adelaparvu.com despre apartament de 2 camere luminos amenajat, design Kameleon, Foto Michal Mlynarczyk (5)

In apartamente, Design Interior

Apartament de 2 camere luminos amenajat

Pentru multe familii prima locuința este una de două camere, practic primul proiect al unui cuplu care începe o viață împreună. Dilemele sunt multe, constrângerile tot așa. Care ar fi nevoile, care ar fi pașii în amenajare? Ei bine, indiferent de locuință, primele funcțiuni care merită și trebuie bine gândite din start sunt bucătăria și baia pentru că în rest ambientul poate suferi modificări odată cu vârsta, cu experiența de viață, de schimbarea gusturilor. Și da, ceea ce-și doresc tinerii este ca prima ocuință să fie luminoasă și spațioasă, astfel ca prima impresie să fie prezentă, prima impresie lăsată de apartamentul gol, când evident spațiile par mult mai mari până să fie mobilate. Deci, ce și cum alegi? Ca să vezi cum ai putea proceda, am ales să-ți prezint locuința de circa 50 metri pătrați unor tineri praghezi, care au apelat la designerii de la biroul Kameleon. Le-au cerut să le gândească locuința cât mai degajată, dar să fie caldă, primitoare și ușor de personalizat în timp. Deși inițial au cerut dezvoltatorului să lase bucătăria deschisă către living, designerii au regândit spațiul de zi, astfel ca tot ceea ce era necesar în bucătărie să fie prezent, dar să nu altereze imaginea finală. Hai să vezi cum a ieșit totul.

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere luminos amenajat, design Kameleon, Foto Michal Mlynarczyk (1)

Noile locuințe au ferestre largi, care conferă o stare de bine prin aportul de lumină naturală de la interior, dar adevărul este că astfel de spații sunt destul de dificil de amenajat. De ce? Pentru că pereții liberi pentru poziționarea mobilierului nu prea există. În plus, trebuie bine calculate dimensiunile astfel ca într-un spațiu deschis să fie posibilă acomodarea unei canapele și a unui loc de masă. De aceea la alegerea mobilierului contează lungimea canapelei, a mesei, piese care ocupă un spațiu mai mare. Când e vorba despre prima locuință piesele de mobilier care se pot schimba în timp pot fi alese într-o primă fază din categoria celor accesibile, iar aici arhitecții exact asta au prevăzut. Însă, locul de tv va rămâne pe poziție, deci trebuie bine gândit din start.

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere luminos amenajat, design Kameleon, Foto Michal Mlynarczyk (3)

Soluția găsită pentru tv a fost prin a masca parțial zona bucătăriei. Ca atare, designerii au prevăzută un perete parțial, placat cu cărămidă aparentă, iar în rest au continuat structura cu o masă de tip bar ce delimitează funcțiunile. Pentru ambientul camerei, nuanța neutră de gri luminos combinată cu parchet cald și plintă albă, este o combinație plăcută, care primește orice altă culoare pe viitor la nivelul decorațiunilor.

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere luminos amenajat, design Kameleon, Foto Michal Mlynarczyk (5)

Contrastele în zone restrânse ca suprafață, cum e și cel dintre cărămida aparentă și comoda tv, conferă șarm și personalitate spațiului. Dar dincolo de asta, locul prizelor trebuie bine gândit, astfel ca în imaginea finală a locuinței cablurile să fie cât mai puțin vizibile. De asemenea, poziționarea mobilierului parțial în dreptul ferestrelor se poate face, atâta timp cât nu împiedică accesul către balcon și desigur să nu obtureze prea mult din lumina naturală. În această idee, designerii au ales o comodă tv pe picioare și de o lățime mică astfel ca totul să fie cât mai coordonat ca proporții și lumină.

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere luminos amenajat, design Kameleon, Foto Michal Mlynarczyk (2)

În spatele peretelui parțial care separă livingul de bucătărie sunt prevăzute electrocasnicele mari. Ferite privirii dinspre living, ele nu alterează cu nimic imaginea finală, dar sunt amplasate într-o zonă ușor accesibilă.

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere luminos amenajat, design Kameleon, Foto Michal Mlynarczyk (7)

Pentru că în bucătărie s-a dorit gresie, iar aceasta a fost aleasă din oferta dezvoltatorului care a asigurat și montajul, deci economie de costuri, designerii au prevăzut ca partea corpurilor inferioare din bucătărie să fie tot gri, apropiată de cea a gresiei. Astfel nuațele par să se continue, iar vizual sunt puține fragmentări. Corpurile superioare albe nu încarcă spațiul, iar în organizarea acestei bucătării contează mult lumina naturală, care nu este obturată, fereastra având un stor.

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere luminos amenajat, design Kameleon, Foto Michal Mlynarczyk (4)

Blatul termorezistent cu aspect de lemn vine ca textură ce încălzește aspectul bucătăriei, iar faianța este montată doar în zona sensibilă, lateralul pereților fiind zugrăviți în aceeași nuanță ca și în living, deci o unitate la nivelul finisajelor și culorilor.

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere luminos amenajat, design Kameleon, Foto Michal Mlynarczyk (6)

Dormitorul este creionat cu aceleași finisaje ca și în zona de zi și aceeași combinație de lemn, gri și alb. Pentru personalizare câteva accente de verde și imprimeuri vegetale, schimbă în mod plăcut ambientul și îi conferă o imagine relaxantă odihnitoare.

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere luminos amenajat, design Kameleon, Foto Michal Mlynarczyk (8)

Când vine vorba despre camere de bloc, pentru depozitare cea mai bună variantă este cea a mobilierului pe comandă, astfel ca fiecare centimetru să fie exploatat la maximum. Astfel, aici pe lângă dulapul gândit pe un întreg perete, către ușă a fost prevăzută o nișă cu rol de etajeră pentru cărți, un mobilier care greu ar fi putut fi adaptat în living. Și da, textura din lemn prezentă pe verticală dă o notă caldă ambientului dominat de alburi și griuri.

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere luminos amenajat, design Kameleon, Foto Michal Mlynarczyk (10)

Alături de bucătărie, baia este importantă și ea merită să fie bine amenajată din start, indiferent de cum sunt ambientate restul camerelor. Aici peste tot unde s-a putut configura mobilier pe comandă, s-a făcut pentru a suplini nevoia de depozitare, inclusiv deasupra rezervorului îngropat. Cu cât sunt mai puține spații la vedere, cu atât ambientul este mai ordonat, nefiind aglomerat de prezența obiectelor.

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere luminos amenajat, design Kameleon, Foto Michal Mlynarczyk (11)

Baia a fost gândită astfel ca aici să-i fie găsit locul mașinii de spălat rufe. Din construcția blocului, pardoseala a fost gândită cu rigolă îngropată, așa că instalarea unor panouri de sticlă care să formeze zona de duș s-a realizat ușor. În rest, mobila ce ascunde prezența mașinii de spălat a fost configurată ca un volum simplu, alb, care să nu iasă în evidență.

adelaparvu.com despre apartament de 2 camere luminos amenajat, design Kameleon, Foto Michal Mlynarczyk (9)

Un ambient simplu gândit, dar armonios în nuanțe neutre și dechise pentru ca imaginea finală să fie una cât mai degajată și actuală. Inserția de accente de culoare este prin obiecte decorative textile sau mici piese de mobilier, dar totul bine dozat și calculat pentru necesarul unui cuplu tânăr. Însă baia și bucătăria sunt excelent gândite din start pentru depozitare generoasă și cu amplasarea corectă a electrocasnicelor și evident a prizelor. Deci, dacă e să-ți faci prima locuință a familiei tale, cel puțin din această amenajare poți reține că finisajele, ușile interioare, bucătăria și baia merită din start toată atenția, iar restul pot fi amenajate pe parcurs. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Michal Mlynarczyk

Un raspuns pentru Apartament de 2 camere luminos amenajat

  1. Lavinia spune:

    Buna ziua, as dori sa stiu de unde a fost achizitionat patul si tapetul din dormitor. Mulțumesc mult 😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *