Avem clienți care au început amenajarea locuințelor înainte de declașarea pandemiei și care acum sunt derutați pentru că nu mai știu cum să procedeze pe mai departe. Unii au decis să continue lucrările, alții au hotărât să le oprească temporar.
Ca să vă mai descrețesc frunțile, dar și să vă provoc imaginația, am ales să ilustrez articolul cu randări, vizualizări 3D, făcute de către echipa mea, pentru clienții noștri care și-au dorit o casă tradițională reinterpretată. Sfatul meu, pentru toți cei aflați în situații similare, este să-și continue planurile. Și asta din mai multe motive:
1.Contează foarte mult pentru starea psihologică a tuturor să continuăm proiectele personale, după cum spune și psihologul Mircea Miclea AICI,
2. Depindem foarte mult unii de alți și orice proiect întrerup sau sistat va afecta multe familii, începând de la cei care lucrează în depozite de materiale și terminând cu meșterii,
3. Este o perioadă în care comenzile pentru produse se pot face online, deci se pot achiziționa bunuri la promoții sau reduceri care pot contribui la menținerea bugetului alocat amenajării. Plus, sunt multe magazine locale de la care se pot achiziționa produse.
4. Riscul contaminării de la meșteri în pandemie este mic pentru că nimeni nu locuiește într-un șantier, iar meșterii pot lucra pe rând, păstrând astfel distanța socială.
Designerii și arhitecții sunt mai puțin afectați pentru că-și pot desfășura munca online, la fel mulți furnizori de materiale, mobilier și produse pentru casă livrează produse, deci lucrează, dar noi toți trebuie să ne gândim la cercul mare din care facem parte, mai ales la meșterii și la cei care se ocupă de curățenie, menajere (de regulă plătiți cu ziua), dar și la cei din industria horticulturii și amenajărilor peisagistice. De altfel, printre sfaturile psihologului Mircea Miclea vizavi de ce și cum să faceți în această perioadă de criză, pe care le puteți citit AICI, este și recomandarea cu privire la continuarea proiectelor personale, deci și a amenajării casei. Da, calculați-vă bine bugetele, luând în considerare faptul că nu se știe cât va dura pandemia, dar și faptul că acum pot fi găsiți mai ușor meșteri disponibili și produse la reduceri. Sănătate multă tuturor!
Pentru parteade draperii și perdele ne-am gândit să lucrăm cu un atelier din Iași. Fotoliul este de la producătorul din Reghin Mobila Dalin, canapeaua de la Ikea, iar covorul de la Rugvista – toate comandate online.
Godinul de pe colț urmează să fie comandat la firma PeFoc.ro, iar plăcile ceramice au fost comandate deja de la Progetto Casa.
Masa este una ce va fi recondiționată, dar ne-au atras atenția și piesele pe care le-am văzut pe StejarMasiv.ro (unde găsești și articole despre meșteri), iar scaunele urmează să fie comandate la Transilvania Production. Elementele decorative din lemn de la nivelul tavanul urmează să fie livrate de Gold House Concept.
Corpurile de iluminat de deasupra mesei, create de noi, sunt în lucru la atelierul ceramistului Kolozsi Attila, iar pentru decorul pereților, șemineului și stâlpului bucătăriei am prevăzut cahle pictate de la firma din Târgu Secuiesc Amrita.
Mobila din casă urmează să o facem cu o firmă care execută mobilă pe comandă și am trimis cereri de ofertă la mai multe firme. Ea va fi din MDf cu blaturi din lemn. Plăcile ceramice sunt deja comandate la Progetto Casa. Corpurile de iluminat din casă sunt comandate de la Eglo și The Home.
Etajerele din lemn, ca și alte decorațiuni din lemn pentru exteriorul casei sunt comandate la meșterul din Sarichioi domnul Tolici (tel 0744.613.604).
Scara interioară urmează să fie făcută de firma care realizează și tâmplăria, respectiv Fildas95. Plinta în toată casă este din duropolimer și urmează a fi livrată de profiledecorative.ro
Patul din dormitor urmează a fi comandat de la atelierul din Sibiu mobilăpictată.ro, iar corpurile de iluminat de la Frenchrosa. Noptierele tip bușteni urmează a fi comandate de la Dizainăr.
Plafoanele vor fi îmbrăcate cu tapet cu imprieu textil comandate la Vladila.ro din București. Parchetul în toată casa este de la Egger și va fi comandat din Brașov de la Recobol. Comoda urmează să vină de la Gold House Concept, iar restul pieselor din lemn se vor face pe comandă.
La baie lavoarul pictat este excutat la Oradea în atelierul DekoArtCeramic (care este și furnizor de gresie și fainață), panoul de duș de la BricoDepot, mobila de la Ikea urmând să o personalizăm. Bateria este comandată la eMAG, iar vasul de toaletă de la DeltaStudio.
Proiectul prezentat mai sus, sub formă de randări (vizualizări 3D) este conceput de mine, iar imaginile fotorealiste realizate de către echipa mea de la Adela Pârvu Design. Proiectul este în derulare, pe șantier meșterii lucrând pe rând, iar noi ne ocupăm de comenzi și ținem legătura online cu furnizorii. De aceea ți-am și precizat o parte din furnizori pentru că lucrăm la proiect, deci și meșterii și furnizorii lucrează.
Foto: Adela Parvu Design
31
Buna !
Este un proiect foarte frumos si cu mult gust. Va multumesc pentru toate informatiile , pe care le-ati dat, ne sunt de folos si mai ales de incurajare, pentru ca avem nevoie de exemple bune. Va doresc mult succes, pentru a finaliza acest proiect minunat. Zile frumoase.
Cu drag,Judith.
Foarte frumos!
Eu am decis sa continui cu aranajarea casei, sa fac comenzi, iar unii furnizori mi-au zis ca imi aduc comenzile pana sus/prima camera disponibila. Cred ca asa putem ajuta pe toata lumea.
Personalitate, unicitate, căldură un proiect cu adevărat deosebit!!!!
Foarte frumos ,îmi spuneți va rog cine a realizat printele de la uși sau unde se pot realiza, multumesc
Am scris in articol de profiledecorative.ro.
Imi place tare mult covorul. de fapt, m-am indragostit de el.am accesat site-ul Rugvista dar nu mai apare available. Stiti cumva si site-uri care il comercializeaza? Multumesc frumos!
Excelente randari, nu mi-am dat seama ca nu sunt reale. Frumos totul. Bravo tuturor!
Adela, vreau si eu o casa ca aceasta, chiar daca trebuie sa o fac de la zero. Vreau sa ma ajuti. Pare un vis plin de serenitate, calm, frumos si armonie.