Covorul cu castel din fetru pret 600 lei

In Artisti, artizani, handmade, Decoratiuni, Oameni talentati, Romania Mea, Shopping

Lămpi din ceramică și decorațiuni din fetru făcute de Kolozsi Ildi

Chiar găsești lucruri faine la Târgul de Sf. Nicolae de la Muzeul Țăranului Român! Mai e și mâine 8 decembrie 2013 zi de târg. Și nu doar că obiectele sunt faine, dar îți mai sunt și de folos prin casă. Peste cine crezi că am dat în târg? Nici mai mult nici mai puțin decât de soția ceramistului Kolozsi Attila, cel care face senzaționale sobe din lut. Ei bine, Ildi este și ea artist, dar ca orice femeie harnică și talentată se gândește la lucruri practice și frumoase. M-au dat pe spate lămpile din ceramică! Chiar sunt speciale și merg de minune într-un interior rustic sau decorat mai cald, cu materiale naturale. Nu m-aș fi gândit la așa ceva. Plus că ai și o mulțime de obiecte folositoare la bucătărie, de la strecurătoare din ceramică smălțuită, untieră, suport pentu lingura de lemn (bun când gătești) și până la boluri simple și zaharnițe.

adelaparvu.com despre lampi ceramica si obiecte fetru Kolozsi Ildi (9)

Lampi din ceramica facute de sotii Kolzsi

Lampi din ceramica facute de sotii Kolzsi

Obiectele din ceramică sunt făcute de soțul ei, dar Ildi este cea care le decorează. Îți dai seama că a muncit de s-a spart înainte de târg. Dar ea este specialist în decorațiuni din fetru. Este o tehnică împrumutată din Asia, dar zău că ies niște obiecte de toată frumusețea. Și nu te gândi doar la gentuțe, păpuci călduroși pentru casă și căciuli vesele, ci vezi decorațiunile pentru casă. Am găsit la stand covoare faine pentru camera copilului, ba și un baldachin colorat pentru domnișoare. Ildi mi-a spus că aceste decorațiuni din fetru se fac cu straturi succesive de lână și multă apă, iar pentru un covor se spetește o săptămână. Cu cât este mai colorat și are un model mai elaborat, cu atât trebuie să-l clătească mai des în apă. Mi-a spus că te epuizează fizic o asemenea activitate, dar cu siguranță ai mari satisfacții când îl vezi gata, unde mai pui că ești în formă :).

adelaparvu.com despre lampi ceramica si obiecte fetru Kolozsi Ildi (12)

Ildi Koloszi este și profesor la Fundația Guzsalyas din Sfântu Gheorghe, acolo unde predă cursuri de manufacturare a obiectelor din fetru. Soțul ei este unul dintre inițiatorii acestei fundații, înființată în 1995 ca un loc de creație și joacă pentru cei mici. Acum a devenit o adevărată instituție unde se pregătesc anual, la cursuri diverse, (olărit, arămit, smalț de sticlă, fetru) zeci de copii și adulți. Este de asemenea locul unde se fac expoziții, tabere de vară pentru copii și foarte curând și pentru adulți. Oamenii ăștia chiar fac treabă faină la Sfântu Gheorghe (vezi că am pus la finalul articolului niște imagini de la atelierele lor).

Covorul cu castel din fetru pret 600 lei

Covorul cu castel din fetru pret 600 lei

M-am luat cu vorba și uitam să-ți spun câte ceva despre prețuri. Uite, lămpile din ceramică le găsești la târg la 200 lei, strecurătoare din ceramică smălțuită la 45 lei, o zaharniță e 40 lei, un bol mic între 12 și 15 lei. Dar ai și clopoței din ceramică și cănuțe frumoase. Acum să-ți spun și despre fetru – o căciulă e 40 lei, covorul cu castel e 600 lei, baldachinul e 200 lei, covor (lângă baldachin) 450 lei. Și pe lângă astea mai găsești genți și chiar decorațiuni pentru pomul de Crăciun sub formă de îngerași. Uite, intră pe site-ul fundației de care-ți spuneam guzsalyas.ro (dacă nu greșesc, se pronunță ceva de genul gujoioș) și vezi că la contact ai și telefonul lui Ildi, iar dacă ești din București mergi la târg că merită. Sper să-ți prindă bine informațiile!

Lampile de ceramica sunt frumos decorate peste tot ca sa se vada frumos in casa

Lampile de ceramica sunt frumos decorate peste tot ca sa se vada frumos in casa

Untiere si suporturi pentru linguri de lemn

Untiere si suporturi pentru linguri de lemn

adelaparvu.com despre lampi ceramica si obiecte fetru Kolozsi Ildi (14)

adelaparvu.com despre lampi ceramica si obiecte fetru Kolozsi Ildi (15)

adelaparvu.com despre lampi ceramica si obiecte fetru Kolozsi Ildi (16)

adelaparvu.com despre lampi ceramica si obiecte fetru Kolozsi Ildi (17)

Obiecte din fetru

Obiecte din fetru

Baldachin 200 lei si covor asortat 450 lei. Se vand si separat

Baldachin 200 lei si covor asortat 450 lei. Se vand si separat

La atelierul de manufacturare a obiectelor din fetru de la Fundatia Guzsalyas

La atelierul de manufacturare a obiectelor din fetru de la Fundatia Guzsalyas

Etapa in manufacturarea unui covor din fetru in alerierul Fundatiei Guzsalyas din Sfantu Gheorghe

Etapa in manufacturarea unui covor din fetru in alerierul Fundatiei Guzsalyas din Sfantu Gheorghe

La atelierul de olarit de la Fundatia Guzsalyas din Sfantu Gheorghe

La atelierul de olarit de la Fundatia Guzsalyas din Sfantu Gheorghe

5 raspunsuri pentru Lămpi din ceramică și decorațiuni din fetru făcute de Kolozsi Ildi

 1. […] casă și-a făcut! Pe fundalul bârnelor din lemn toată colecția ei se vede extraordinar, de la lustrele din ceramică la farfuriile de pe pereți sau de pe rafturi. Și nu s-a oprit doar aici, ci a asortat totul în […]

 2. […] pentru producția de cărămizi, dar ea este folosită și pentru modelaj și manufacturarea de obiecte din ceramică. Mai mult, dintr-o parte a minei se extrage și argilă medicinală. De la începutul anilor 90 s-a […]

 3. mihaela spune:

  CARE E PAREREA MEA?DUMNEZEULE SUNT ADEVARATE OPERE DE ARTA ,IMPRESIONAT ,VREAU S-MI CUMPAR DE TOATE SPER SA AJUNG LA SF GHEORGHE .

  • Adela Parvu spune:

   Mihaela, ma bucur ca ti-au placut 🙂 Sa stii ca daca-ti doresti obiecte facute de Ildi, ti le poate trimite prin curier sau poti s-o intalnsti la targurile de la Muzeul Taranului Roman 🙂

 4. […] 2.Kolozsi Ildi – covoare și decorațiuni din fetru, lămpi și obiecte de bucătărie din ceramică… […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *