com despre materiale de constructii sanatoase, gama Klima de la Baumit, Foto Baumit

În parcul de cercetare există acum 12 case construite prin variate metode de construcţie – de la construcţii masive, beton şi cărămidă până la cherestea şi structuri uşoare din lemn. Acestea au fost finisate cu diferite sisteme de materiale interioare şi exterioare. Casele au dimensiunile interioare de 3 x 4 metri. Fiecare are o fereastră şi o uşă. Toate casele au aceleaşi condiţii climatice exterioare şi aceeași valoare U (coeficient de transfer termic) pentru pereţii exteriori. Pentru materialele de construcţie, au fost alese în mod deliberat produsele care sunt disponibile pe piaţă. În fiecare casă există peste 30 de senzori care analizează parametrii fizici non-stop, iar datele culese au ajutat și ajută pentru crearea de produse de construcții adecvate sănătății oamenilor.

adelaparvu.com despre materiale de constructii sanatoase, gama Klima de la Baumit, Foto Baumit (6)

Indiferent de ce arhitectură alegeţi când construiţi o casă, pentru a avea o locuință clădită sănătos trebuie să aveți în vedere, conform specialiștilor Baumit, următoarele aspecte: 1. Controlul umidităţii, 2. Aer curat la interior, 3. Confort termic. Specialiștii de la Baumit, după ce au analizat peste 5 milioane de toate timp de 2 ani de zile, au ajuns la concluzia că materialele de construcție clar au un impact direct asupra sănătății noastre. Și nici nu e de mirare pentru că 90% din timpul nostru este petrecut la interiorul clădirilor.

adelaparvu.com despre materiale de constructii sanatoase, gama Klima de la Baumit, Foto Baumit (2)

Acum, concret, cei de la Baumit au creat gama de produse Klima, practic un sistem complet, care include tencuieli, gleturi și vopseluri care împreună reușesc să regleze umiditatea (nici prea uscat, nici prea umed) și să confere un aer sănătos la interior (bază minerală care inhibă apariția mucegaiurilor), fără compuși toxici sau emisii care să dăuneze sănătății. Ceea ce m-a uimit a fost faptul că majoritatea produsele Klima au în componență varul, clasicul var folosit de către bunicii noștri, dar într-o formulă mult mai avansată – de la glet la tencuială și vopsea. Secretul? Produse de construcție pe bază de minerale, care lasă pereții să respire, dar care nu lasă loc dezvoltării microbilor și microorganismelor, fără emisii de solvenți sau alte substanțe toxice.

adelaparvu.com despre materiale de constructii sanatoase, gama Klima de la Baumit, Foto Baumit (4)

Până acum, cei care doreau să construiască și să finiseze casa cu materiale sănătoase se gândeau la metode tradiționale, dar din păcate acestea presupun etape lungi de uscare, iar meșterii care să le aplice conform metodelor tradiționale nu mai există. Este remarcabil faptul că Baumit a reușit să fabrice un sistem complet, sănătos, cu toate certificările valabile la nivel European, dar să fie produse care se pot aplica și usca conform metodelor actuale. Spre exemplu, există gletul de var pastă Klima, care se poate aplica pe beton, tencuieli pe bază de var-ciment, BCA, gips-carton, deci materiale care se folosesc des în ziua de azi. De asemenea, vopselurile ecologice Klima, fără miros, cu putere ridicată de acoperire se pot colora, deci poți avea la interior orice nuanță, dar ea să fie una sănătoasă, care nu emane niciun tip de substanță toxică și care inhibă apariția mucegaiurilor.

adelaparvu.com despre materiale de constructii sanatoase, gama Klima de la Baumit, Foto Baumit (1)

adelaparvu.com despre materiale de constructii sanatoase, gama Klima de la Baumit, Foto Baumit (5)

Merită să știi despre aceste produse nou lansate pentru că sunt gândite a fi aplicate conform tehnicilor actuale pentru beneficii majore sănătății. Așa că, dacă vrei să ai o casă sănătoasă, musai citește, informează-te despre sistemul de produse Klima și gândește-te că o casă este construită pentru mult timp, că petreci o bună perioadă din viață la interiorul ei și că aerul de la interiorul ei îți influențează direct sănătatea ta și a familiei tale. Uite aici site-ul https://healthyliving.baumit.com/ro/ unde ai toate informațiile, inclusiv de unde poți cumpăra aceste produse care funcționează ca sistem, deci împreună. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

© Foto: Franz Baldauf , Baumit Wopfinger

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *