Robotul Indego Bosch (2)

In Produse gradinarit, Shopping

Tunde iarba singur şi inteligent. Pentru ca este un robot!

Ei bine, se pare că oamenii nu mai au timp nici de tuns gazonul sau dacă-l tund au nevoie de o bere 🙂. Imaginile alea domestice din filmele americane cu soţul, care tunde iarba, nu sunt din peisajul nostru. Dar pentru toate există o soluţie, nu? Uite, acum cine are dare de mână îşi poate lua propriul robot conceput să tundă gazul. Îl programezi, îi dai drumul în grădină şi până ajungi acasă de la serviciu coafează toată suprafaţa de gazon. O ia aşa pe rânduri paralele. Dacă ai şi câine, practic robotul va fi şi tovaruşul lui de joacă, deşi câinele şi gazonul cică nu se pupă în grădină, iar robotul ocoleşte obstacolele.

Bosch shot 6

Pe robotul din imagini îl cheamă Indego şi este creat de specialiştii de la Bosch. Programarea robotului se face o singură dată, adică la prima folosire. Îşi calculează singur traseele astfel încât să fie eficient, adică ture scurte, dar unde trebuie (ca nemţii). Şi asta graţie dotării lui cu un sistem inteligent de navigare. Foarte tare este faptul că merge să se încarce singur la staţia de bază (50 de minute încărcarea pentru 50 de minute de funcţionare), pe care trebuie să i-o poziţionezi ca lumea. Adică să nu-ţi închipui că dacă tunde gazonul poate urca şi scările până în casă :).

Bosch shot 4

Faza este că după ce se încarcă, merge din nou la muncă şi continuă să tundă gazonul acolo de unde a rămas. Eeee? De asta îi spune robot inteligent. Lucrează autonom şi îşi încarcă singur acumulatorul Li-Ion. Şi nu se plânge de vreme, deci bagă mare şi pe timp de ploaie, şi nici de pante, deci tunde şi gazonul crescut pe terenurile înclinate, cu pante de până la 35 %. Uite, ai AICI şi un filmuleţ (dreapta jos pe pagina din link ) ca să vezi cum funcţionează.

Robotul Indego Bosch (2)

Ok, şi după toate astea mai este şi eco. De ce? Pentru că este silenţios şi nu emite gaze de eşapament. Mai mult, transformă iarba în compost pe care-l împrăştie pe gazon şi pentru toate astea cică se mulţumeşte cu puţină energie. Poate lucra loturi de până la 1000 metri pătraţi, iar dacă pe această suprafaţă dă de o creangă sau alt obiect uitat pe gazon, tunde în jurul lor.

Robotul Indego Bosch (1)

Faza cea mai tare este că nu-l poţi fura pe robotul Indego pentru că e dotat cu toate cele, dar mai ales are sistem de alarmă şi un PIN încorporat. Deci, numai că nu ţipă ca din gură de şarpe. Dacă-l ridici, cuţitele lui se opresc automat, aşa că nu-ţi face rău, e sigur la capitolul ăsta.Preţul? Păi crezi că degeaba ţi-am povestit atâtea despre cât de deştept este? Costă, că doar munceşte, nu? Preţul orientativ este de 6500 lei. Păi dacă aş avea unul şi mi l-ar fura, aş ţipa eu ca din gură de şarpe :).

Robotul Indego Bosch (4)

Un raspuns pentru Tunde iarba singur şi inteligent. Pentru ca este un robot!

  1. ce frumos ai scris despre aceasta jucarie priceputa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *