adelaparvu.com despre apartament 2 camere 40 mp, design Dream House, Foto Bachulski Fotografia (9)

In apartamente, Design Interior

Apartament cu 2 camere de 40 mp amenajat în stil shabby chic

Și o locuință de bloc poate avea o atmosferă romantică, dar pentru a amenaja într-un stil ce presupune multe detalii este o muncă dificilă. De ce? Pentru că într-un spațiu mic trebuie să ai viziunea ansamblul și să nu ajungi să încarci prea mult ambientul. Am ales să-ți prezint o amenajare reușită a unui apartament mic, unde schema cromatică, modul de montare al finisajelor, modelele și imprimeurile alese sunt toate luminoase și în ciuda varietății elementelor decorative atmosfera a rămas degajată. Este o locuință poloneză din Cracovia amenajată de designerii de la biroul Dream House Design, care au reușit să reinterpreteze stil shabby chic și să-l adapteze la bloc.

Fără dubiu că în ambientul acestei locuințe de 40 de metri pătrați contează enorm suprafața vitrată, adică ferestrele generoase care asigură un plus de luminozitate naturală. Apoi, modul simplu, dar eficient de organizare al spațiului. Pentru că dimensiunile locuinței sunt modeste, designerii au prevăzut ca într-una dintre camere să comprime bucătăria cu livingul. Practic o singură încăpere a devenit zona de zi, iar cea de-a două zona de noapte, ambele având legătură prin intermediul unui hol cu baia.

Pentru a alunga senzația de locuință de bloc s-au folosit finisaje precum panouri ce imită cărămida, cum e cel din zona de tv din living, de asemenea tapet cu imprimeuri delicate și plăci ceramice într-o singură nuanță, deschisă, dar cu un model clasic. Designerii au făcut compromisuri în privința amenajării livingului deschis către bucătărie, primul dintre ele fiind renunțarea la ideea de comodă pentru tv. S-au folosit de posibilitatea de-a suspenda televizorul și l-au așezat deasupra zonei de luat masa. Asta pentru că și-au dorit să ofere un loc de sufragerie a cărei imagine reinterpretează ideea de colțar într-o manieră elegantă. Apoi, pentru a distrage atenția de la caracterul tehnic al bucătăriei au ales să proiecteze un mobilier cât mai elegat, cu vitrine la nivelul corpurilor superioare și cu o hotă decorativă, pe lângă electrocasnice cu aspect vintage.

Designerii au mizat mult pe decorațiuni și piese mici de mobilier pentru a creiona atmosfera shabby chic din zona de zi, asta pe lângă finisajele unitare, căci pardoseala este din parchet peste tot, ceea ce face ca spațiul să pară mai amplu. Apoi gama de culori este una plăcută, iar constrastele sunt delicate. Pe un fundal de cremuri și bejuri, albastrul pastelat al tapetului și panourile ce imită cărămidă se simte mai degrabă ca texturi și tușe cromatice odihnitoare. Draperia și perdelele sunt și ele mai degrabă cu imagine pentru o cameră de zi decât pentur o bucătărie, un truc bun de-a aduce un plus de șarm acestei încăperi cu dublă funcțiune.

Camera dedicată odihnei este mai mult lungă și îngustă, ca atare poziționarea unul dulap cu alură clasică și finisaje tipice stilului shabby chic nu a fost deloc comodă. Dar și aici decorațiunile fac atmosfera pe lângă piesele de mobilier necesare și cu detalii și forme în tonul tematicii amenajării. Tapetul este ales foarte aproape de nuanța vopselei lavabile care îmbracă pereții, iar detaliile precum cornișele de la nivelul plafonului și plinta albă înaltă conturează frumos spațiul. Aceste îmbinări de materiale se citesc foarte bine mai ales în holul de la intrare.

Baia este suprinzătoare prin varietatea plăcilor ceramice folosite aici și inspirat montate pentru a creiona stilul shabby chic. Chiar dacă există cabină de duș actuală și mașina de spălat, în ambient atenția este direcționată de detalii frumoase precum modelul delicat de pe plăcile ceramice din zona lavoarului, mobilierul specific stilului, forma lavoarului și imprimeurile de pe pardoseală. Mult alb, deși plăcile au texturi variate (vezi în genul lambriurilor în sptele vasului wc), pentru a oferi senzația de luminozitate. Un apartament mic, dar cu poveste pentru fiecare colț al său, cu grijă pentru detalii și decorațiuni, care contează foarte mult pentru acest stil iubit de către mulți. De-a dreptul romantic apartamentul, nici n-ai zice că e la bloc. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 40 mp, design Dream House, Foto Bachulski Fotografia (22)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 40 mp, design Dream House, Foto Bachulski Fotografia (23)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 40 mp, design Dream House, Foto Bachulski Fotografia (24)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 40 mp, design Dream House, Foto Bachulski Fotografia (8)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 40 mp, design Dream House, Foto Bachulski Fotografia (9)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 40 mp, design Dream House, Foto Bachulski Fotografia (4)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 40 mp, design Dream House, Foto Bachulski Fotografia (2)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 40 mp, design Dream House, Foto Bachulski Fotografia (11)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 40 mp, design Dream House, Foto Bachulski Fotografia (5)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 40 mp, design Dream House, Foto Bachulski Fotografia (7)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 40 mp, design Dream House, Foto Bachulski Fotografia (10)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 40 mp, design Dream House, Foto Bachulski Fotografia (20)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 40 mp, design Dream House, Foto Bachulski Fotografia (19)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 40 mp, design Dream House, Foto Bachulski Fotografia (16)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 40 mp, design Dream House, Foto Bachulski Fotografia (17)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 40 mp, design Dream House, Foto Bachulski Fotografia (18)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 40 mp, design Dream House, Foto Bachulski Fotografia (21)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 40 mp, design Dream House, Foto Bachulski Fotografia (3)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 40 mp, design Dream House, Foto Bachulski Fotografia (15)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 40 mp, design Dream House, Foto Bachulski Fotografia (12)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 40 mp, design Dream House, Foto Bachulski Fotografia (14)

adelaparvu.com despre apartament 2 camere 40 mp, design Dream House, Foto Bachulski Fotografia (13)
Foto: Bachulski Fotografia

18 raspunsuri pentru Apartament cu 2 camere de 40 mp amenajat în stil shabby chic

  1. Cristina spune:

    Frumos! Stilul meu preferat. Îmi place acest stil pentru că emană caldură, atît prin atmosfera lui cît și prin materialele folosite, lemn, țesături. Simplu și frumos.

  2. Dumitrescu Mioara spune:

    Intr-un spatiu atat de mic , emana o atmosfera , calda , confort , totul este frumos , felicitari
    !

  3. Teo spune:

    O părere într-un singur cuvânt = DIVIN ! 🙂

  4. estera spune:

    Minunat

  5. eftimia spune:

    numai am nici un cuvint……am ramas muta

  6. Johanna spune:

    f.frumos!
    toate bune,pina la primul gatit de sarmale….cind pute in tot salonul si casa si se imprima in frumoasele draperii!!
    hotta nu reuseste sa absoarba tot! voebesc din experienta….

  7. raluca spune:

    Baia e totusi cam incarcata; iar dormitorul destul de inghesuit. Iar din experienta nu mai sustin de mult unirea bucatariei cu livingul.

  8. LINA spune:

    Si am vazut covorul din living! Este un model pe care as vrea sa il procur si eu. L-am vazut pe net. Acum am idee de cum ar arata. Multumesc! De mult caut in amenajarile moderne si covoare! Mie imi place casa sa fie calda si pufoasa cu multe perne si neaparat covor pe parchet. Macar in dormitor, unde este zona cea mai intima ar trebui sa fie si cea mai confortabila mai ales daca nu avem incalzire in pardoseala sau alte artificii. Oricum, ador toate postarile si le urmaresc indeaproape. Sanatate multa si forta de lucru pe mai departe!

  9. Geta spune:

    Apartamentul este f. placut amenajat, multi ne-am dori asa ceva, dar…sigur are 40 mp? Locuiesc intr-un apartament de 53 mp si toate incaperile sunt mult mai mici decat cele postate aici. De exemplu baia lor este cat bucataria noastra, in dormitor n-ar avea loc un pat dublu, de bucataria lor ce sa mai spun, probabil este cat camera de zi de la noi. Poate in poze imaginile par mai mari decat in realitate.

    • Adela Parvu spune:

      Geta, te induce in eroare unghiul de fotografiere, plus ai impresia ca spatiul e mai mare din cauza ferestrelor. Uita-te cu atentie la volumul mobilierului si ai sa-ti dai seama ca nu sunt deloc mari camerele. In plus, baia are 4 mp, nu cred ca e cat bucataria voastra, care sigur e mai mare de atat.

      • Diana spune:

        Masina de rufe 60 cm wc minim 40. Intre wc si masina 20-25 cm .intre wc si zid &20-25 cm.apoi dusul de90de i un total de lungime 140 cu 90 ….minim 250. Apoi latimea de 90 dusu si un 70 dulapul.160… Deci 2,5 x 1,6 =4 mp.

  10. eros spune:

    Frumos nu am ce zice dar culorile si combinatia de culori nu-mi place mai bine spus nu prea exista culoare parca este totul tern , monoton . Inteleg ca sau ales culori comune care sa placa la toata lumea , imi place stilul dar nu culorile chiar daca sunt mai luminoase si dau impresia de spatiu.

  11. Madalina Baboi spune:

    Superb!!!

    Amenajarea unui apartament de 3 camere – 63 mp – in stil shabby chic este proiectul meu actual. Adela, ai o alta sugestie pt decorarea baii, in special modele/culori de gresie si faianta?

    Multumesc anticipat!

  12. Manuela Alexandra spune:

    Arata totul foarte bine. Oare se gasesc la noi, in Ro, masti pentru calorifere??

  13. Catalina spune:

    Buna ziua,
    Unde pot gasi un coltar asemanator cu cel din bucatarie?
    Multumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *