adelaparvu.com despre garsoniera 39 mp, cu canapea in bucatarie, design Ekaterina Burdina, Foto Mikhail Loskutov (3)

In Design Interior, Garsoniere

Garsonieră de 39 mp cu loc de canapea în bucătărie

Când spațiul este mic ca și suprafață, dar îți dorești mai multe funcțiuni, câteodată singura variantă este ca acestea să fie comprimate și reorganizate. Și da, schimbările mici pot însemna mult atunci când sunt adaptate stilului de viață. Ca să vezi concret despre ce vorbesc, am ales să-ți prezint azi o garsonieră de 39 metri pătrați, unde nu s-au făcut modificări de spațiu, dar unde a fost regândită mobilarea și poziția dotărilor. Cuplul de tineri care locuiește aici și-a dorit ca în cameră să fie un ambient aerisit, cu loc suficient pentru pat, astfel încât să se poată odihni fără probleme, dar și-au dorit o modernizare a bucătăriei astfel ca în acest loc să poată lua masa, dar și să poată primi prieteni. Nu știau cum să procedeze, așa că au apelat la designerul Ekaterina Burdina, care le-a propus ca odată cu schimbarea finisajelor și a mobilierului, lucrurile să fie ajustate. Dar hai să vezi despre ce este vorba.

adelaparvu.com despre garsoniera 39 mp, cu canapea in bucatarie, design Ekaterina Burdina

Inițial, garsoniera avea deja bucătăria extinsă către logie, dar mobilarea se oprea cu o masă de tip bar înainte de colțul cu unghi atipic al spațiului. Designerul a regândit mobilarea astfel ca acel colț să fie trasformat într-o nișă pentru depozitare, iar blatul să fie mai generos. Camera era ticsită de mobilă și avea atât canapea, cât și loc de pat, alte piese de mobilier pentru depozitare neavând loc. Modificările prevăzute de designer au fost închiderea cu ușă interioară a spațiului, apoi prezența unui dulap, care pe lângă micul dressing din hol să suplimenteze spațiul pentru haine. În baie, era destul de incomod de folosit vasul de toaletă pentru că în fața lui exista mașina de spălat rufe, așa că designerul a luat în considerare montarea unui uși care se deschide în afară și prelungirea peretelui astfel ca vasul de toaletă să poată fi mutat.

adelaparvu.com despre garsoniera 39 mp, cu canapea in bucatarie, design Ekaterina Burdina, Foto Mikhail Loskutov (8)

Înainte de renovare locuința avea finisaje obișnuite și mobilă pe comandă, dar ele nu se potriveau cu gusturile noilor proprietari.

adelaparvu.com despre garsoniera 39 mp, cu canapea in bucatarie, design Ekaterina Burdina, Foto Mikhail Loskutov (1)Designerul a prevăzut schimbarea finisajelor, astfel ca imaginea de după renovare să fie mult mai armonioasă și caldă. Astfel, în prima parte a garsonierei, holul și bucătăria au pardoseala îmbrăcată cu același tip de gresie (de la VitrA), care dă un aer mai familiar. Combinația de bază este de crem cu accente de albastru, așa că la nivelul finisajelor totul este simplu, pentru un aspect ordonat.

adelaparvu.com despre garsoniera 39 mp, cu canapea in bucatarie, design Ekaterina Burdina, Foto Mikhail Loskutov (3)

Bucătăria a fost tratată ca un spațiu de zi cu loc de canapea și masă, devenind practic și micul living al cuplului. Prin reoganizarea colțului bucătăriei cu o nișă destinată depozitării, blatul a putut fi prelungit și ansamblul de mobilier mai bine încadrat, comparativ cu ce exista înainte. Masa și scaunele sunt alese cu un design simplu, care nu încarcă vizual spațiul.

adelaparvu.com despre garsoniera 39 mp, cu canapea in bucatarie, design Ekaterina Burdina, Foto Mikhail Loskutov (2)

Pentru că bucătăria este și spațiu de zi, designerul a ales o faianță cu un model similar unui tapet (de la Elios Ceramica, model Etnic B Light Blue). Astfel, deși mobila este simplă, albă cu mânere discrete, faianța vine să decoreze armonios încăperea multifuncțională. În varianta când primesc oaspeți, cei doi tineri care locuiesc aici pot muta cu ușurință masa (de La Redoute) și scaunele (de la Ikea), care sunt ușoare și facil de manevrat.

adelaparvu.com despre garsoniera 39 mp, cu canapea in bucatarie, design Ekaterina Burdina, Foto Mikhail Loskutov (9)

Pentru ca spațiu lung și îngust al bucătăriei să nu devină aglomerat, s-a ales o canapea fără spătar și brațe laterale, aceste elemente fiind prezente doar parțial pe o latură. Practic, este un divan, dar cu șezut adânc, confortabil similar unei canapele.

adelaparvu.com despre garsoniera 39 mp, cu canapea in bucatarie, design Ekaterina Burdina, Foto Mikhail Loskutov (4)

Ușa interioară a dormitorului este prevăzută cu sticlă, astfel ca lumina naturală să pătrundă și către hol, dar și pentru ca încăperea să pară mai spațioasă. Locul de pat este marcat prin tapetul ce îmbracă peretele din zonă, dar totul în nuanțe discrete, cât mai neutre și calde.

adelaparvu.com despre garsoniera 39 mp, cu canapea in bucatarie, design Ekaterina Burdina, Foto Mikhail Loskutov (5)

Spațiul camerei este acum mai aerisit, dar tot mic, de aceea, după ce au ales un pat confortabil necesar pentru odihnă, noptierele prevăzute aici au fost alese cu dimensiuni mai mici pentru a putea fi adaptate locului disponibil.

adelaparvu.com despre garsoniera 39 mp, cu canapea in bucatarie, design Ekaterina Burdina, Foto Mikhail Loskutov (10)

Parchetul este montat pe diagonală în direcția ușii de intrare în dormitor, astfel că spațiul pare mai lung. S-a renunțat la covoare, iar finisajul de cărămidă existent inițial pe balcon a fost înlocuit cu zugrăveală simplă, albă pentru mai multă luminozitate.

adelaparvu.com despre garsoniera 39 mp, cu canapea in bucatarie, design Ekaterina Burdina, Foto Mikhail Loskutov (7)

Locul vasului de toaletă a fost mutat și în funcție de el regândit și peretele din lateralul lui, pentru ca ușa interioară să nu se lovească de vas. În plus, ușa interioară a fost prevăzută să se deschidă înspre exterior. Mutarea vasului de toaletă a implicat și mutarea caloriferului, dar și poziționarea gurilor de vizitare mai sus, în spațiul mai ușor accesibil.

adelaparvu.com despre garsoniera 39 mp, cu canapea in bucatarie, design Ekaterina Burdina, Foto Mikhail Loskutov (6)

Mobilierul din baie este prevăzut mai înalt pentru că în lateralul lavoarului este ascunsă mașina de spălat rufe, după fețele mobilierului false, care mimează prezența sertarelor. Între mobilier și vasul de toaletă a fost prevăzut loc suficient pentru accesarea mașinii de spălat rufe. Modificări mici, dar de impact pentru viața de zi cu zi a tinerilor care locuiesc aici. Și da, o nouă imagine a casei creionată prin finisaje, culori și un mobilier armonios corelate între ele. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Mikhail Loskutov

 

7 raspunsuri pentru Garsonieră de 39 mp cu loc de canapea în bucătărie

 1. Mihaela Tulus spune:

  Buna ziua,

  Am o rugaminte – de multa vreme urmaresc modelul acesta de blat in baie – ati putea sa imi spuneti unde il gasesc? sau unde este facut la comanda, din ce material?

  multumesc

 2. Monica spune:

  Buna ziua,

  va urmaresc cu interes, si imi plac foarte mult articolele dvs.
  Sunt in curs de amenajare a dormitorului si caut un pat tapitat. Imi place cel prezentat, imi puteti spune unde il gasesc. Multumesc.

 3. Diana spune:

  Buna ziua,

  Va urmaresc postarile si imi plac foarte mult. Va rog frumos daca se poate sa ne recomandati un consultant pentru astfel de amenajări (geniale ca si reorganizare spatiu, armonioase si nu f scumpe) si in Cluj – apartament 64 mp.

  Multumesc.

 4. Anca spune:

  Buna ziua,

  Imi puteti spune va rog de unde este achizitionata canapeaua/divan din bucatarie sau de unde as putea cumpara ceva asemanator?

  Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *