adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (22)

In Case, Design Interior

Un refugiu de vacanță pentru toată familia

Am auzit de nenumărate ori cupluri care spuneau că-și doresc de la o casă lucruri total diferite. Dacă soțiile visau la ceva romantic, soții lor visau la un loc de grătar sau la o zonă bar unde să-și invite prietenii. Doamnele se gândeau la detalii în stil shabby chic, domnii la un teren de tenis sau o piscină încălzită. Da, cumva femeile se orientează către atmosfera interioară, pe când bărbații se gândesc la relaxare activă. Ei bine, cum ai putea face ca toate aceste lucruri să fie întrunite într-o singură casă? Cum să le combini? Poate că nici n-ar trebui combinate, ci pur și simplu materializate ca atare. Și exact asta a făcut o familie din Anglia. Proprietarii, mari amatori de călătorii, au decis să-și folosească experiența acumulată din postura de turiști, dar și din cea de părinți pentru a amenaja un conac vechi din zona rurală a regiunii Somerset, astfel ca pe generoasa proprietate să-și ofere și să le ofere și altora tot ce și-ar fi dorit: de la interioare romantice la spații dedicate jocului și activităților sportive, astfel ca familiile cu copii să poată petrece vacanțe de neuitat și niciun membru al familiei să nu se plictisească, indiferent de modul de relaxare preferat. Au denumit locul Viola, și atunci când nu-l folosesc ei, îl închiriază turiștilor. Așa că, dacă ai curiozitatea să vezi cum poți avea de la bucătărie în stil cottage la sală de gaming cu simulator, de la locuri pe terasă romantice la teren de tenis și altul de golf, toate îmbrăcate de fațade vechi, renovate, merită să mergi într-o vacanță în acest loc sau măcar să arunci aici o privire asupra amenajării.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (26)

Când te gândești la refugiu ce-ți vine prima dată în minte? Pentru unii înseamnă locuri de relaxare în aer liber, undeva unde totul în jur emană tihnă, pentru alții înseamnă joacă și jocuri pe care să le poată practica alături de prieteni dragi. Ei bine, toate sunt posibile pe această proprietate, gândită pentru deconectare, fie pasivă, fie activă.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (13)

Proprietatea are o suprafață are, de circa 4,5 hectare, pe care sunt amenajate multe locuri de recreere. Dacă imediat pe lângă conac sunt construite piscina, locul de gărtar și foișorul, foarte aproape sunt amenajate un lac cu o căsuță idilică, un teren de golf, loc de trambulină, dar și teren de tenis. Un adevărat loc al visurilor împlinite pentru orice familie care-și dorește să aibă chiar totul acasă.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (2)

Bucătăria este un spațiu care comunică deschis cu un loc de siestă și cel de sufragerie. Amenajată în stil cottage, locul de gătit are multe ferestre. Ca atare, corpurile suspendate sunt prevăzute doar în locurile dintre ferestre, dar deschise. O masă generoasă în mijlocul spațiului asigură locul perfect pentru a găti împreună sau a savura preparatele locale. Partea actuală a bucătăriei, cu electrocasnice contemporane, este grupată într-un corp de mobilier cu cornișă, situat după ușa de acces în bucătărie. Combinație reușită între imaginea rustică și ce actuală.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (1)

Între bucătărie și sufragerie, spațiul lung și îngust a fost exploatat frumos cu un loc de siestă, marcat prin piese de mobilier tapițate și confortabile, iar la nivelul iluminatului printr-un candelabru elaborat. Proximitatea ușii de acces către exterior, face locul cu atât mai odihnitor, cu cât prin ferestre se vede amenajarea verde din exterior.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (3)

Sufrageria este amenajată cu piese în stil shabby chic, masa fiind făcută pe comandă din lemn recuperat, iar scaunele, în două modele și două nuanțe sunt inspirat alternate. Modul de servire este simplu, fără față de masă, suporturi sau naproane, tocmai pentru a lăsa la vedere textura naturală a blatului. Însă, vesela este contemporană și evident aleasă albă pentru un plus de eleganță.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (5)

Pe lângă ferestre, care conferă lumina naturală din plin și o stare de bine, în zona sufrageriei, mai există un punct de atracție: soba de tip godin. Aceasta este încadrată în gura vechiului șemineu al conacului, păstrată și recondiționată acum ca element decorativ.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (7)

Un living generos amenajat cu tente vânătorești, dar cu o zonă de șemineu mai actuală, invită la relaxare prin confortul nuanțelor de pământ și al canapelei generoase. Camera, cu înălțimea mică, datorită vârstei clădirii, are pardoseala din piatră, una veche, care este frumos pusă în evidență de plinta albă, nou montată.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (6)

Dacă partea de conversație a livingului este tratată mai actial, în spatele canapelei un loc de birou cu masă veche este prezent pentru cei care se simt inspirați să creeze aici. Alte piese shabby chic sunt frumos grupate pe lângă ferestre pentru a creiona atmosfera alături de decorațiunile textile în nuanțe deschise.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (4)

Un alt living mai intim este amenajat la parter, loc în care zona sobei este frumos încadrată de fostul șemineu, modificat pentru a fi bine încadrat în noul spațiu. Elementele din lemn vechi, cel deasupra șemineului și de la nivelul ușii interioare, sunt frumos armonizate. Nuanțele neutre de griuri, marouri și bejuri sunt plăcut combinate pentru un ambient neutru, pe gustul multora.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (8)

Holul principal cu scara interioară ce duce către dormitoarele de la etaj este unul spectaculos, grație înălțimii lui, a structurii din lemn la vedere, dar și pentru că lumina naturală pătrunde din plin aici, grație noilor ferestre Velux montate în acoperiș. S-a obținut un efect de luminator, care impresionează. Totul este gândit în nuanțe de lemn, griuri și tușe de alb, fără multe culori, tocmai pentru a lăsa loc detaliilor să fie evidențiate, de la ritmul baluștrilor scării interioare la decorațiunile de la nivelul mobilierului.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (9)

Piese noi și vechi alcătuiesc pe holul principal decoruri pe care te aștepți să le vezi într-un conac destinat relaxării, dar care să-ți ofere și senzația de acasă. De aici și finisajele cu patină care să spună o poveste în acord cu fațadele vechi.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (10)

Dormitoarele sunt amenajate fiecare în alt mod, dar deschiderea pe care ferestrele o au către proprietate completează excelent ambientele. Unul dintre dormitoare este decorat în alb și albastru, are un spațiu intermediar către baie.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (11)

Nișele și spațiile atipice de la mansardă sunt reușit exploatate prin aranjamente decorative, dar și funcționale, cum ar fi și acest loc de banchetă elegant marcat prin mobilier și corpul de iluminat.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (12)

Băile sunt tratate diferit, în acord cu fiecare dormitor în parte. Aici, o cadă impozantă este strategic plasată lângă ferestre pentru ca ea să devină un adevărat loc de relaxare. Este genul de amenajare pe care cu greu ai putea să o materializezi în mediul urban sau undeva cu vecinii aproape, așa că aici, unde terenul în jur este generos, fără vecini, soluția este mai mult decât binevenită.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (16)

Alb și gri, o combinație odihnitoare, mai ales când dormitorul beneficiază de multe ferestre, iar razele soarelui ori lispa lor colorează de fiecare dată altfel interiorul. Tăblia dantelată, motivele de la nivelul covorului sunt lăsate să respire prin zugrăveala simplă și piesele mici de mobilier mai puțin elaborate. Și da, evident că lenjeria de pat albă este cea mai bună alegere.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (15)

Cameră cu înălțimea joasă, dar nu mai simți acest lucru când așezat în pat ai ce să admiri pe fereastra din fața ta.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (20)

Cadă pe picioare, preferată de multe doamne, nu putea lipsi din acest loc de vacanță destinat plăcerilor. Soluția de amplasare atipică a căzii, pe colț, a fost dictată atât de orientarea ferestrelor, cât și de posibilitatea trasării instalațiilor de apă. Cert este că acest mod de poziționare asigură și posibilitatea de a curăța mai ușor pe lângă cadă, un aspect important mai ales când vine vorba despre turism.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (19)

Da, un dormitor cu siguranță pe gustul fetițelor, iar proprietarii acestui conac știu asta din experiență, așa că n-au ezitat să amenajeze cu accente de roz unul dintre dormitoare. Pentru că mobila aleasă este una mai elaborată, au ales ca pardoseala să fie simplă, respectiv îmbrăcată cu mochetă gri, care să confere un fundal neutru, alături de pereți, pentru țesăturile colorate în roz.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (21)

Acolo unde au existat și s-au putut recondiționa, s-au păstrat gurile vechilor șemineuri. Însă, ele sunt acum decorative, conacul beneficiind de încălzire cu calorifere.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (18)

Multe dormitoare în stil shabby chic, dar nu numai. Există și unele mai potolit amenajate, mai pe gustul celor care preferă liniile actuale, astfel ca simplitatea să le ofere confortul necesar. Însă abordarea este în acord cu fațadele conacului, țesături pentru confort și un mic accent – tăblia capitonată care sugerează linia clasică.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (17)

Piscina cu apă încălzită este unul dintre punctele de atracție ale proprietății, frumos încadrată de alei largi de-a lungul cărora sunt dispuse piesele de mobilier destinat relaxării. Masa poate fi luată și în aer liber, aproape de piscină sau pot fi organizate petreceri.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (14)

Pe o latură a piscinei a fost construită o bucătărie de vară protejată, legată de un spații de depozitare și baie, mascate frumos prin construcție placată cu piatră și uși din lemn masiv.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (25)

Îți poți închipui orice scenariu cu atâtea spații dedicate, cum ar fi copiii în piscină mamele la plajă, iar tații la grătar. Tot ce este amenajat la texrior este gândit să poată fi folosit și pe timpul serii, grație unui sistem de iluminat bine amplasat și trasat.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (24)

Într-o clădire nou ridicată, aproape de piscină, sunt spații gândite pentru relaxare activă, în special pentru tați și băieți. De la nelipsitul bar la masă de ping-pong și loc pentru jocuri la consolă, spațiul este suficient de generos și pentru alte tipuri de jocuri sau petreceri.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (30)

Da, pentru cine visează să-și intre în formă pe timpul vacanței, proprietarii s-au gândit și la o sală de forță. Practic, pe această proprietate au amenajat tot ce și-ar fi dorit ei vreodată, ca atare nimic nu lipsește.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (29)

Simulatorul de Formula 1 cu sigurnață este una dintre actracțiile majore pentru tineri, care optează să închirieze proprietatea și pentru petreceri de burlaci.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (28)

Da, și teren de tenis pentru că atunci când vrei să oferi relaxare activă, sportul alb se numără printre preferate celor dornici să evadeze în zone liniștite și frumos amenajate.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (22)

De la ferestrele mansardei, priveliștea către lac este una idilică. Aici a fost amenajată o mică insulă în jurul căreia te poți plimba cu barca, un alt mod de a te delecta în acest loc spectaculos.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (23)

Sunt locuri pe care poate visezi că le vei avea, dar poate că nu „a avea” este verbul corect, ci a experimenta. Poți petrece o vacanță într-un loc de vis, unde găsești tot ce ți-ai imaginat vreodată, fără a te mai angrena în efortul de a-l construi.

adelaparvu.com despre conac Anglia, Viola, Butleigh, Foto Unique Home Stays (27)

O proprietate cu adevărat specială, cu de toate pentru toți, cu stiluri variate, dar cumva funcționează pentru că este gândit pentru așteptările din ziua de azi ale oamenilor. Poveste creionată în tușe vechi, dar cu tot confortul și dotările actuale pentru o vacanță dedicată familiei, unde cu siguranță niciun membru nu are cum să se plictisească. Așa că, dacă ți-ai dorit ceva anume și ai văzut aici, merită să petreci o vacanță în urma căreia să vezi cum sunt materializate diverse spații și dacă, după ce le folosești, consideri că le vrei neapărat și pentru tine ori e suficient că te afli printre norocoșii care au putut sta într-un astfel de loc, cum e Viola din Butleigh, Marea Britanie. S-a investit mult, a fost multă muncă pentru ca totul la final să fie dedicat relaxării, dar rezultatul este impresionant. Sper să ai ocazia să petreci vacanțe de neuitat aici!

Foto: © Unique Home Stays

 

4 raspunsuri pentru Un refugiu de vacanță pentru toată familia

 1. Lazăr Anca spune:

  Foarte frumos! Un loc in care as trai si as lucra cu drag!

 2. Brigita spune:

  Splendidaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  …e genul de amenajare favorit, cu tot ce inseamna asta…nu mai vorbesc de cladirea in sine,…la noi n-ai sa vezi niciodata asa ceva, si poate cu aceeasi suma de bani cheltuita,…si o spun cu mare parere de rau,…Cu stima, pentru tot ceea ce postati,

 3. Chiar este un loc de poveste! Felicitari celor care au investit efortul, timpul si banii pentru a crea o astfel de locatie.

 4. Ella spune:

  Extraordinar,de vis!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *